Евтин климатик за Варна + съдействие за намирането му :)
рядко се вясвам тук, при това само по административни въпроси, тъй като не владея климатичната страна на Силата ;)
въпросът ми сега е следният:
кой е най-евтиният (да се чете като нещо от рода на "500-550 плюс 100") все пак нещо вършещ работа климатик за отопление през зимата на подпокривно помещение около 20-ина квадрата, със скосен таван над около 1/3 от площта (затова не давам точна кубатура), тухла с изолация, двойна дървена дограма, източно изложение, предпоследен етаж?
живи съседи има от отгоре, отдолу и отстрани, изключая едната стена, по дължина на която върви етажната площадка, и съседната стая на същото жилище, която очевидно не се отоплява 24/7
оскъдните ми знания, съпроводени от личния ми опит при избор за моето жилище и машини на познати подсказват, че най-ниското, което си струва парите, е Мидея. ако бъркам и има по-евтино задоволително решение - още по-добре
-----------------------
и за капак - ако някой колега е от Варна, където е моя милост, и има желание да помогне с продажба и монтаж, приемам оферти и промоции на лични :)
Отговор: Евтин климатик за Варна + съдействие за намирането му :)
Аз най евтиното за което се сещам е Чейндж серията на Грий, но там цената надвишава значително обявения бюджет.
Може би е редно да се огледаш за нещо 2ра ръка.
В Баумакс има някакви за по 500 лева, с две години гаранция. Пише, че могат да топлят. Не си спомням марките, но имат листа с много модели и приемат поръчки.
Ключовото при изборът на евтин климатик е дали за него ще има адекватен сервиз. За но-нейм марки от веригите и Мидея сервизът клони към 0, следователно е добре да се избере нещо друго.
Мидея имат огромно присъствие у нас и недоумявам липсата им на адекватен сервиз. Какво им слагат толкова вътре, че да не се ремонтира?
Електроника, която пука доста. И почти тотална липса на внос на резервни части.
споменах Мидея не за друго, а защото преди 5-6-7 години (не помня точно кога) си купих 3 различни Мидеи за три различни стаи от апартамента, които и до момента се справят великолепно без никакви дефекти и оплаквания. единствената забележка е лееекичко, ама наистина лекичкото бръмчене на едното външно тяло...
Цитат:
Първоначално публикувано от
FearMe
споменах Мидея не за друго, а защото преди 5-6-7 години (не помня точно кога) си купих 3 различни Мидеи за три различни стаи от апартамента, които и до момента се справят великолепно без никакви дефекти и оплаквания. единствената забележка е лееекичко, ама наистина лекичкото бръмчене на едното външно тяло...
Конвенционални ли са? Принципно серията на Мидея HRN1 е много корава, ако са от нея е супер.
да, конвенционалки са, като единият със сигурност е от тази серия, защото ми се е набила в ума от търсенето едно време
другите не знам, но явно и те са корави, защото грам нерви не съм имал с всичките...
Може да се намери приличен К2У.
нов за 500 лв ... честно казано не ги познавам новите модели в тоя клас но масово са дървета няма корави топлещи машинки като едно време .. а и 20 кв са немалко помещение ,за читава 12ка в общи линии е .. загледай какво имат Варнаклима втора ръка ( сайта им не е актуален трябва да идеш на място или да звъннеш )
при повторен оглед май се оказа, че не са 20-ина, а по-скоро 15 квадрата, но това надали коренно променя ситуацията...
започнах и аз нещо да клоня към нещо по-качествено втора ръка... принципно съм поддръжник на лаптопите втора хубост, защо не и клими? ;)
Ако не ти е спешен, в Техномаркета изпадват от време на време бройки, има и 12-ки на такава цена, че и инверторни - или престояли, или с липсващо дистанционно, или дернати и т.н. , НО чисто нови. Пролетта имаше някаква промоция последни бройки конвенционалки, пак в техното за по 300 кинта с монтажа, и докато се чудя и чета тука колко кофти били евтините клими изтървах и платих тройно след това :( За бюджетът, който си определил, от изхвърлените машини, възрастта ще започва от 10 годинки, че и ще ти утикат някой кекав, това го твърдя, защото преди няколко месеца преобърнах града да търся и аз машина и най-евтините употребявани започваха от 700лв с монтажа, на доста години и маломощни(което не е проблем за този град) и се стигне до средна хубост на 7 години за 1000лв. Но пък ще си част от огромна група на ползователи във форума :) Ако ти се занимава със сайтовете за обяви, може да изпадне нещо употребявано, конвенционално за 300 лв и от там, но от частно лице, и пазарлък става :) Така се сдобих с някакво конвенционално неизвестно произведение за 300 лв с монтажа, което ще топли 15 м2 втора зима. Още две да изкара и да се чупи ако иска - изработило си е парите.
Гледам някаква 12ка Финлукс с 38кила външно за има няма 600лв. Изглежда добре машината.
Гледам че са вдигнали цените на климите. В началото на лятото, от Зора купих 12-ка за 430 с монтажен кит, качих го с шурето, духнах го, и си бачка. Ама гледам че, няма вече такива предложения.