Отговор: Избор на климатик 2016 г.
За 1,9 kW топлозагуби, MHI 20 zm-s идва слабичък. Трябва да е 25-ца, за да даде по-голяма икономия. По-старите 9-ки етерии, на R410A, би трябвало също да влязат в бюджета и със споменатия дълъг тръбен път ще са перфектни за спалня, като шум, комфорт и икономия.
Какво ви е мнението за Mitsubishi SF50VE пряко сравнен с Toshiba 18N3KV2?
Четох, че и той и имал проблем с дефростите, но пък има по-голяма максимална мощност?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Nikolllay
Какво ви е мнението за Mitsubishi SF50VE пряко сравнен с Toshiba 18N3KV2?
Четох, че и той и имал проблем с дефростите, но пък има по-голяма максимална мощност?
От Дайкина, Мицубишито и Тошибата които гледаш,първите два имат големи външни тела и повече мощност.С тях ще можеш и по-високи температури да подържаш,Тошибата обаче ще ти е мааалко по-икономична.Извикай си фирма за оглед и решете на място.
Здравейте,дойде момента да си закупя климатик и аз,тъй като до сега в единия апартамент бях на пелети,после на дърва в къщата и сега трябва да е на климатик.Просто друго отопление е безмислено,та ще използвам шаблона от първата страница за да улесня вас. Да вметна само,че се бях спрял на LUCA,но ме разубедиха и препоръчаха E12 QKE етерея. Но след като прочетох темата за този панасоник,останах доста изненадан и със смесени чувства. За фуджитсуто не намерихтолкова лоши мнения,даже никакви,а уж този е по-добре...Та
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно?
2. За охлаждане, за отопление или и за двете -двете?
3. Каква е:а) квадратурата и кубатурата на помещението- 5х4 м + малко боксче -около 60 куб м;
б) вида на дограмата и стъклопакета -ПВЦ профилинк-двоен стъклопакет с К-стъкла);
в) квадратура на прозорците-около 3кв.м.;
г) изложението на помещението-изцяло само юг;
д) етаж на помещението в сградата, особености -6 ет,с остъклена тераса?
е) какво е предназначението на помещението- всекидневна
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение-апартамент?
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата - Казанлък?
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима -22-23?
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията-изолирани са външните стени с 3 см фибран(за изправяне на стената по-скоро)?
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви-печка,фурна,хладилник,телевизор...?
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор-около 1500-1600 лв.9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане-да няма проблем с външната темп !
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
feikot изборът ви е измежду:
1. toshiba-ras167skv-e7ras167sav-e5-avant или toshiba-ras-16bkvg-eras-16bavg-e-mirai
2.sharp-ay-xpc09jrae-x09jr
3. mitsubishi-heavy-srk25zm-ssrc25zm-s-premium
Аз изглежда клоня към Шарпа като най-балансиран откъм съотношение цена/екстри/отоплителна мощност.
Тошибите също са добри, с тях се презапасяваш да кажем за температури от порядъка на -10; -15 градуса под нулата.
Благодаря,но как тия девятки са по-добри от 12ка Фуджитсу или Панасоник ? Дано не ви се стори тъп въпроса,но не ми е ясно,а още повече,че изобщо не заяждане
Фуджика! Ако разчиташ за отопление.
Панасоника е с много повече екстри за тези пари от Фуджика, двата са трепач,няма да имаш ядове който и да вземеш,но Фуджика духа по-топло.
Моята препоръка е да не си давате парите за панасоника.Действително струята на фуджицуто е по -топла и приятна зимата.Отделно духа по-малко от панасоника и създава приятна топлина.
Мицубишито не мога да кажа, че е по-добро.С шарпа са на кантар- разликата е 600 вата в режим отопление в полза на фуджицуто, но шарпа има плазмаклъстър.
16-ките на тошиба са по-мощни от фуджицуто.
Фуджицуто има един единствен недостатък- при първоначално пускане и след дефрост зимата в режим отпление се форсира външното тяло и след това и вътрешното.На мен лично не ми пречи, но във форума има и оплаквания от този начин на работа.
Шарпа също се форсира, но е по-малко от фуджицуто и не се усеща толкова.
Тошибите нямат този проблем.
Сравнете параметрите и решавайте.
Моята Тошиба след дефрост се форсира до абсолютният максимум на който може.:)
Feikot - погледнете Фуджитсу 12 Лука или Тошиба 13 Сузуми +. Предполагам въпросния Панасоник също би бил свършил работа.
Аз първоначално на ЛУКА се бях засилил,но ме съветваха,че това бил климатика (панасоника) и че бил по-добре от фиджака,не че той е лош. Ще разчитам на него за отопление,нямам друга алтернатива, то за охлаждането и нео-то върши работа,климатика си личи при отоплението колко е добър,но ако на -18 не ми работи,машина за 1700 лв. айде няма нужда,защото в Казанлък падат и до толкова понякога температурите,макар и за кратко
Цитат:
milanov
Моята Тошиба след дефрост се форсира до абсолютният максимум на който може.:)
Сигурен ли си, че не бъркаш номинал с максимал? Така, както ни вменяваш, не работят дори и мидеите от ниския клас...
Feikot тогава избирай между Лука и Сузуми. Аз имам 10 Сузуми и съм доволен. Добре работи.
Цитат:
dodo_pv
Сигурен ли си, че не бъркаш номинал с максимал? Така, както ни вменяваш, не работят дори и мидеите от ниския клас...
Не бъркам, след дефрост се форсира на макс, ватметъра отчита над 2000W и звука от компресора го чувам през една стая и две стени. Това в началото докато се усетя да го огранича на 50% от дистанционното, тогава стига само до 1200W. Когато работи до номинал 600-700W няма проблем от шумове.:)