Отговор: Фреон R134a от къде
Естествено, че няма да намериш нито флакончета, нито каквито и да е "удобни разфасовки". В ЕС отдавна е забранено хора, които не притежават сертификати за работа с фреони да работят с фреони. Затова и "удобните разфасовки" са в количества като за сервиз, а не гаражен майстор.
Знам, че сега ще скочат всички, че в БГ никой нищо не спазва и 95% от монтажниците или сервизите нито имат сертификат, нито осигуровка, нито фирма, но в крайна сметка спазването на правилата трябва да започне от някъде.
Toва са пълни глупости.Защо тогава продават в ebay и в амазон свободно флакони,че дори на някои пише,че са за аматьорско ползване от типа "Do It Yourself"? ПРосто в България ги няма .И ако има вариант да си набавя от тук защо да поръчвам от вън?
3S CYLINDER BOTTLE REPLACEMENT for KIT DO IT YOURSELF REFILL AIR - GAS R134A | eBay
R134a Cooling 1lt. - Refrigerant - Cylinder, New | eBay
И защо в България всеки призовава другите да спазват правилата като той самия никога не ги е спазвал ?
Така де, но за напълване на колата не е нужен само фреон. Е разбира се на автоборсата един обикаля с бутилка и капва по малко, колкото да покажат пред клиента, че климатика работи. ;)
Ами уж имам всичко необходимо .Миналата есен си монтирах сам домшания климатик и сега разполагам с вакуум помпа,манометричен блок,конусна дъска <която няма да ми трябва за зареждането на климатика> и ел.везна - ще си ползвам домашния електронен кантар който е с точност до 10гр.Предполагам ще свърши работа.Системата си я проверих за течове - за 30мин вакуума не помръдна.Само фреон трява да си намеря на нормална цена и какво друго?
Цитат:
Първоначално публикувано от
steffan
Твоят пост е пълни глупости. За разлика от закона за продажба на цигари и алкохол, където:
Продажбата на лица под 18 години е забранена.
Употребата от лица под 18 години не е забранена.
С фреонът е обратното в България (даже не знам дали и в БГ вече не е като в ЕС), но в ЕС не е:
Продажбата е разрешена.
Употребата от некомпетентни лица е забранена.
На флаконите може да пише всичко, ако ще, че става и за заместител на двигателно масло.
Мен ли визираш относно спазването на правилата, че не разбрах?
Като разгледаш и по-подробно офертата за фреона, можеш да прочетеш, че:
Product Code: CKRD.R134
CAUTION: with the purchase of this product, you confirm me of being in possession of an authorization for refrigerant
Стефан, каква е целта на цялата хамалогия, какво искаш да спестиш с този флакон? Колко струва пълнене в сервиз и колко с флакона?
А ти каква мислиш ,че може да е целта на зареждането на автоклиматик с фреон?
Аз лично като цяло не виждам никакъв смисъл в пълнене без откриване и отстраняване на пропуска.
Цитат:
Първоначално публикувано от
steffan
А ти каква мислиш ,че може да е целта на зареждането на автоклиматик с фреон?
Цената е според качеството на фреон и грамажа на колата. Масовите коли 600-750 грама. Груби цени от 6 до 9 лв. на 100 грама.
Погледни отново какво съм написал.Не "цената" а "целта" и се отнасяше за горния колега,който не знае за какво служат автоклиматиците и за какво се пълнят с фреон
Добре Стефчо, както ти стана ясно в България или няма или не искат да ти кажат къде има разфасофки от по кило. Не ти се дават 90 лв за 2 кг, тогава си купи от ибей каквото сметнеш за добре и си свърши работата сам без да задаваш повече въпроси или да отговаряш на такива.
А ти кой си че да казваш кой какви въпроси да задава? Има си модератори,ако сметнат за нужно нека изтрият темата ми.И до тук 12 поста без нито един отговор на зададения въпрос...Ако бях модератор щях да ви банна всичките защото само задръствате форума и губите времето на четящите ,както и на модераторите с глупостите и завистта си.Пак казвам- ако модераторите решат нека я изтрият.Няма проблем има и други форуми