Отговор: Фаза във външното тяло на климатик
Цитат:
Първоначално публикувано от
VeleV.Klima
Имал съм такъв случай с клиент упорстваше че климатика е не изправен защото контактите са нови след ремонт и са монтирани от май-стор. Е наложи се да сложа едно мостче и зануля но това не е моя работа. Това лято в магазина който наехме се оказа дори че контакта е офазен вместо занулен.
От такъв "майсторлък" и аз съм патил, ама оправданието беше, че инсталацията е правена от Стротелни войски по време на "прекръстването".:))
Здравейте,
Свързах едно мостче на контакта от нулата към двете клеми и тока по външното тяло изчезна
Работи нормално засега, климатика е DAIKIN FTX35K/RX35K
Все още ми е чудно, как са проектирани инсталациите на климатиците без никаква защита и ако не е занулен контакта целия корпус е под напрежение
Всички ли марки климатици бият ток ако контакта не е занулен или заземен?
Не, само тези модели, с функция за диагностика на мрежата :Drinks:
Цитат:
bulletbg
Здравейте,
Свързах едно мостче на контакта от нулата към двете клеми и тока по външното тяло изчезна
Все още ми е чудно, как са проектирани инсталациите на климатиците без никаква защита и ако не е занулен контакта целия корпус е под напрежение
това е против кражба на външното тяло :))
Цитат:
bulletbg
Здравейте,
Всички марки са така и то не само климатици, а и други уреди...
Вината не е в производителите, а в малоумните ел. техници...
Най-тъпите цепеници и повечето конвенционалки не са така. Липсват им филтрите против замърсяване на мрежата с хармоници и корпусът им е отделен напълно електрически.