Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S или Panasonic CS-E12QKEW/CU-E12QKE
Здравейте, колебая се между тези два климатика. Цената им е подобна около 1650-1700 лв. Параметрите им са подобни, като панасоника има по-добър SCOP, но от магазин казаха, че мицубишито бил по-стабилен и здрав модел.
Климатика ще се ползва основно за отопление, но и за охлаждане на магазин от 25 кв. м., но е малко по-висок около 3,30 м.
Моля за помощ ако може и аргументи :)
Отговор: Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S или Panasonic CS-E12QKEW/CU-E12QKE
Тези машини са малки за магазин с тези данни. За магазин се смята по-сложно, но това са малки машини за магазин. За какво ще е магазина, с какво натоварване на човекопоток за час грубо?
Отговор: Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S или Panasonic CS-E12QKEW/CU-E12QKE
Инверторен климатик за магазин не е добър избор, още по-лошо е, ако има голям човекопоток и е стенен и с такава мощност... Сложи и една две хладилни витрини, ако е хранителни стоки и тая 12-ка е тотално чао.
Благодаря за отговорите.
Ще поясня още малко. Не е хранителен магазин а е книжарница. Потока е 20-30 човека на ден.
Сега като се позастуди, сложих обикновена "духалка" от 2 киловата и се справи добре.
Още не е позастудяло, тепърва ще се случва. Аз бих сложил конвенционалния Mitsubishi Heavy, все още го има. Ако избора е от тези двата, Panasonic-a е по-мощния, а от мощност ще има нужда.
Цитат:
Инверторен климатик за магазин не е добър избор
Защо не е дорбе да се ползва инверторен климатик за магазин?
Цитат:
Първоначално публикувано от
AC_From_Hell
Инверторен климатик за магазин не е добър избор, още по-лошо е, ако има голям човекопоток и е стенен и с такава мощност... Сложи и една две хладилни витрини, ако е хранителни стоки и тая 12-ка е тотално чао.
АДСКИЯ,това е пълна глупост.аз имам ЗАРЗАВАТЧИЙНИЦА,в която лятото работят двама ДЪРТАЦИ,които нищо не харчат.айде моля ви не говорете глупости.........да си специалист и ПОЛЗВАТЕЛ СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА
Както препоръчаха вече, от тези двата - Панасоника е за предпочитане поради по-високата мощност, докато силната страна на Хеви е комфорта. Аз за студен офис /с непостоянна употреба/ избрах QKE. За вкъщи може би бих си избрал ZM-S/ZJ-S. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
DUNDURMA
АДСКИЯ,това е пълна глупост.аз имам ЗАРЗАВАТЧИЙНИЦА,в която лятото работят двама ДЪРТАЦИ,които нищо не харчат.айде моля ви не говорете глупости.........да си специалист и ПОЛЗВАТЕЛ СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА
Като станеш специалист по климатична техника, тогава, и само тогава, ще можеш да квалифицираш изказванията ми като пълни глупости.
Приказката: "На краставичар, краставици не продавай!" не я ли знаеш? Гледай си зарзаватите и си копай нивата, пък като се пообразоваш пак ще си пишем.
айде обясни на нас простите,що аджеба за магазин не стават инверторите..................аз си мислех,че си селяк,ма то по-лошо......кво имаш против тези,които копаят нивите(аз я копая в центъра на БУРГАС)
Нищо против нямам тези, които копаят на нивите. Дори много ги уважавам, тъй като без климатик ще изкарам, ама без хляб не.
Няма какво да се обяснявам защо става или защо не става, казах, че ще говорим като се пообразоваш.
Ще помоля да се въздържате от нападки един срещу друг.
Моля ви да не се карате! Не исках поста ми да бъде причина за това :(
Благодаря ви за коментарите, везните ми наклониха към Панасоника.
Сега ми остава да реша казуса къде е най-доброто място за вътрешното и външното тяло.
BTW Какво може да е имал на предвид шефът на фирмата за климатици, като днес ми каза, че панасониците сега не са тези от преди 2 години (понеже моят в къщи е от тогава). Нещо намекваше за производството.
искал е да каже че са по добри
То това ще се разбере след година.