Отговор: Избор на климатик '2018
mirindata, какви тръби са прокарани за машината?
Цитат:
Първоначално публикувано от
mirindata
Тръбите са вкопани и положени, идеята е като се сложи климатика да не стърчат и да се виждат тръби.
Ако съм разбрал правилно Сашо, те пита какъв размер са тръбите а не дали ще се виждат или не.
Да, извинявам се за неразбирането. Нямам идея какъв размер са тръбите, поставени са от фирма за климатици
Въпроса ми беше породен от това, че за Вашето помещение е нужна машина отдаваща 5.5~6.0 kW номинално в режим отопление. Подобни машини са с 6 и 12 (грубо), размер на течна и газова фаза. Фирмата която е положила тръбния път, надявам се, че се съобразила с параметрите на помещението. От тях не получихте ли адекватни предложения? Може да обърнете внимание на следните модели:
General Fujitsu ASHG18LFCA Energy Plus 2
Gree GWH18YE-S6DBA1A (LCLH) Amber
Toshiba RAS-18PKVSG-E Shorai
Hitachi RAK-50RPD/RAC-50WPD Performance
Сега ви разбрах какво имате впредвид :) Дано с тръбният път всичко е наред.Те ни препоръчаха Toshiba Suzumi plus 12-ка. Незнам конкретен модел, това съм запомнила като име. Според нас е много малък климатик за нашето помещение. Благодаря ви за посочените модели!
Сузуми 12 за 40м2 98м3 ли са ви предложили.
А прекараха ли Ви тръби и за второто помещение или то ще се отоплява с радиатор? Защото споменатото сузуми може само да ги охлажда двете помещения.
Цитат:
mirindata
Не, не са
Тогава забравете за вкопаните тръби и си изберете един от
предложените от aleksandars.
Вариант В - ползвате си вкопаните за някоя 09-12-ска и слагате още една машина (09-12)
в другото помещение..
Желателно е двете машини да са от една марка и модел.
Така даже ще е по-кофортно.
Не сте споделили изолация , прозорци , в кой град , итн .
Зависимост от помещението и изолацията може и някоя по-яка 12 ка да се справи .
Примерно фуджи ЛТ12 .
Най-добре консултация с фирма.
Споделено е вече:
Цитат:
mirindata
Здравейте и от мен! Надявам се, че ще ми помогнете в избора на климатик. Благодаря :)
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: - жилищно · жилищно; · магазин или склад; · промишлено помещение; · офис и т.н 2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? за охлаждане и за отопление 3. Kaĸвa e: · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; - 40 кв.м.,72 куб.м. · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); - ПВЦ, троен стъклопакет · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 9 кв.м · изложение нa пoмeщeниeтo; северо-запад · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? 9 етаж · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; кухня + всекидневна + хол · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - апартамент 4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Южна България 5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Вътрешна изолация на северната стена с вата + таваните 7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - готварска печка , хладилник, телевизор 8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 2500 лв 9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaюopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? 10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28970&stc=1
Извинявам се !
Все пак аз бих пробвал с
фиджи ЛТ 12
или Митсубиши ФХ 12