Проблем с климатик mitsubishi
Здравейте!
Дано темата да не е разисквана вече. Нов съм и не съм много наясно със сайта още :) Та въпросът ми е: Скоро ми сложиха рециклиран mitsubishi MSZ-J25T. Моделът е доста стар на 10-тина години, но изглежда запазен. Проблемът му е в клапата за регулиране на въздушната струя, просто работи на обратно. В режим на охлаждане се насочва на долу, а в режим на отопление на горе. Дистанционното е универсално и от него не мога да направя нищо по въпроса, или не знам как...Ако някой може да ме насочи, мога ли сам да се справя, или да викам техник, все пак уж има гаранция 3 години...
Отговор: Проблем с климатик mitsubishi
Какво има за чудене след като е гаранционен? А защо го взехте с универсално ДУ? След монтажът не ви ли показаха как се управлява?
Защото нямаше оригинално дистанционно. След монтажа не обърнах внимание, че клапата се движи обратно на правилното. Да ще се обърна към сервиза, просто исках да разбера дали има нещо, което пропускам да направя.
Този модел, без проблем може да се управлява с универсално управление. Друг е въпроса, че има няколко кода за Mitsubishi и не на всички, клапата се управлява коректно. Предполагам, тези които са го тествали (ако изобщо са правили нещо по него), не са проверили на кой код машината работи коректно при всички операции.
Опитай с бутона Авто на вътрешното тяло,така ще игнорираш дистанционното и ще разбереш от него ли е проблема.
На вътрешното тяло има един бутон, като го нстисна, индикатора от зелено светва червено, довечера ще опитам пак. Също ще пробвам дали няма да приеме друг код.
От този бутон може да пуснете машината в режим охлаждане и в режим отопление - в зависимост дали ще натиснете бутона един път или два пъти.
Благодаря за разяснението, значи ми остава само варианта с кода и, ако и с него не стане, ще питам в сервиза, ама както върви, май така ще си го търпя. То става и ръчно да се мести, ама не е добро решение.