Отговор: Какво се Случва с Климатиците след 5/10/15/20 години?
Смисълът е да не купуваш машини, заради които да търчиш по сервизите. Сваляш го след 10 - 15 години и го предаваш са скрап, като овехтяла бричка. Някои гледат в джоба на търговеца, от коя машина колко печелел и си избират машини според това, да им е по-празен. Сещай се къде ще идат спестените пари :)
Във Варна имам една 20+ годишна японска машинка на която дори и клапите не са проектирани да се движат. И това чудо продължава да си работи и до ден днешен.
На MHI-то съм напълнил джоба на търговеца до горе. :) Времето ще покаже какво ще излезе.:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
Дайкинът работи в 14 m2.Нито вдига клапата при офф, нито спира турбината, нито прави течение. За движение на температурата и дума не може да става.
Не си мислете, че всички климатици са като вашите-марки и модели бол и повечето работят по различен начин.
Кажете поне кой е вашият модел дайкин и изобщо има ли някакви забележки той?
Иначе ако не е станало ясно на всички, имах предвид движение на клапите при самоизключване на климатика при достигата зададена температура.
Термопомпата е сериозна инвестиция и да се заигравате с Алибаба е малко нелепо .... От чисто сервизна гледна точка ако например само един вентилатор изгори вероятно ще се наложи да изхвърлите целия уред или да чакате 1-2 месеца за резервна част която като пристигне може да се окаже различна от нужната ви... Китайски термопомпи има и сега в България и съм сигурен че цената им ще е съизмерима с тази от Алито след като и се плати митото и ДДСто, освен това преди да купуваш фреонов уред извън Европа провери как стоят нещата с квотите за парниковите газове....
Сега видях че отговарям на пост от преди месец.... сори...
Цитат:
Първоначално публикувано от
DDM87
Кажете поне кой е вашият модел дайкин и изобщо има ли някакви забележки той?
Иначе ако не е станало ясно на всички, имах предвид движение на клапите при самоизключване на климатика при достигата зададена температура.
Да ,стана ясно, че имате в предвид он/офф режим.
Не съм посочил модел, защото 3 те климатика са от различни марки. Двата японски инвертора са К2У по на 8-9 години и моделите едва ли ще ви свършат работа за целта, която сте описали във въпроса си. Ако все пак Ви интересува не е проблем да ви дам точните модели на ЛС. Идеята беше да не търсите общ знаменател като марка за работата на един климатик. Трябва да намерите модел от определена марка, който да отговаря на изискванията Ви. Имам и 2 китайски климатика от една марка, които работят по различен начин-единият си вдига клапата, другият - не. Всичко зависи от алгоритъма/софтуера/, който е заложен в дадена машина.
Съгласен съм. Просто се чудех от текущите модели на пазара, има ли някой който да работи така че хем да не вдига клапите, хем да спира турбината при офф?
И какво е общото между въпроса и заглавието на темата?
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Нищо, както и термопомпите. Трийте.
- - - - - - - - - -
* не темата
Темата е за заключване.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Нищо де, да седи, няма да пиша повече извън темата, моля и останалите да не спамят!