Отговор: Съвет за климатик ?
Samsung AR12HSSDAWKNEU
Toshiba RAS-B16N3KV2-E
И ще остане да се почерпиш.
Благодаря, а какво ви е мнението за тези два :
Климатик Daikin FTXS35K/RXS35L
Климатик Panasonic CS-E12QKEW/CU-E12QKE
Дайкинът в никакъв случай не си струва парите и не може да се сравнява с останалите изброени модели в темата.
Панасоникът мислех да го напиша и него, но съм пропуснал. Много добра машина е, ще се справя без проблем.
Всеки ми хвали Daikin като най-добрата уж марка за климатици, та затова се водя по това мнение.
Везните ми клонят към Панасоника. Гледам, че му дават и доволно ниска консумация, дали ще успява да се справя в ниските температури, защото четох, че правели дефрост през 40 минути ....
Глупостите на Джак из форума не ги вземай на сериозно. Климатиците си работят много добре. Дайкин никога не е била най-добрата марка. Таква марка няма, има модели, които са най-подходящи за дадено помещение, като често всички марки имат конкурентен модел на моделите на дайкин с по-добри параметри и по-ниска цена.
Благодаря на AC_From_Hell.
Други мнения :) ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
AC_From_Hell
Дайкин никога не е била най-добрата марка. Таква марка няма
Вече няма. :taz
General Fujitsu ASHG14LUCA
Samsung AR12HSSDAWKNEU Series 7000
Daikin FTXB50C~RXB50C
Panasonic CS-RE15QKE
General Fujitsu ASHG14LMCA
Toshiba RAS-167SKV-E5 AvAnt
Виждам различни мнения, някои съветват 12-ка други 14-ка.Да не би 12-ката да се оказва малка?
Ако може и мнение за климатика - CS-E12QKEW/CU-E12QKE.Гледам, че има по-добри характеристики относно консумацията.Но виждам също и , че не ми го предлагате особено .. ?
като подкара дефростите през 40 мин консумацията му ще ти е последната грижа :)
Цитат:
Aleksandars
General Fujitsu ASHG14LUCA
Samsung AR12HSSDAWKNEU Series 7000
Daikin FTXB50C~RXB50C
Panasonic CS-RE15QKE
General Fujitsu ASHG14LMCA
Toshiba RAS-167SKV-E5 AvAnt
Кой от тези ще върши най-добра работа.Консумацията на електроенергия също е много важна все пак.Гледам, че някои са с нисък клас на енергоспестяване.
Благодаря!
консумацията на ел.енергия е пряко свързана с топлозагубите на помещението, в което ще се монтира климатизатора. Едва ли и ти си наясно какви ще бъдат загубите на топлина. И при мен в помещение 36 кв. изпълнихме вътрешна изолация по всички стени и тавана и така при зададена и поддържана температура 23 гр. климатизатора /DAIKIN S40RTRXP/ си похарчва 300-330 вата при външна темп. 7-8 гр.
Цитат:
Adrian89
Здравейте,
Нов съм във форума, изчетох доста теми свързани с климатиците, но не успях да подбера точно нужната ми информация.
Моля за съвет за климатик марка/модел/мощност за стая около 25кв.(таван 2.55).Стаята е с южно изложение, вътрешна с изолация, ново строителство е.Дограмата е доста голяма част защото има тераса и прозореца е френски(до земята).
Става въпрос за София.
Бюджет максимум 2000лв с монтажа.
Благодаря предварително!
Кажи колко квадратни метра е дограмата и каква е вътрешната изолация?
При твоя бюджет аз бих взел без да се замислям флагмана на LG:
LG H09AK.NSM/H09AK.UL2 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
или
LG H12AK.NSM/H12AK.UL2 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
Наистина класни машинки:
-двойнороторен компресор
-максимална икономичност и енергоефективност
-COP/EER над 5,5(превъзхожда всички предложени до тук)
-дефростват рядко, само при необходимост
-наистина топлят и харчат малко
С монтажа излизат извън бюджета ти. Ако успееш да прекараш покупката по "кредит енергийна ефективност", ще ти излезе с около 20% по-евтино и ще се вместиш в бюджета.
При добра вътрешна изолация, девятката ще е достатъчна и ще имаш супер-ниски сметки за ток. А и височината на помещението ти не е голяма. Девятката е абсолютно еднаква хардуерно с 12-ката, различават се само по максималните мощностти.
LG H09AK климатик - LG Artcool Inverter V
Климатик H12AK-LG - LG Artcool Inverter V