Отговор: какъв климатик да избера
няма вариант външното тяло да ти е до прозореца/стената на 1-2-3 м от леглото ( примерно ) и да не се чува поне от време на време като се форсира .. който го твърди е глух .. ето примерно Хитачито ми ,климатик за 2000 и кусур лв ,скрол ,по принцип е като мъртво външното тяло когато работи на 200-300-500 вата , но като ревне на 2000 вата и го чувам в стаята все пак е до прозореца ..
Може би имаш право , наистина е близко и май няма начин да не го чувам :(
АЛЕКСИ,явно аз съм от глухите...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
няма вариант външното тяло да ти е до прозореца/стената на 1-2-3 м от леглото ( примерно ) и да не се чува поне от време на време като се форсира .. който го твърди е глух .. ето примерно Хитачито ми ,климатик за 2000 и кусур лв ,скрол ,по принцип е като мъртво външното тяло когато работи на 200-300-500 вата , но като ревне на 2000 вата и го чувам в стаята все пак е до прозореца ..
А дали поставянето на тампони на външното тяло ще намали шума при първоначалното форсиране докато вдигне налягането? Също съм с климатик във високия ценови клас,от който съм много доволен като отопление,комфорт и консумация, но при първоначалното тръгване компресора се чува леко вътре /външното е под прозореца/.
Именно заради това форсиране имам чувството, че външното тяло на скъпият климатик в по-големите студове ще е по-тихо, защото се закрепва на или около минимума и не изключва постоянно като сега.
Нито ТОШИБИТЕ нито ХИТАЧИ-то се чува, независимо на какви мощности работят.LDC-то се чува понякога, като набира, но не много и не дълго, като време..Тампоните няма да решат нещата, ако шума си е от самата машина.
Може да пробваш с изолационна гумена лента между стойките и стената. Това тухлена къща ли е или ЕПК?
Колеги не обърквайте човека,всеки климатик при тишина през ноща се чува малко или много при тръгване.Наслушах се във форума на определения не се чува и незабележим.При мене външното тяло е на около 4 м. от леглото до прозорец.Естествено при пълната тишина през ноща го чувам за 4-5сек. отначало като тръгва. А иначе в пълната тишина вечер всичко чувам,даже и харда на лаптопа,намиращ се на 3-4 м. от леглото ми.,а какво остава за климатик духащ с 27 дб,но за някои хора той е незабележим,там е разликата.Иначе тампони ще помогнат за вибрации ,но не и за шум
Никой не го заблуждава, ТОШИБА и ХИТАЧИ не се набират при старт като побъркани.III e на 2 метра от главата на сина ми, до прозорец.Външното за 8 години ни веднъж не съм го чул.
Слуховите възприятия на всеки са различни, там е ключът за бараката!
Това е ясно, но LDC-то си го чувам както се полага, макар да е на 4 метра от спалнята, а III и ХТАЧИ-то не реват и не се чуват, макар да са на два пъти по-близко разстояние.
Независимо какъв е климатика и каква цена, и мощност е,климатици цени вечер става много тихо - особено ако сте в къща, и се чува леко бучене от външното тяло- нормално е.