Отговор: Избор на климатик 2017
Anislav Аз на ваше място бих избрал Mitsubishi Heavy SRK35ZS-S
Добра цена с опция за WIFI след месец май. Лично не виждам смисъл в инвестицията в хиперинвертор само за охлаждане и отопление от време на време. Парите са си ваши обаче, вие преценете. Всичките модели, които ви препоръчвам не би трябвало да имат проблеми с отоплението на вашето помещение.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Anislav
Благодаря Ви за добрите предложения. Моят личен фаворит м/у тях е Mitsubishi FH35VE, но цената му е над бюджета ми и се чудя дали има смисъл да го надхвърлям, тъй като не смятам да използвам климатик за основно отопление.
От друга страна не знам дали другите модели на Мицубиши и Дайкин ще са достатъчни за отопление в извънредни ситуации като тези от последните дни. Най-вече ме притеснява голямата площ на френските прозорци. Досега не съм използвал климатик за отопление и не знам какво да очаквам.
Може да погледнеш и новия хипер-инвертор на LG - H12AL. Много е ефективен и е подходящ е за помещения до 30 кв. метра.
Хиперинверторен климатик LG H12AL-NSM/H12AL-UE1 ATHENA, 12000 BTU, Клас A+++
Цитат:
avast3
Да казвам ли на жената, че е по-добре антенки вместо силикон?
Купил си и смартфон, вече е свързана.:) Ама като каже " на Нинчето климатика и е в телефона, а нашият защо го няма..." Ко праим?:)
Пак се отклонихте от темата....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Цитат:
Kasap
Аз пък гледах един филм, дето частите за совалката бяха правени там.
Air Crash Investigation, Challenger Disaster? И аз го гледах... Гадна работа!
(Сашо, извинявай!)
След чете в темите на форума реших и купих FUJITSU ASHG12LUCA за сега съм доволен. Външното тяло е много тихо в сравнение със стария Nipon, съседите могат да почерпят. Вътрешното тяло за да не се чува трябва вентилатора да е на най-ниската степен.
Честито и със здраве да си го ползваш
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Здравейте,
Отправя молба за помощ за избор на климатик при следните изисквания:
Ще се използва основно за охлаждане на помещение 12 кв. ,но е възможно и пускане през зимните месеци. Стаята е със западно изложение , отлична изолация. Би било добре климатика да има смарт контрол. Ценови диапазон 1000-1500 лв.
Благодаря на всички включили се
Mitsubishi Heavy 20 zm-s или 20 zs-s.
Здравейте!
Какъв климатик бихте ми препоръчали за следното помещение: ХОЛ - 31кв.м. (80куб.м.) в новострояща се кооперация в гр. Пловдив. Иложението е юго-западно. Има 15кв.м. прозорзи. Сградата е с 10см. изолация. На тавана съм сложил 10см вата с гипсокартон. Климатикът ще се ползва за отопление и за охлаждане. Желаните температури са 24-25гр. през зимата и 26 през лятото. Апартаментът е на 2ри жилищен етаж. Сумата е до 3000лв. с монтаж. Желая външното тяло да е тихо, защото ще е монтирано на терасата на спалнята.
Бях се спрял на Фуджицу 14LBC NOCRIA, но разбрах че му били доста шумни и двете тела.
Какво ви е мнението за Мицубиши MSZ FH35VE? Ще успее ли да се справи с това помещение?
Какви други модели бихте ми препоръчали, искам да взема най-доброто!
Благодаря!
Mitsubishi Heavy Industries SRK63ZK-S
Не съм го виждал на живо, но бих го тествал :)
- 15 кг / 57 кг са телата
- Heating Capacity - 7,1 kW ( Min 1,7 kW - Max 9,5 kW)
- Компресор 1400 W двойноротерен - би трябвало да е тих и да има ниски нива на вибрация (поне на теория...). Произведен в Тайланд:
http://www.thacom.co.th/
- 1800 грама фреон R410A
- На -15 градуса външна температура може да отдава 5 kW+ топлина без проблем.
Цитат:
babati
Mitsubishi Heavy Industries SRK63ZK-S
Не съм го виждал на живо, но бих го тествал :)
- 15 кг / 57 кг са телата
- Heating Capacity - 7,1 kW ( Min 1,7 kW - Max 9,5 kW)
- Компресор 1400 W двойноротерен - би трябвало да е тих и да има ниски нива на вибрация (поне на теория...). Произведен в Тайланд:
Thai Compressor Manufacturing Co.,Ltd.
- 1800 грама фреон R410A
- На -15 градуса външна температура може да отдава 5 kW+ топлина без проблем.
Машината е много добра, но е огромна за 31 квадрата, при това много добре изолирани.
15 m2 прозорци, но какви - двоен, троен, четворен стъклопакет?
Затова се ходи на оглед на място. Има читави колеги в Пловдив, ще се справят перфектно.
Стъклопакетът е двоен. SRK63ZK-S този наистина ми се струва прекалено голям за това помещение. Да имате впеюатления от фирма ДОН ТЕХНО в Пловдив?