Отговор: Избор на климатик '2018
vanko66, може да обърнете внимание на следните модели:
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMP-S~SRC25ZMP-S Standart
Toshiba RAS-10BKVG-E Mirai
Panasonic KIT‑TZ20‑TKE‑1
Hitachi RAC-25PEC/RAC-25WEC Eco Comfort
Mitsubishi MSZ-WN25VA
General Fujitsu ASHG07KMTA
инверторен климатик
виж дали има в стара загора представител.
Имам два климатика от марката и двата са със сериозни външни тела, но други модели .
vanko66, може да обърнете внимание на следните модели:
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMP-S~SRC25ZMP-S Standart
Toshiba RAS-10BKVG-E Mirai
Panasonic KIT‑TZ20‑TKE‑1
Hitachi RAC-25PEC/RAC-25WEC Eco Comfort
Mitsubishi MSZ-WN25VA
General Fujitsu ASHG07KMTA
Благодаря за бързия отговор Александърс. Ориентирам се към тошибата. И още един въпрос. Мястото на монтажа. Предполагам да се монтират "над главите", за да може вентилационните решетки да се настроят напред. Доколкото знам на панасоника се отварят отдолу на горе.
Да, в спалня е добре да бъде над главата.
Алекс, в предложените машини, Panasonic KIT‑TZ20‑TKE‑1 и General Fujitsu ASHG07KMTA са 7-ци, а другите машини са 9-ки. Еднакви като мощност ли са, или има друго обяснение. Имат ли някои от моделите/марките някакви минуси - като пукане на пластмаси, тропане, бучене или др. подобни? Питам, т.к. в други теми от форума има подобни мнения.
За Вашата ситуация и седмици са достатъчни. В случая, от другите марки няма такива мощности и затова съм предложил възможно най-малките. Колкото до параметрите, посетете някой сайт, в който има дадени пълните технически характеристики на моделите и ще ги сравните.
Привет на всички. Нов съм в форума.
Имам желанието да закупя климатик, чийто бюджет е около 2000-2400 да речем.
Помещението е всекидневна - хол + кухня с грубо 32 кв.м на 2.60 височина в гр. Пловдив .
Изложение: север-изток с две тераси с пвц дограма и външна изолация.
След посещаване на магазин/офис се сдобих с няколко оферти и ще бъда много благодарен да дадете мнение за тях:
Fujitsu General ASHG12LTCS - 12ка
Mitsubishi Electric MSZ-FH35FE - 12ка, този е мой избор
Toshiba RAS-13G2KVP - Daisekai 8 - 13ка
Toshiba RAS-16PKVSG E Shorai - 16ка
Mitsubishi Electric MSZ-AP50VG - 18ка
Mitsubishi Heavy SRK50ZS-S - PREMIUM - пак 18ка
Благодаря предварително за помощта.
rosswen, мерси за информацията. Да климатика ще се позлва както за отопление така и през летния период за охлаждане. В случай, че ще трябва да гледам машина с номинална мощност по-голяма от 5kW, то тогава се оказва че горните 12-ки няма да ми вършат работа. Тъй като те са с такава равна на 4? ако правилно съм разбрал характеристиките?
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте,
На мой приятел му предстои покупка на климатици, тъй като преди време ми помогнахте с избора на подходящи машини (Благодарност на колегата, Aleksandars ) реших отново да се допитам до вас.
Става дума за 2бр. климатици или Мулти с 2 вътрешни тела, като мултито е за предпочитане за да се спести от пространство на терасата, където ще е външното тяло.
Прилагам схема на помещенията, като съм отбелязъл положението на външн-ото/ите тела и вътрешните, тъй като отворите за тръбите са направени от предния собственик.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27632&stc=1
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;апартамент вътрешен със западно изложение; хол+бокс и спалня с обща открита тераса;
2. За сезонно ползване – за oxлaждaнe и отопление
3. Хол+Бокс - 25м2, 62 м3; Спалня - 15 м2, 37 м3;
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - ΠBЦ 3eн cтъĸлoпaĸeт, с енерджи стъкло; врато-прозорец ~ 4 м2 на всяка от стаите;
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa - 2-и, среден, тухла
4. B ĸoя част на България - Ст. Загора
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa - 25/23
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн – Има вътрешна изолация със стиропор на стените с врато-прозореца;
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви:
- хол+бокс: телевизор, хладилник, фурна+кух.плот
8. Kaĸъв е бюджета за покупка до 3500лв
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo - 15/+42.
10. Предпочитам да е по-безшумен, и евентуално икономичен.
Доста дълго стана ... ако имате въпроси, на линия съм да отговоря.
Благодаря предварително на отзовалите се !
Цитат:
Първоначално публикувано от
shopov
rosswen, мерси за информацията. Да климатика ще се позлва както за отопление така и през летния период за охлаждане. В случай, че ще трябва да гледам машина с номинална мощност по-голяма от 5kW, то тогава се оказва че горните 12-ки няма да ми вършат работа. Тъй като те са с такава равна на 4? ако правилно съм разбрал характеристиките?
Правилно сте разбрал. Не че останалите машини не са достойни, дори напротив. Все пак, вижте и специалистите какво ще Ви посъветват.
Shopov.
Ако имате добра изолация едно FH35 или LTC 12 ще пеят и няма да имате проблеми.
В Пловдив студа не е като при Ross.
Ако искате да се презастраховате и ви харесва Дайсекай 8 .
На цената на 13ката бих ви дал моята 16 ка.
На година е и почти не е работела.Машината няма проблеми .На мен не ми харесва как работи тошибата.
Иначе ако съм на ваше място слагам една FH 35 и си гледам кефа.
има екстри като една от най— интересните е Плазмата.
п.п.
и да не може да смогне ще е 1 или 2 дни в годината и то не всяка година
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rafailiev
Shopov.
Ако имате добра изолация едно FH35 или LTC 12 ще пеят и няма да имате проблеми.
В Пловдив студа не е като при Ross.
Ако искате да се презастраховате и ви харесва Дайсекай 8 .
На цената на 13ката бих ви дал моята 16 ка.
На година е и почти не е работела.Машината няма проблеми .На мен не ми харесва как работи тошибата.
Иначе ако съм на ваше място слагам една FH 35 и си гледам кефа.
има екстри като една от най— интересните е Плазмата.
п.п.
и да не може да смогне ще е 1 или 2 дни в годината и то не всяка година
Какво имате в предвид да не може да смогне? По какъв начин се изрзазява това в работата на един климатик?
Вън да е —15 ,20 градуса и да искате вътре да е 25 ....
Казано по друг начин отоплителната мощност да е недостатъчна да покрие топлозагубите.
Затова ви казах за изолацията. Принципа при озолацията е колкото повече толкова по— добре.
Аз топля 60 кв хол в къща с една 14 ка.....е Верно на отопление е като 18 ка ,но все пак.