Странен шум от Fuji 12LDC
Здравейте! Днес през нощта, както си спя и се събуждам от силен шум, наподобяващ клаксон на автомобил. Викам си, кой ли в този късен час е натиснал клаксона и не го пуска..., звука беше адски силен и наистина за момент си помослих че е от кола, до момента в който не осъзнах, че този звук идва от външното тяло... Не знам колко време е продължил, но докато съм бил още сънен, изключих климатика и до минута след това, звука спря... След което си помислих, че или има проблем с компресора (че е изгърмял, или проблем с фреона). След известно време, може би 30 минути го включих, защото все пак докато е топъл, ако е все още работещ предвид ниските температури навън да може да се включи и климатика си тръгна нормално. Така и не знам какъв беше този звук, който силно ме учуди и чак събуди..., представям си комшиите ако са го чули, как са ме псували...;-)
Сега като поразсъждавам, може да се е включила някаква защита на климатика, ако е имало спадове в напрежението на тока, но предвид че съм от Пловдив, едва ли е това, но не е изключено.
Моля за мнения.
Благодаря!
Отговор: Странен шум от Fuji 12LDC
Шумове във външното тяло могат да дойдат или от компресора или от вентилатора...
пс. не го бутай ако върви..
Цитат:
Първоначално публикувано от
Trayan Savov
Шумове във външното тяло могат да дойдат или от компресора или от вентилатора...
пс. не го бутай ако върви..
Някак си, не ми се врзъзва звук наподобяващ автомобилен клаксон да е от вентилатора, най-вероятно е блокирал компресор за определено време, или спад в напрежението.
Не го бутам.... искам да разбера причината!
Той LDC то има добра диагностика.Ще спре и ще включи дискотеката, ако има проблем, еле пък с компресора.
Възможно е да е било много студено и компресора да е работил усилено.при фуджицата и тошибите може да има подобен ефект в редки случай.В твоят конкретен случай никой нищо не може да каже със сигурност, тъй като няма аудио файл който да се чуе.
подобно леко свирене съм чувал в режим охлаждане от LCC 1-2 пъти ,но се чуваше от вътрешното тяло не съм се сещал да изляза навън да се ослушам
Предполагам натиснат клаксон на автомибил знаеш какъв звук вади.;-)
Цитат:
Първоначално публикувано от
justify
Той LDC то има добра диагностика.Ще спре и ще включи дискотеката, ако има проблем, еле пък с компресора.
Възможно е да е било много студено и компресора да е работил усилено.при фуджицата и тошибите може да има подобен ефект в редки случай.В твоят конкретен случай никой нищо не може да каже със сигурност, тъй като няма аудио файл който да се чуе.