Отговор: Избор на климатик 2017 г.
Здравейте, предстои ми закупуване на два климатика за среден етаж от къща с външна изолация 8см. Спрял сам се на 2 модела и искам вашето мнение кои модел е по добър,като поясня,че ще ги ползвам за отопление в София. Daikin FTXM 35 M/RXM 35 M BLUEVOLUTION илиFujitsu General ASYG12LTCA / AOYG12LTC
Е, то няма база за сравнение дори. Не коментирам екстри, а основно предназначение - отопление/охлаждане.
Между тези двата аз бих взел фуджака .
А иначе не бих взел нито единия :)
LTCA
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
hawai76 защо не би взел нито единия, tony34al да разбирам фуджака ли.
Мен не ме гледай аз съм извратен а иначе да фуджака си струва спрямо дайкина
НАЙ- важно е да прецениш за къде колко ти трябва а не 12 ка 9 ка и т.. н н
Какво помещение за какво се използва колко м3 ,изложение , уреди в него дограма каква ,колко загуби през нея през тавана .
Все едни такива важни неща и чак тогава марка модел големина и т.н,
Аз обичам климатици с двойноротони компресори
- - - - - - - - - -
Сигурно много те замислих или обърках повярвай ми всичко това е важно също колкото изолацията, която си преценил ,че трябва да е поне 8 см.
Дай да изясним за какви помещения първо ще се ползват и колко са големи тези помещения
И ии забравих ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА на всички Форумци .:ole
Среден етаж на къща с 8 см външна изолация и предстои в бъдеще и вътрешна на външните стени и таваните като в момента съседа над мен е сложил 5 см фибран на неговия под т.е. моя таван. Единия климатик е за 2 помещения кухня и хол общо около 35м2,а втория спалня и коридор около 30м2,като само спалнята я огрява слънце до около 10 сутринта,а всичко останало ги пече до залез. Дограмата навсякъде е ПВЦ.
- - - - - - - - - -
Температурата която искам е 21 градуса,а етажа е от тухли еденички.
Цитат:
Първоначално публикувано от
nikolai4ooo
Да, LTC-то. А бе хора, защо правите вътрешни изолации и си създавате проблеми?
ПС - Имайки предвид горния ти пост - хубаво е да си викнеш доверена фирма, която да направи оглед и да те консултира относно иьбора на мощности, щото 30 и 35м2 може да се окажат множко дори за LTC. За Дайкина не коментирам - непосилни са му и с 10см. изолации.
Отговор: Избор на климатик 2017
Правим вътрешни, поради невъзможност от външни. Засега не съм видял каквито и да е било проблеми. Напротив.
Цитат:
Първоначално публикувано от
tony34al
Да, LTC-то. А бе хора, защо правите вътрешни изолации и си създавате проблеми?
Щото ефектът от половин сантиметър вътрешна изолация е като на 5 сантиметра външна.
ПС - Имайки предвид горния ти пост - хубаво е да си викнеш доверена фирма, която да направи оглед и да те консултира относно иьбора на мощности, щото 30 и 35м2 може да се окажат множко дори за LTC. За Дайкина не коментирам - непосилни са му и с 10см. изолации.[/QUOTE]
Това е много правилен съвет за оглед от фирма 35 квадрата са си 35 квадрата.
Да то е ясно,че ще дойде човек да погледне и изчисли и по принцип май Фуджи-то ми изглежда по-удачен,а и тези Дайкин 99% са чешки,а аз искам японец. Въпроса е някой има ли някоя от тези машини и какви са отзивите за тях,плюсове и минуси.
А пък Фуджика 100% не е японец! :)
Не се хващай за опашатите лъжи на търговците. Климатика е произведен в Китай, което не трябва да те тревожи. Малко машини се произвеждат в Япония за Европейският пазар, една от тях (да не кажа единствената) е Уруру Сарара. Ако искаш "японски" климатик потърси втора употреба. На цената на Лука-та ще намериш чудна машинка, за предпочитане DR.