Отговор: Избор на климатик 2016 г.
Не съм писал че и без отопление не падало под 18-19гр. зимата. Почвате да си измисляте вече от яд. Ако го намериш това ми го покажи цитирано да видя.
Колегите ти предлагат модели от 2012-2013 година. Това е все едно да си вземеш нов Телевизор не 2016 а 2012г. щото ужкем бил по качествен и с по добър софтуер. Взимай нещо ново 2016г.
Извинявай, колега, ама горният ти пост ми прилича като на сравняване на млади и стари вина, както с млади и стари жени :)) Има тънка разлика :)) Прочети в Евровент.
Боян Димов oт трите изброени само фуджитсу 12лт ще ви свърши работа , от изброените 12ки(според мен). Монтажа на вътрешното тяло трябва да е точно срещу вратата на другото помещение.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? Спалня и кухня2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? целогодишно3. Каква е:а) квадратурата и кубатурата на помещението;- по 12 кв и двете стаи/ 33 кубика обемб) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);- пвц в) квадратура на прозорците; 3 кв. м.г) изложението на помещението; - западнод) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - 3-ти ет. вътрешен апартаменте) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; - Спалня и кухняж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - апартамент4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - София5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 22-246. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? има изолация на апартамента7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? -В кухнята има хладилник 8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 3000 лв за два климатика с wi-fi модули9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?- (-15 зима и 35 лято)10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.Имам оферта за 2 бр. климатика DAIKIN FTX25K/RX25K с доставка,монтаж и 2 бр wi-fi модула за 2704 лв.Въпроса ми е стават ли тези климатици и като цяло офертата добра ли е ? Приемам съвети за др. марки до въпросния бюджет с доставка,монтаж и wi-fi модули. Може да предложите и доказана фирма. Благодаря предварително!!!
Според мен офертата е много добра.
Да не забравяме, че FTX25K е произведен в Китай.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivan74
Да не забравяме, че FTX25K е произведен в Китай.
От Чешките е,
Цитат:
necata2
От Чешките е,
Външното да, вътрешното Китай.
Цитат:
ivan74
Външното да, вътрешното Китай.
Ванка, да не те плаши това, все пак знаеш, че китайския им партньор е сериозен ;)
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Този модел им беше старата Сиеста,но тъй като беше грозен и не се купуваше,Чехите го взеха и го преобразиха в сегашния му вид.Ако греша поправете ме.
Sent from my" Xperia M4 Aqua"
Здравейте, предстои ми покупка на климатик и ако може малко да ме насочите:
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - предимно отопление и малко охлаждане
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението; - 16 кв. м. / 45 куб. м.
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); - алуминиев, двоен
в) квадратура на прозорците; - 3,2 кв. м.
г) изложението на помещението; - източно
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - първи етаж, отдолу е сутерен
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; - всекидневна
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - къща
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Пловдив
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 25/22
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - няма изолация, има една външна стена, стените са дебели тухлени
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - телевизор
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - 1500 - 2000
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - (-10/+37)
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
Ориентирал съм се към тези модели:
Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 SUZUMI, 10000 BTU
Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S PREMIUM, 12000 BTU
Кой вариант е по-добрия избор, ако има и други модели споделете и тях. Благодаря предварително.
Цитат:
brave
Не съм писал че и без отопление не падало под 18-19гр. зимата. Почвате да си измисляте вече от яд. Ако го намериш това ми го покажи цитирано да видя.
Колегите ти предлагат модели от 2012-2013 година. Това е все едно да си вземеш нов Телевизор не 2016 а 2012г. щото ужкем бил по качествен и с по добър софтуер. Взимай нещо ново 2016г.
Моя грешка, извинявам се.
Цитат:
brave
Да и аз така мисля стаята в която е монтиран е най-топлата в апартамента през която минава и комин и зимата е топло. А и аз искам 22 градуса не 25. Така че мисля че ще се справи.
Това е един от постовете, където си описал. Макар че загледах, че си писал в темата за Газовите котли ( аз се отоплявам с газов котел и радиатори), че имате газов котел в къщи. Не използвате ли него за отопление.
Цитат:
P.Hristov
Ванка, да не те плаши това, все пак знаеш, че китайския им партньор е сериозен ;)
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Тъй като до сега не съм се занимавал с климатици, може ли малко по-подробно да ми обясните за тоя FTX25K, някакви наблюдения, съвети и т.н.?
Някой може ли да сподели дали има опит с фирма Вентоклима ЕООД, http://www.ventoklima.com/
Здравейте,
Малко предистория: спалня около 13м2, югозапад, средна, с една външна стена с прозореца на югозапад, двоен стъклопакет, среден етаж, ЕПК, 2см вътрешна изолация, предстоящо полагане на външна поне 8см(кога???), само за отопление, има монтиран под прозореца ADAX Glamox 1200w. Има и старо (2002г?)стенно Хитачи, на вътр тяло пише - RAS 09 CH1. Варна. Външното тяло е на проветрива фасада.
От късна есен до ранна пролет адакса е на 19гр. Климатикът се включва само когато е нужно бързо затопляне и то когато не се застояваме в стаята, защото течението и на най-ниска степен на вентилатора е осезаемо. При изключен адакс климатикът се справя с отоплението на стаята, но както казах дискомфортно ни е от възд. течение, което създава. Чета подовите вътр тела били по-добри в това отношение, ето това ме вкарва в размисъл. Мога да сваля хитачито и да го пратя на вилата и ако си струва да сложа подов :confused::confused::confused:, препоръки с оглед гореописаното? АКо с подов се избегне гореописания дискомфорт, климатикът може да стане основно отопл тяло, а адакса само за люти зими. Вероятно ще падне сметката за ток.
Та помагайте, уважаеми съфорумци и най-вече ползуватели и спецове по подови клими.
Благодаря за търпението да изчетете поста ми и за ценните препоръки и съвети, които се надявам да споделите.
Лек ден на всички!
Подовите модели са добре от към усещане, но и цените им са по-високи от другите.