Отговор: Избор на климатик 2016 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kiril Chipev
Т.Е Ако разбирам правилно, нещо с по-ниска минимална мощност. Т.Е от двата модела който съм дал - по-скоро Тошибата. До колкото видях, май минималната мощност на Митсубишито е около 300В за сметка на 100В за Тошибата.
За Тошибата клоня заради по-ниските стойности, гаранцията, която ми предлагат фабрично е 5 години(до няколко дни щяли официално да го обявят от Тошиба). Важно ми е и да е тиха, а до колкото видях и двата модела май перата им вдигат шум при отваряне и затваряне.
И двата модела ли имат подгряване на външното тяло за размразяване? Зимата ако го изключа за през деня или за повече дни - това проблем ли ще е?
Гледах и по-евтините модели. Много държа да е здрав, тих и икономичен, не толкова заради парите, колкото заради принципа.
Като цяло скачам на по-скъп модел по правило, защото обичам всичко да е изпипано. Малките недомислице ме изнервят и ме хваща яд за покупката - затова клоня на тези два модела.
Благодаря!
Вземи Тошибата...аз имам такъв но е 13-ка....нямам грижи вече 2-ра година....
На човека 13-ка ще му е голям, а някои изреваха с успали се 10-ки в топли/изолирани стаи ..... и няколко месеца чакане.....
След още четене и задълбочаване продължава все пак дилемата между:
Хитачито 25wpb и МХИ 20mz-s. гледам единият е девятка а другият е седмица пък е по скъп от девятката... номиналите са в полза на девятката ама като се загледам при -7 и -15 маи малката седмичка дава повече топлина!? така ли е наистина?... и остават още няколко въпроса...
1. като тишина кой ще е по тих? Кой може да духа по слабо и при това да си поддържа градусите?
2. като разход кои ще е по економичен? като влязат в режим поддръжка кои колко ще харчи? (примерно вънка 0 градуса, вътре 25)
3. като температура ще може ли седмичката да вдигне 24 25 градуса? а девятката ?
4. дефростване? как се държат двете машини?
5. кои как ще работи в тези 12 13 кв? Он офф или на минимал?
6. други разлики в полза на единия или другия?
тоест основния въпрос наистина ли митсубишито са толкова по добре че тяхна седмица да бие по всичко девятката на хитачи??
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
На човека 13-ка ще му е голям, а някои изреваха с успали се 10-ки в топли/изолирани стаи ..... и няколко месеца чакане.....
Какво имаш предвид под успал се клима? и няколко месеца чакане?
Daniel Dzhelebov.
Нито Митсубиши правят само една седмица, нито Хитачи само една девятка - така че този въпрос е безмислен. Тази седмица на МХ е по добра от тази девятка на Хитачи - те са си различни класове машини.
В крайна сметка се спрях на тези модели:
1. Daikin FTXB35C/RXB35C - 1029лв. (включен монтаж)
2. FUJITSU-GENERAL ASYG12LLCC - 999лв. (без монтаж)
3. FUJITSU-GENERAL ASHG12LMCA/AOHG12LMCA - 1250лв. (включен монтаж)
4. Mitsubishi MSZ-DM35VA - 1099лв. (без монтаж)
5. Gree GWH12KF Change - 840лв. (без монтаж)
От Русе съм и за тези модели и фирмата коята съм си избрал това са най - изгодните цени. Знам, че ги има на различни цени при различните търговци, но за нашият град е това което се предлага. ;)
Кой според вас е най - надежден цена/качество и икономичен. Както повечето хора като мен с ТЕЦ ще го ползват само за преходният сезон и основно за лятото.
Всички климатици са 12-ки, защото помещението е около 60 м3 и има преходна стая към него.
Вече два от тези модели ми ги предложихте няколко страници назад, но разширих малко бюджета и се надявам да взема нещо по - добро за по дълъг период от време.
Kiril Chipev
Ако искаш тиха работа без форсажи и безсмислени дефрости погледни климатиците на Митсубиши Хеви.
Biser Dimitrov, от изброените бих взел Gree-то. Другите с нищо повече не го превъзхождат, освен с цена!
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
ivan74, то не е до това дали го превъзхождат по характеристики, а по качество, затова още се колебая кое точно да взема. :)
До няколко дни трябва да го реша, че жегата е непоносима... :)
От изброените машини единствено LMCA е позициониран горе (разбирай го, че топли) в ниския клас машини, но не си заслужава 300лв отгоре над Гри-то.
Важното е да изстудява и икономично/здраво. Явно ще си пробвам късмета с това Gree, доста хора на доста места ги споменават, явно има защо.
Явно в ниският клас климатици дали ще е "марков" не е от голямо значение.
Все пак ще следя темата още един-два дни преди да поръчам т.е. ако някой не се обоснове да взема друго пред Gree-то
Благодаря все пак :)
Интересува ме Грийто как тръгва ''форсира '' ли се,или тръгва плавно.Нещо много го хвалят.P.Hristov може би ще каже.
Този Change нали уж е от високия клас,защо всички го слагат в най-ниския клас.
Форума се оправи, може да махате тъмната тема.:)