1 Прикачен файл(ове)
Огънати ламели на топлообменника
Здравейте.
Без да искам огънах малка част от ламелите на топлообменника на външното тяло докато го вадех от кашона. След това с фини клещи ги поизправих малко, но въпреки това те си останаха леко деформирани. Искам да попитам дали това е от значение и може ли да окаже влияние върху работата на климатика?
Качвам и една снимка да добиете представа за какво говоря
Прикачен файл 15565
Отговор: Огънати ламели на топлообменника
Не стига да не си повредил тръбата по някакъв начин.
До тръбата не съм стигал :) Тези ламели ги огънах неволно с коляно без да е имало какъвто и да било силен удар. Но ме човърка вътрешно за това, което стана а още повече, че сега не изглеждат по начина, по който бяха.
Чудя се между другото защо от Панасоник на новите модели тела са решили да не слагат отзад никаква решетка, която да пази ламелите. Поне на мен повече ми харесваха предните модели тела, освен това и сегашното дистанционно е с много тънки копченца, които се гънат при натискане. Явно са гледали да се спести колкото се може от всичко.
Re: Огънати ламели на топлообменника
нищо му няма, много малка част от повърхността на целия топлообемник е
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo2000
До тръбата не съм стигал :) Тези ламели ги огънах неволно с коляно без да е имало какъвто и да било силен удар. Но ме човърка вътрешно за това, което стана а още повече, че сега не изглеждат по начина, по който бяха.
Чудя се между другото защо от Панасоник на новите модели тела са решили да не слагат отзад никаква решетка, която да пази ламелите. Поне на мен повече ми харесваха предните модели тела, освен това и сегашното дистанционно е с много тънки копченца, които се гънат при натискане. Явно са гледали да се спести колкото се може от всичко.
На моя панасоник е12qke 2014 има предпазна решетка отзад, кой модел е твоя климатик ?
Неговият е от RE серията, те нямат решетки отзад. Тези решетки според мен са пълна глупост, но както и да е.
На LDC-то това лято, като му разширявах дренажа и му правих баня, му махнах решетката, оставих само ъгълчето с датчика.
решетките само събират сняг и лед който да не може да се размрази.
споко , трябва да пусна снимки нокрията на какво прилича след градушката поначукана е питата а беше само 2 месеца ползван- все ще вземам гребенче да оправям ама все не стигам до него ... сега топли хладилника да не се размрази ...
Цитат:
Първоначално публикувано от
edi1
На LDC-то това лято, като му разширявах дренажа и му правих баня, му махнах решетката, оставих само ъгълчето с датчика.
това го направих след 2рата зима на LCC щото ми писна да трупа лед по тая решетка .. интересно японските ми машини фабрично нямат а и май не съм виждал машина на 100 волта с такава решетка
Вероятно е имало някаква тъпа европейска директива или нещо подобно и затова са слагали решетки. Новите грозни решетки от началото на 2014-та насам на новите модели се дължат на най-новата европейска глупост - "finger test", която е валидна от 01.01.15 по памет.