PANASONIC CS/CU-W12GKE спира да отоплява при промяна на температурата
Здравейте,
имам следният проблем:
Климатикът при зададена температура 24-25 градуса, климатика духа хладно, при задаване на температура 30 градуса почва да си отоплява нормално - при промяна на температурата от дистанционно отново на 24-25 първоначално спира да духа, а след малко почва да духа хладно. Какъв може да е проблема ?
П.П. Климатика е W12GKE, а не DKE
Отговор: PANASONIC CS/CU-W12GKE спира да отоплява при промяна на температурата
Има ли значение какво духа ако си подържа топла стаята. Инверторите не духат винаги топло.
1 Прикачен файл(ове)
Първо не поддържа топло помещението. Не го отоплява, второ доколкото знам W-серията /както и PW/ не е инвертор и трето и най-важното,което са ме заблудили и покрай това и аз вас - понеже пиша от името на приятел,че той няма регистрация тук и ме помоли да пусна темата - климатика се оказва,че е PW18CKE или DKE не е много сигурен,че едвам е разчел надписа на вътрешното. Климата е инсталирана 2006 година / До сега е работил без проблеми климатика, проблема са го забелязали преди около месец когато беше студено, но и имаше и мъгли и затова са изчакали да се постопли,за да видят дали ще продължи проблема.. Помещението в което е инсталирано е не по-голямо от 15кв.м. ~ към 45 куб.м. е. Филтрите си ги чистят редовно, не са задръстени.
Сега не ме питайте,защо е слагал толкова голям климатик на това малко помещение - не знам.
П.П. Вътрешното тяло според него е такова - разбира се по-голямо,защото това на снимката не е 18ка.
Възможно ли е защото вече е почти на 9 години климатика да почва да прави тези проблеми ?
Прикачен файл 15841
Така няма как да се даде инфо трябва си преглед с уреди. Както и при хората трябва преглед от доктор.
Добре, но все пак някакви насоки ? Предположения какво може да му е ? Питам, да не викне някой да го погледне и да го излъжат нещо...
Ами аз не съм гадател давам заключения на направени замервания.
Е па фръгайте му боб на човеко , моа па да покаже :))
мери наляганията мери температурните сензори мери и тока на компресора...
и чак тогава можем да нищем теории..
А възможно ли е да е от кондензатор във външното тяло проблема ?
Съмнително да е от него... то ако е от него, налягането ще е ниско тока ще е голям, понеже компресора няма да се е развъртял...
И пак стигнахме до изходно положение, да замериш налягането..