Отговор: Хитачи S28T 100V Спря
Проблема на първо четене е отстраним. Вероятно имаш изгорял предпазител на външната платка - тоест липса на комуникация при стартиране. Може да има и други неща, но проблема е в електрониката.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Проблема на първо четене е отстраним. Вероятно имаш изгорял предпазител на външната платка - тоест липса на комуникация при стартиране. Може да има и други неща, но проблема е в електрониката.
Ех дали случаино имаш път към София . Има ли смисъл да търся предпазителя във външното тяла ( то ако е само това ще се го намеря )
Един съвет - ако нещо не ти е ясно, него пипай. Че съм се нагледал на какви ли не "направи си сам" неща.
Цитат:
Madj0
Ех дали случаино имаш път към София . Има ли смисъл да търся предпазителя във външното тяла ( то ако е само това ще се го намеря )
Предпазителя във външното тяло по традиция гори последен. Както казва колегата, не пипай, защото става по-зле.
Ако има колега в София който ги разбира тези 100 V ще съм благодарен ако остави контакт .
Гадост! Искрено ти пожелавам да намериш някой да го подкара...Не ми се иска да го призная , но от статистиката във форума SxxT/T2 не излязоха много корави. Един с 0-3 , един с 0-12 и при мен също от време на време спира с 0-12...таа.. 3 от 3 .. Стискам палци да се оправи - машината е хубава.
Хитачито иначе го признах , че топли в кофти условия е ама до сега не се беше предавал . Каква е тая грешка 0-12 ?
Пак да напиша ако има колега които може да помогне нека пише на лични :)
Хитачито замина ... Замених го с един на 200V ...
TOSHIBA RAS-406JDR
Параметри на климатика при 35°C външна температура :
Охладителна мощност : 4.0 kW / 0.7 ~ 5.1 /
Консумация : 965 W / 120 ~ 1600 /
COP 4.15 /коефициент на енергийна ефективност/
Параметри на климатика при 7°C външна температура :
Отоплителна мощност : 6.0 kW / 0.7 ~ 9.7 /
Консумация : 1290 W / 85 ~ 2800 /
COP 4.65 /коефициент на енергийна ефективност/
Параметри на климатика при 2°C външна температура :
Отоплителна мощност : 7.0 kW
вътрешно тяло размери : 275х840х236mm 13 kg
външно тяло размери : 550х780х270mm 37 kg
Цитат:
Madj0
Хитачито замина ... Замених го с един на 200V ...
И що така бе, Миме? Не се ли намери някой Сашо да го отремонтира?
1 Прикачен файл(ове)
Ами в София няма Сашо ( тои писа ама от разстояние няма как да помогне ) :) за жалост . Идва един човек 2 пъти препоръчан от колега от форума , но мери разглаба го взима платки и накрая реших да спестя мъките на всички и отиде за части ... пък монтираха тоя .... И без това ми се щеше да е по мощен в хола а и дефроста на хитачито в определени моменти ме дразнеше доста . Сега за момента тая машина ми се струва да топли много повече от S28T ( събирам впечатление ) Начина на работа се различава от SDR-а доста .
Прикачен файл 15933
40ка е ,остава и да не топли :)
старите клими ако са 10 годишни, са по технология от 15 години и вече са си изпяли песента... Повечето са с капилярна тръба, новите са със електрически термолегулираш възел.... Това е като да сравняваш кола със карбуратор от 82г, със директна инжекция 2015....
Само в България се ровичкат старите техники, и се мъчиш да ги направиш с по добри параметри отколкото завода дава за тях....
И проблема не е в безпаричието, защото да съживиш един мъртвец ще струва почти колкото нов....
Та колега, хубо си се насочил, към някоя машина, от този век....
Г-н Савов, от написаното от вас става ясно, че хал хабер си нямате от технологията която е вложена в японските модели, камо ли от факта кога тези неща са въведени при тях. Нищо лично, но подобни приказки са просто напразни...