защото тия бту са дадени на охлаждане а ти си сложил отдавана мощност на отопление .. панасоника е най калпавата от тия 3 машини
Преглед за печат
защото тия бту са дадени на охлаждане а ти си сложил отдавана мощност на отопление .. панасоника е най калпавата от тия 3 машини
Ок, значи БТУ няма да го гледам като сравнявам климатиците, защото предимно ще ползвам клиамтика за отопление.
Относно Панасоника, какво конкретно му е проблемното? Питам, защото както казах не съм много наясно с тази материя, а на хартия е по-добър от останалите.
Нищо проблемно няма в модела.
ем нямам инак да бях казал :))
Panasonic-а няма никакъв проблем и ще ти служи вярно. Единственото, което не му харесвам тъй като ползвам старата Ethera от 2013г е че при достигане на желаната температура зададена от мен започва да разрежда струята и се усеща хладна като застанеш с/у климатика. Това при Toshiba го няма. Но това като цяло не е проблем повтарям климатика е безупречен.
Да, това исках да чуя - конкретни доводи!
Иначе като сравнявах разлличните климатици, забелязах че Панасоник-а, поне на хартия, е по-добър от останалите предложени в тази тема.
Затова исках да разбера, дали има нещо друго, което трабва да се вземе в предвид, освен техническата характеристика.
Всъщност, аз съм сигурен че който и да избера, няма да остана разочарован, все пак това са доказани марки.
Но все пак един път се купува и ще трябва да живея с избора си дълго време, та всяко едно мнение е ценно сега :).
Та така, в момента се двоумя между:
Toshiba RAS-B10N3KV2-E1/RAS-10N3AV2-E1 SUZUMI 2015
Panasonic CS-E09QKEW/CU-E09QKE ETHEREA 2014
Както казах Панасоникът бие на хартия, но пък Тошибата е по-нов модел и освен това предполагам (може би Alexi ще каже) при него няма това разреждане на струята за което powerful спомена. Е, Панасоника също е по-нов модел (2014) и е вероятно това да не го прави вече.
Като цяло и двата климатика имат доста функции, повечето от които не съм сигурен дали са съществени, но Тошиба има самопочистваща функция, което е в плюс. Панасоникът има Econavi система, която ми звучи малко като рекламен трик, но пък може и действително да повишава икономята на ток?
тошибата - по добър дефрост алгоритъм ,8 степени на вентилатора на ауто - като темперира работи незабележимо .. никакви пукания шумове на фреон .. 16 е и с много тихо външно тяло ( но е с друг компресор не знам 10 как ще е ) .. при панасоника очаквай дефрости на 1 час докъм 40 минути като вижда зор ,повява хладно на ниска мощност ,но пък има малко по висока максимална мощност , като цяло и 2те машини са добри .. аз лично бих взел тошибата без да се замислям ( между другото не е по нов модел ,от 2013 е някъде )
Не е вярно, това е новият модел Сузуми от тази година, тъкмо пристигат първите бройки.
Какво са променили в новия модел?
хах много тайно излязъл .. като гледам параметрите на първо четене нищо ново ама ще се дири сервизното да видим кво има извътре
Дефростът при тошибата не е по-добър от този, на панасоника. Това, за шумовете, също са пълни глупости. Важна е дължината на тръбния път.
ще те слагам в бисерите тебе вече .. оспами всички теми с простотиите си