Избор между Панасоник и Дженерал
Здравейте,
Ще избираме 12-ка за приятел и се зачудихме сериозно. Избора е сведен до 2 модела, парите са едни и същи.
Panasonic KIT-E12QKE Климатик Панасоник KIT-E12QKE
или
General ASHG12LUCA/AOHG12LUC Инверторен климатик Fujitsu General ASHG12LUCA/AOHG12LUC
на книга Панасоника е малко по-добре ( с по-нисък минимум и по-висок максимум, повече екстри), но ме влече към Дженерала. Някакви съвети?
Отговор: Избор между Панасоник и Дженерал
Здравей евилзет,
Fujitsu ще топли повече със сигурност, а и е по-евтин. Някой ако има Панасоника да сподели дали е доволен от това Nanoe-G.
Защо смяташ, че фуджицу ще топли повече, на книга не е така?
По-добро и стабилно е от йонизаторите и плазмите на тошибите.
То и аз имам положителни впечатления от 4 бр. 9 и 12 фуджицу, но не искам да отписвам Панасоник, само защото не са ми познати.
Аз лично съм за Панасоника, много корава машина, добри експлоатационни параметри, икономична, голямо външно тяло, всякакви екстри (кому нужни, кому не) във вътрешното тяло. Не бих казал, че ще топли по-малко от фуджицуто, а щом и парите са едни и същи...
Има разлика от 0,5 COP което директно се измерва в пари.
Брей, Дженерал-а и седмичен таймер ли има? Това за мен е една от готините екстри.:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Zygot
Има разлика от 0,5 COP което директно се измерва в пари.
Тук правиш некоректен извод ,този COP няма никаква практическа стойност.
Аз от кухнята, мога да кажа, че от над 6-7000 броя от Е_QKE в България до момента няма съществени проблеми, няма проблеми с електрониката и компресорите, абе всичко е наред. Машините са икономични не само на хартия, но и в действителност.
да не забравяме дефростите ,които при Фуджцицу/Генерал са доста редки под нулата а при Панасоник - по чести
При правилно оразмерени машини дефростите са съвсем нирмални. В тази връзка за какво помещение става въпрос?
Климатика е преоразмерен за помещението, т.е. и 9ка ще стигне, но за всеки случай имайки предвид влагата и температури около нулата с висока влажност(Варна).