Здравейте! Днес през нощта, както си спя и се събуждам от силен шум, наподобяващ клаксон на автомобил. Викам си, кой ли в този късен час е натиснал клаксона и не го пуска..., звука беше адски силен и наистина за момент си помослих че е от кола, до момента в който не осъзнах, че този звук идва от външното тяло... Не знам колко време е продължил, но докато съм бил още сънен, изключих климатика и до минута след това, звука спря... След което си помислих, че или има проблем с компресора (че е изгърмял, или проблем с фреона). След известно време, може би 30 минути го включих, защото все пак докато е топъл, ако е все още работещ предвид ниските температури навън да може да се включи и климатика си тръгна нормално. Така и не знам какъв беше този звук, който силно ме учуди и чак събуди..., представям си комшиите ако са го чули, как са ме псували...;-)
Сега като поразсъждавам, може да се е включила някаква защита на климатика, ако е имало спадове в напрежението на тока, но предвид че съм от Пловдив, едва ли е това, но не е изключено.
Моля за мнения.
Благодаря!