Казус относно плазма и аспирация
Климатика е Хитачи EJ25S.Проблема е следния-когато пусна плазмата се включва и аспирацията.
Т.е. мога да пуска само аспирацията,но когато включа само плазмата се включва и аспирацията.
От фирмата,от която е закупен,ми обясниха,че този модел бил така.
Логиката ми е следната,при условие,че двете функции са на отделни бутони,не е ли логично да могат да се ползват самостоятелно.
Обяснението ми се стори нелогично,още повече,че когато го купувах обясних,че ми е необходима само плазмата и че няма да се ползва аспирацията.
Ще съм благодарен на всички отзовали се,особено на колегите,занимаващи се с подобни машини.
Поздрави.
Отговор: Казус относно плазма и аспирация
stayga, модела който имате няма плазма, а minus-ion система - това е пасивна йонизация и няма нищо общо с плазмен филтър. Също така, модела има входяща и изходяща аспирация и ако е окомплектован с оригинланото дистанцинно управление RAR-2X1, подобен проблем не може да съществува.
Точно, ясно както винаги.:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Точно, ясно както винаги.:)
JUST SHTEREVI
Всъщност бутона, който включва подаване на свеж въздух на Хитачито, при другите марки японски климатици е за включване на плазма или йон.
Едно и също е означението и за това са се объркали и са ти казали че е за плазма. Като отвориш дистанционното, най горе по средата е бутона.
Благодаря и на двама ви за бързите и точни отговори.
Rumb@ta ,точно там е бутона за "плазмата".При натискането му,на вътрешното тяло светва син индикатор.
Aleksandars,бихте ли обяснили по-подробно за тази пасивна йонизация,и дали изобщо върши работа.
И дали мога да разбера дали физически я има,тъй като климатизатора е на баща ми,а той страда от астма,и това беше задължително условие при закупуването му.
Дистанционното е модел RAR381.Надявам се да върши работа,въпреки че вече не съм убеден в точността на превода му.
Благодаря ви още веднъж.
1 Прикачен файл(ове)
stayga, управление RAR-381 не съществува за Hitachi. По вероятно е RAR-3X1 или RAR-3H1. И те са съответно за RAS-SD40Y2 и RAS-EX36V. Които като модели, нямат нищо общо с Вашия. Пасивната йонизация на Hitachi (Minus-ion) представлява ето това:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=21130&stc=1
2 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=21131&stc=1 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=21132&stc=1 Aleksandars,това са вътрешното тяло и дистанционното.
И още един въпрос-къде се намира касетата на въпросната йонизация.
Поздрави.
Дистанционното е RAR 3B1, а не 381. Както и да е. С това дистанционно можете да си управлявате пълноценно климатика. Пускай свежия въздух щом имате човек с астма в жилището. Като светне синята лампа, значи вкарва въздух.:)
Касетата е зад праховите филтри, ако са я оставили.
Прав си за дистанционното.С две думи и двата бутона са за аспирация.Да разбирам ли,че щом е пасивна система,няма вариант за принудително включване,т.е работи постоянно при включване на климатика?
Въздухът преминава през въпросното "нещо". Възможно е да има и ограничен ресурс въпросния филтър и сребърен носител.
Благодаря на всички отзовали се.