Отговор: Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S или Panasonic CS-E12QKEW/CU-E12QKE
Адския е прав, че при определени условия не е добре да се използва обикновен инверторен климатизатор в магазин. Има, обаче, изключения. Някои инверторни модели, като дайсейкай 6-та серия и 8-ма серия, могат да работят частично като конвенционални. Задава се ограничение на мощността 50%, при което компресорът не може да се развърта над номинала. Предполагам, има и други модели климатизатори, които могат да го правят софтуерно. Кажете на човека кои са.
Отговор: Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S или Panasonic CS-E12QKEW/CU-E12QKE
Е то, ако им ограничаваш мощността, защо да взимат такива мощни и скъпи машини. Ей къде е Midea. ;) Проблема с магазина не е, че инвертора ще работи като инвертор. Проблема е в това, че ако взимаш инвертор за магазин, трябва да е сметнат доста добре и задължително с оглед на място. 90% трябва да е преоразмерен, спрямо същото помещение, но жилищно. В противен случай ще работи супер натоварен, поради причини, които не искам да изброявам с часове. Докато при конвенционалната машина, ако не смогне, поне няма да рухне. Един пример, слагаме Daikin FTX50GV в магазин за цигари, алкохол, закуски и какво ли не - 18 квадрата. Ще кажете, че стига? Да, стигаше, докато собственика не сложи още три хладилни витрини вътре. Това е по-сложна материя. Колегите горе ясно са изразили мнение, както и аз. Ако някой иска се съобразява, ако не купува и се радва на ремонтите. Един ден гаранцията свършва и става много по-скоро, отколкото ни се иска.
Цитат:
Първоначално публикувано от
VeleV.Klima
То това ще се разбере след година.
Какво има да се разбира? Е-серията винаги се е правила в един и същи завод в Малайзия, поне последните 12-13 години, откакто съществува.
Мега е абсолютно прав. Инвертор в такива магазини трябва да се презапасява много яко и пак не е ясно колко точно ще изкара когато лелката излезе да пуши 5 пъти на ден лятото и остави врата отворена да й влиза "чист" въздух...
Аз ще дам пресен пример с инверторен канален дайкин 12.5кВт с изгорял компресор. Машината е на 3 години и само компресорът струва 3000лв. От там нататък следва инверторна платка (да, при компресор на корпус тя също е салата) и по-добре си купи едно ново външно... И след има няма 3 години пак повтори процедурата. Да видиш после как се слага инвертор в магазин...
AC_From_Hell, последния инвертор, който сложихме в аптека по изричното настояване на собственика. При това на ръба на мощността, защото климатиците били скъпи, а лекарствата евтини! Цяло лято работеше на отворена врата на аптеката, трябвало да се проветрява. Какво му е на климатика, никой не слуша. Добре, че нямаше лято, следващото може да не е така късметлийско. Но машините са направени да си изкарат гаранцията, дори при нечовешко отношение. След това обаче какво правим?
След това съм писал... Компресорче, платчица и барем се научат да слушат като им се говори. :)
ЗА РАЗЛИЧНИТЕ МАГАЗИНИ Е РАЗЛИЧНО.при мен изискването беше да се подържа постоянна ниска температура,особено вечер.нали не си мислите,че САШО зорлен ми е набутал дъртите САНЧО и МИЦУ....................
В крайна сметка си избрах Panasonic CS-E12QKEW/CU-E12QKE. В момента го монтират.
Като мине малко време може да споделя отзиви :)
Честито и да си го ползваш със здраве!!!
Благодаря, за момента отзивите са добри :)
Имам уред за мерене на консумираната ел. енегия- за 3 денонощия ми е изгорил 39 киловата. През деня се държи на 24, вечер 19.
За магазина ли е това като разход.Успява ли да поддържа топло.
Да, то е по-скоро офис. На ден влизат към 20 човека.
Но за сега се справя добре, да видим като стне -5 -10 градуса на вън
Я да вдигна малко темата..
Колеги, почвам оглед за избор на климатик за офис. Видях тази тема и за и около 1600лв не виждам нещо по смислено от тези двата които сте обсъждали.
Помещението е 24м2 с височина 2.90 - към 70м3. Партер, отдолу са гаражи. Изложение запад и север. Стъклопакет двоен PVC .
Тряба ми предимно за отопление, тъй католятото е хладно, има доста дървета и тъй като в момента го ремонтирах не усетих нужда от климатик, но то за хладно всички хладят де..
Както споменах бюджета е до 1500-1600 лв и понеже ще с еползва предимно през деня се чудя дали въобще да е инвертот или читава конвенционална 18-ка :confused:.
Тъй като няма и да се работи всеки ден . т.е да се отваря офиса. Малко клоня към по -евтин конвенционален вариант.
Другия инвертор освен описаните в темата който бих сложил е Sharp AY/AE-XP12GHR . Но май модела не се намира вече. От него съм много доволен у дома и топли мн. добре..
За подобен офис, може да погледнете:
Toshiba RAS-16BKV-E~RAS-16BAV-E Mirai
Gree GWH18MC-K3DNA3K Cozy
General Fujitsu ASHG14LMCA