Помощ за избор на 3 климатика
Здравейте.
Искам малко помощ при избора на 3 климатика. Две от стаите са съответно малко над 12м2 и малко под 13м2, а третата е 24м2.
Апартаментът е нов, има изолация /мисля 10 см/, алуминиева дограма. Предполагам за първите 2 стаи ще са един и същ модел, а за третата някой маалко по-голям.
Предложените ни модели са:
Daikin FTXS25K/RXS25L PROFESSIONAL - за двете по-малки стаи
Daikin FTXS35K/RXS35L PROFESSIONAL - за по-голямата.
Въпросът ми е това ли е най-доброто, което може да се закупи за тези пари? Ако не - кое? Пълен лаик съм на тема климатици, за това се надявам на адекватна помощ. :)
Отговор: Помощ за избор на 3 климатика
каквото и да е друго е по добре от тия дайкини
Какво значи каквото и да е друго? Мидеа? Панасоник? Фуджитсу? ЛГ?
Например Митсубиши, Тошиба...
друго в ценовата категория .. мидея за 1800 лв няма .. ако имаше щеше да е по добре от тоя дайкин :) с тоя бюджет бодвам 3 чисто нови машини на 100 волта и си топля жилището с по малко от 1 кВ/ч
Какви са тези машини по "100 волта"?
Бихте ли могли да ми препоръчате модели от посочените марки в този ценови диапазон, които да са по-добри от дайкините? :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
hidalgo
Какви са тези машини по "100 волта"?
Бихте ли могли да ми препоръчате модели от посочените марки в този ценови диапазон, които да са по-добри от дайкините? :)
ми на точно 100 волтовите,па дори и дайкин
не мога да разбера защо така скачате срещу ДАЙКИН :confused: има много клиенти които са страшно доволни от марката дори и от по ниския клас на марката
е те са доволни и аз познавам маниаци на дайкин има 3 европейки скопени идва гледа японските машини гледа ватметъра - не ,дайкин и това е ..
Цитат:
zvqara
не мога да разбера защо така скачате срещу ДАЙКИН :confused: има много клиенти които са страшно доволни от марката дори и от по ниския клас на марката
ми щот сме ПОЛЗУВАЛИ и знаем за какво иде реч,после сме ги продавали на половин цена,после сме купували ПОЛЗУВАНИ климатици и най-накрая мирясахме на топло,ниски сметки и нормални дефрости................идалго,лошо няма,че разполагаш с кинти,а че някой иска да ти ги вземе без да ти предложи нещо много по-добро.
Цитат:
hidalgo
Здравейте.
Искам малко помощ при избора на 3 климатика. Две от стаите са съответно малко над 12м2 и малко под 13м2, а третата е 24м2.
Апартаментът е нов, има изолация /мисля 10 см/, алуминиева дограма. Предполагам за първите 2 стаи ще са един и същ модел, а за третата някой маалко по-голям.
Въпросът ми е това ли е най-доброто, което може да се закупи за тези пари? Ако не - кое? Пълен лаик съм на тема климатици, за това се надявам на адекватна помощ. :)
Точно тия Дайкини са си добри аз не съм имал оплакване от клиент с тези модели. Не достаък е високата цена и като си решил не ги слушай тук в тоя форум са само лайци.
ВЕЛЕВ,ти сам идваш на мойта.............цената е неоправдано висока
Цитат:
hidalgo
Здравейте.
Виж сега hidalgo,
и според мен тези машинки са си добри, НО...
не са добър избор за твоята ситуация поради:
1. Ако е вярно това което споделяш за изолацията, то тогава тези машини имат доста високи минимуми, но не особено добри максимуми/близо до номиналите/ и ще работят неефективно в помещенията. Доста по добре би било да си сложиш машини с по ниски минимуми и по високи максимуми, които ще могат да работят доста по ефективно и разтоварено, когато поддържат достигнатите температури. За охлаждане ниските минимуми дори са още по важни.
2. Дайкин не предлагат никакви допълнителни функции/екстри/ относно пречистване и обеззаразяване на въздуха. Можеш да намериш такива машини на горе долу същата цена, които ще ти предложат по голям комфорт при ползване.
3. Казвам всичко това, без да оплювам марката - още повече съм дългогодишен ползвател на такива машини. Това са изключително здрави машини. Казвам всичко това с ясното съзнание, че ако сега бих слагал машини няма да са Дайкин или поне не тези модели, но високия клас на марката /FTXZ/ са доста скъпи и не всеки може да си ги позволи. Ако ти са по джоба - то тогава слагай и въобще не се замисляй - но става дума за Дайкин FTXZ или японските модели, на марката, на 100V.
Успех!
@tony34al Благодаря, такова мнение очаквах, а не "каквото и да е друго", тъй като обясних, че не разбирам от климатици. :)
Би ли могъл да предложиш модели на други марки, разбира се в този ценови диапазон, които да са Цитат:
по ниски минимуми и по високи максимуми
?
Разбирам, че сериите FTXZ са доста по-добри, но там отиваме и на доста по-високи цени, които за момента са непосилни.
Тези Дайкини са добре като модел, все пак не е серия комфорт. Вярно - цената е малко неоптимална, но пък който държи на марката няма друг избор - FTXZ e доста скъп, а Kомфорт е кофти модел. Иначе като алтернатива има 2 варианта - по-евтин - Panasonic CS-E09QKEW + E12QKEW и един по-скъп - Fujitsu - General Ashg09LTCA + 12LTCA.
P.S. От всички дето плюят по Дайкин в тази тема съм сигурен, че нито един няма въпросните модели.