Колеги ,лаик съм и искам да попитам, има ли проблем ако в една стая се ползва и климатик, и печка на твърдо гориво ? В смисъл когато стане много студено -10,-20 ,да се пуска печката? Питам за филтрите на климатика.
Колеги ,лаик съм и искам да попитам, има ли проблем ако в една стая се ползва и климатик, и печка на твърдо гориво ? В смисъл когато стане много студено -10,-20 ,да се пуска печката? Питам за филтрите на климатика.
Този пост е редактиран от avenger; 03-09-17 в 19:36.
Ще си ги чистите редовно. Но от печката по-скоро не замърсява толкова с твърди частици, а с дим.
Ако става въпрос за село - да.
Ако е за града по-добре дай повече пари за климатика и махни печката от стаята.
Този пост е редактиран от avenger; 03-09-17 в 19:37.
Темата е интересна тъй като и аз се стягам за зимата да се отоплявам с климатици в новото жилище. Обаче имам наследство локално парно от старите собственици което смятам да ревизирам и да ползвам евентуално ако много застудее навън.Дано да има някои да помогне по темата. Поздрави.
На село заради качеството(по-точно липсата му) на електрозахранването , особенно ако е инвертор задъжително и сложете и това :
Sono Комбинирана гръмозащита с автоматичен изключвател WP230 W.
Иначе може и да не се наложи да му чистите филтрите.
Идеята ми е по скоро парното да помага на климатици те а не да е основно отопление.
Да си помага, какъв е проблема. Препоръчва се климатиците да работят постоянно, за да няма студени стартове при много ниски температури.
Този пост е редактиран от droid; 05-09-17 в 16:51.
Не виждам какъв проблем може да има .... ако се вдига повечко прахоляк си трябва по често чистене. Нищо не нормално няма в това. Климатиците се остават да работят 24/7 и ако не смогват се пали печката. Като загрее климатика вижда, че температурата е достигната и намаля обороти/изключва. След като изстине кюмбето, климатика ще се напъне и така.
Какъв е климатика, че се притесняваш за ниските температури?
Още не съм го избрал,просто питам дали може двете да се ползват заедно.
Иначе климатика ще е инверторен,нещо от ниския клас 600-800лв ,засега е този ми хваща окото https://www.emag.bg/klimatik-daewoo-.../pd/DQPRG7BBM/
Не знам дали е удачна покупката от емаг ? чувам разнородни мнения.Другия вариант е някоя 9-ка, инверторен, от Техномаркет или Технополис с включен монтаж,като например КЛИМ.SAMSUNG AQV09PSBN/X | Инверторни Split системи | Климатици и
или
https://www.technomarket.bg/invertor...1200t-09153901
Кое би бил по удачния вариант ? Ще се ползва само за отопление на стая 12кв/м ,няма изолация къщата.
Иначе бабата ползва ето такава печка чудо (не можах да намеря по-добра снимка ) http://paper.standartnews.com/archiv...cs/458713b.jpg
Този пост е редактиран от dan4obl; 07-09-17 в 20:10.
С тези 600лв. няма какво да избереш свястно. По-скоро поне 800-900 за някое Грее 9. Така че си имайте готовност и за печката. И топлината от печката е доста по-осезаема от климатика, че като знам баща ми колко зиморничав стана на стари години.
600 лв = 9-ка Treo
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk