Избор на Японски климатик Втора употреба
Избор на Японски климатик Втора употреба. Имам 2 помещения 12 и 17кв.м PVC дограма, без изолация , не са северно изложение
Кой модел ще препоръчате? За кое от двете са помещения са подходящи конкретните модели
1.MITSUBISHI MSZ-GM222 сензор 2012г
- Tatami брой насока Отопление 6-7 татами охлаждане 6-9 татами
-capacity отопление 2.5kW (0.8 ~ 3.9kW) Охлаждане 2.2kW (0.8 ~ 2.8 кВт)
-Power консумация Отопление: 585W (135 ~ 1350W) Охлаждане: 625W ( 165 ~ 900 W)
-indoor измерения единица: височина 295 × 798 × ширина дълбочина 232 мм
-открит измерения единица: височина 540 × 684 × ширина дълбочина 255 mm
затворен фаза
100V-годишен ефективност на потреблението на енергия: 5.8
2.Daikin AN22NESJ с плазма 2012г
- [Tatami брой Прогнозна Охлаждане: 6-9 татами (10 ~ 15 m2) Отопление: 5-6 татами (8 ~ 10кв. М)
- [Вътрешен размер на единица] 283 × 798 × 258 милиметра [открит размер единица] 619 × 799 × 299милиметра
- [Енергоспестяващите стандартна ставка постижение] 100% [APF] [потребление период властта] кВтч
- [Максимална дължина на тръбата] m (зарежда по-малко 10 м) [максималната разлика във височината] m
- [Power] Room: монофазна 100V-15A [диаметърът на тръбата] течност страна φ6.35mm (2 минути) и странична газ φ9.52mm (3 минути)
3.SHARP AY-A22SD с йон, плазма 2011г
оделът е предназначен да се използва в помещения с големина до 20 кв. м. Kлиматикът се отличава с много висока стойност на показателя за енергийна ефективност при отопление COP 5.71. Сплит системата се характеризира като енергиен клас А/А, което е показателно за нейната икономичност. Отдаваната мощност на климатикa при отопление едо 3.2 kw, а при охлаждане едо 2.8kw.
| Отдавана мощност (охлаждане) | 2.6(0.4-2.8) kw |
| Отдавана мощност (отопление) | 3.0(0.4-3.2) kw |
| Консумирана мощност | 0.44(0.31-0.95) kw |
| Захранване | 100V – 50 Hz |
| COP (коеф. на трансформация) | 5.71 |
| Енергиен клас (охлаждане/отопление) | A/A |
| Нива на шум -вътрешно, външно тяло | 29-48 db |
| Размери (вътрешно тяло) | (Шx Вx Д) 860x292x223 mm |
| Размери (външно тяло) | (Шx Вx Д) 762x540x257 mm |
| Тегло (вътрешно тяло) | 8kg |
| Тегло (външно тяло) | 26 kg |
| Хладилен агент | R410a |
Нов съм във форума съжалявам, ако съм объркал раздела
Отговор: Избор на Японски климатик Втора употреба
Шарпа, макар данните, които си посочил да не са верни. Обаче, ако малкото помещение е спалня или детска, то тогава Митсубишито.
И трите машини не стават за по голямото помещение!
не споря за данните. Това намерих в нета.
Ако може да дадете раеалните и да обясните предимствата на Митсубишитоще съм много благодарен
Данните за Шарпа са същите като на Митсубишито с тази разлика, че номинала на отопление е 2,2кВт. Другото е същото, но Шарша има йон генератор. Митсубишито със сигурност ще е по тихо за спалня.
а за Daikinа някакви впечатления
имай предвид ,че това са нисък клас модели но пък са почти нови .. за малката стая всеки от тях е ок ,за голямата ще се иска нещо по силничко особено както нямаш изолации
Ами, според мен той е най слабата машина в тази тройка. И имай предвид, че и трите машини са базови модели и са далеч ит високите класове. Дано и цените им да не са височки.
800лв с включен монтаж им искат
иди и избери най запазения гледай да не е пребоядисван некадърно и това е .. от един клас са машините