Отговор: Избор на климатик '2018
Благодаря много!
Мисля, че най-добрата комбинация в този случай ще е следната:
Хол: Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE, 12000 BTU, Клас A+++ цена 2430 с монтаж
Спалня: Fuji Electric RSG09KGTA/ROG09KGCA, 9000 BTU, Клас A+++ цена 1.600 с монтажа
Благодаря на всички сърдечно за помощта! Прекраснен ден!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Молязасъветзаклиматик
Само с една поправка . В спалнята да е 7 ца .
Вие си решавате .
П.П.
за хола мисля ,че ФХ е по-добрия вариант заради плазмата .
Цитат:
Молязасъветзаклиматик
Добре сте се насочил, но обърнете внимание на това, което Ви посъветва Rafailiev, относно 9-ката в спалнята. На мен също ми се струва голяма за това помещение, по-подходяща ми се струва 7-цата.
Цитат:
rosswen
donko, аз ползвам машина, от същата серия, само че 60-ка и на фреон r410. Тази зима ще и е втора. Много тиха и топлеща машина, 35-цата най-вероятно ще работи още по-комфортно. Дефростите са само при нужда (като цяло са рядкост). Хардуерът на климатика е сериозен, 900W двойнороторен компресор, с голямо външно тяло 43кг., с двуредов топлообменник. Вътрешното е голямо, с изцяло триредов топлопбменник, като в задната част дори е 4 реда. Развърта се до 6.8kw и има доста приличен минимум. Не знам това доколко ви касае, но предполагам, че отоплението на Вашето помещение, няма да представлява никакъв проблем за този климатик. Единствен недостатък е, че няма йонизация/активно пречистване. Но пък има самопочистване, след режим охлаждане, което компенсира до някаква степен.
Благодаря за отговора rosswеn.
В друга тема ме наплашиха, че няма да смогва за двете помещения.
Утре е монтажа :)
Нямам търпение да видя как ще се справи.
Здравейте, имам нужда от съвет за избор на климатици.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
за двете
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - хол - 25кв/м - 63куб (прозорци-8кв) . спалня - 14кв/м 35куб (прозорци - 4.5кв).
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa ΠBЦ двoeн cтъĸлoпaĸeт
· изложение нa пoмeщeниeтo; - южно - хол и спалня
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa - етаж 3ти (отгоре и отдолу има живущи)
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл и спалня и двете южни
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe - апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - гр. Варна
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? зима - 23-24гр
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - има изолация навсякъде, но немога да кажа колко см.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - за хол - 1500-1700лв(с монтаж) - за спалня - 1200лв(с монтаж)
Здравейте, благодарение на форума и най вече на професионалното мнение и монтаж и помощ от Ivan74 от днес съм с Toshiba RAS-B10U2FVG-E, подов климатик. Искам да благодаря и похваля Иван, за свършената работа. Като първи впечатления доста по-комфортно топли от стенните климатици, но ще стане ясно зимата. Искам да попитам как е най-добре да работи със отворена само долна клапа или едновременно и двете клапи да духат?
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8008ca44d1.jpg
Цитат:
Rafailiev
Само с една поправка . В спалнята да е 7 ца .
Вие си решавате .
П.П.
за хола мисля ,че ФХ е по-добрия вариант заради плазмата .
В крайна сметка взех това комбо, ще пиша дали е било сполучливо:
Toshiba RAS-13G2KVP-E/RAS-13G2AVP-E, DAISEIKAI 8, 13000 BTU, Клас A+++Fujitsu General ASHG09KGTA/AOHG09KGCA, 9000 BTU, Клас A+++
Дано е добър избор! :)
Цитат:
Молязасъветзаклиматик
В крайна сметка взех това комбо, ще пиша дали е било сполучливо:
Toshiba RAS-13G2KVP-E/RAS-13G2AVP-E, DAISEIKAI 8, 13000 BTU, Клас A+++Fujitsu General ASHG09KGTA/AOHG09KGCA, 9000 BTU, Клас A+++
Дано е добър избор! :)
Аз имам тоя Дайсекай 8 имам и ФХ .......ако можете сменете с Митсубиши то
Г-н модератор от въпроса на един колега се усъмних,че във въпросника на1-ва стр. не е включен според мен важния въпрос колко и с каква квадратура са външните стени.Струва ми се,че има разлика м/у апартамент с изолация и вътрешен(примерно южен с една външна стена)/Когато някои дават схемата подробно,добре,но ако не се сетят да обявят,мисля,че може да има по-значителни разлики.
Погледнах и не видях точно такъв въпрос,предварително се извинявам ,ако съм пропуснал.
Молязасъветзаклиматик, избора на тошибата е много точен. Не сменяйте нищо.
Цитат:
Aleksandars
Ох, благодаря Ви! Малко се притесних от коментара и мислех да го сменя.
Цитат:
Молязасъветзаклиматик
Ох, благодаря Ви! Малко се притесних от коментара и мислех да го сменя.
Моя го продавам ,щото е много хубав ако сте заинтересован .......ще се разберем за цената
Твоята цепеница няма много общо с 13-ката на дайсейкай, както и с 10-ката. 16-ката не е оферта и не работи добре. С такъв размер се купуват други машини, ако е необходим комфорт.
Здравейте отново! Никои ли няма да ме насочи към избора на климатик?? Благодаря :)