Отговор: Въпрос за нисък COP при Климатиците?
Алекси, самата идея да отопляваш с климатизатор малко и добре изолирано стайче с 12-тина квадрата е лоша. Особено ако и боднеш в някой ъгъл машина с минимум над киловат. Аномалиите идват от това, че при -5 и надолу, когато машината не изключва, работи на минимум и вкарва минималната възможна за нея топлина. Тогава поддържа стайна температура около 21 / 22 градуса. Като стане отвън +14, започва един непрекъснат On-Off цикъл, като за единица време вкарва почти двойно повече топлина, защото при развъртане бичи до и над номинал, докато се сети да започне да сваля мощността. И когато се случи, вече е късно. Спира нацяло, а температурата в стаята не можеш да я свалиш под 25 градуса. Затова и сметките за ток ще са същите или по-високи. Просто машината започва да работи като цепеница и да топли повече, без да е необходимо. Допълнителните гимнастики с ограничаването на оборотите на турбината само влошават ефективността, защото вътрешното тяло не е изпарител. Колкото по-малко и добре изолирано е стайчето, толкова абсолютната разлика в топлинната енергия, необходима да поддържа 22 градуса при -5 външна и +14 външна е по-малка. Затова и замерванията са такива. Този вид помещения се отопляват с конвектори и охлаждат с малки климатизатори, за да има комфорт. Толкова пъти е дискутирано.
Господа защо си тормозите главите?Днес е празник,мнесто да спорите, хапнете агнешко и пийнете някоя друга ракийка.:Drinks:
тва вече го направихме .. 2-3 пъти :)
Христос воскресе.
Незнам копа ли, оре ли ... обаче работи неефективно заради дървен софтуер който май го кара да работи он/офф над определени градуси 10-15 навънка. Ако може нещо да се направи казвайте ако не продавам.
Додо , най-накрая разбрах какво искаше да кажеш с тея цепеници :)) машинките не са лоши софтуера е дървен.
Не е само софтуера. Има компресори, които не позволяват да се развъртат с ниски честоти, защото са боклуци. Масово ги навират в средния и нисък клас машини. Какъв софтуер да му туриш, като си е боклук по рождение? За да могат да го продадат на нашия пазар, трябва да гарантират някаква минимална ефективност, поради което духат здраво и тресат, като космически совалки.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mig82
Христос воскресе.
Незнам копа ли, оре ли ... обаче работи неефективно заради дървен софтуер който май го кара да работи он/офф над определени градуси 10-15 навънка. Ако може нещо да се направи казвайте ако не продавам.
Додо , най-накрая разбрах какво искаше да кажеш с тея цепеници :)) машинките не са лоши софтуера е дървен.
Нещо не те разбирам?
Искаш да продаваш Фуджака ли?
Това,което се прави е само изолация,правилото на мечо Пух.
Колкото повече толкоз по -добре!
И навън като е 10-15°С,няма да ползваш климатик!
Абе зимата си работеше доста добре на сравнително ниски обороти и ефективно , потдържа доста точно зададенага темп. Откакто стана 10-20° бичи он офф като по таймер.
Има ли някакъв "нетрадиционен" начин да му се свали капацитета за копа не ми дреме. Все пак е в 18кв. 48куб.м стая крайна ... колко да е кенеф.
Замислям се за тия инфрачервени стелки с реотани като на задните стъкла на колите , дето се монтират под паркета за преходните сезони. 2кв.м консумират към 240w. с термоуправление на sonoff при сегашното време ще е в пъти по конфортно. Предполагам :))
Ами,как да бичи машината според теб?
Човек направи си изолацията!
Ползвам два вида отопление.
Котелът,ако го запаля при 5°С,става ад от топлина,но не искам да влагам още пари в ел задвижки терморегулатори и смесители!
Имам климатици за охлаждане,а и ги ползвам в тези моменти и за отопление.
Но първо направих изолацията и смених дограма.
Цитат:
Alexi
Видно е ,че хората защитаващи тезата ,че он-офф не вдига разхода ,разполагат с въпросните "цепеници" работещи така до -5 примерно .. не само в момента .. а човека извади и сметки за ток ,от които се вижда ,че в студени месеци ,когато няма он-офф разхода е подобен макар топлозагубите да са доста повече .. що така ?
Нищо подобно няма.Какви са сметките към енергото е съвсем отделен въпрос.В така наречените студени месеци не валя сняг, а валя за първа пролет. Минус 10 беше за 3-март.При сегашните 15гр. в никакъв случай разходите за отопление не могат да бъдат по-високи от тези през януари и февруари.
Цитат:
Mig82
Изолация имам външна 10см. на тавана 20см. Но и да нямах пак щеше да бичи он/офф при сегашните темп. софтуера е дървен при над 10-15външна , Додо го е написал донякъде. На жена ми изобщо не и прави впечатление стига да е топло и на мен докато не се зачетох в тоя форум :Drinks: Ще се мисли друго отопление за преходните сезони , които у нас тая година са по-дълги от зимата :))
Ти ме уби!
Нали писах при ниска температура котел,в прехода климатиците.При тези температури и добра ТИ,няма нужда от отоплителни уреди.
---------
Има нещо,което не е нормално!
Или аз съм за Карлуково или други хора!
Как да работи инвертор при външна температура 15° и вътрешна 23°С?
Сигурно без да спира ????
Ами ,някой да ми представи инвертор,който не спира?
Не е редно човек,който е парнаджия и се занимава с пералки-да обяснява инвертор как работи??/!
Цитат:
Viking72
Ами,как да бичи машината според теб?
Човек направи си изолацията!
ще ти кажа как трябва да работи ,понеже имам един климатик от висок клас ..при +17 навън ,работи на 100 вата ,отоплявайки 27 квадрата до 24° .. вътрешното тяло е на най ниска степен ,и се чува ако го наближа на 50 или по малко см .. тотално незабележим .. по тоя начин работи и под нулата дори ,но консумацията е повече в тоя случай .. не изключва ,не се форсира ,няма пукане цъкане шуртене движение на клапи
Окей имаш желязната логика.
Защо инверторният хладилник ми изключва?
Пишем за сегашната температура,постоянно е отверен прозореца на кухнята ми.
Хладилника е в тази стая.
Алекси, губиш си времето!
Ти по кво' ,разбра за времето,както си разбирач и на другите работи!
Ей,това за лагерите,няма да забравя!
Всичко беше добре,но ме принуждаваш...
Чудя се дали да ти обръщам внимание, защото се месеш в някои работи,които не са за теб !!
Остани си любител на клими,ама си до там!
-----
Живот и здраве ще покажа ментета и ориганални части на Мерцедесите на пералните,нали разбираш?
Ти ко' ще кажеш???
Поръчах ги,и чакам!