Отговор: Избор на климатик '2018
Аз в детската на малката сложиш етерия 9 ка .( малката е вече на 1 и 4 месеца )
Срещу леглото е климатика.
Според мен за детска е по- добре стенен .Скоро ще видиш като проходи как обикаля и пипа и пъха разни неща навсякъде.
Аз бих сложил някоя 7 ца за 1300-1400 лв и да я държа само на тих режим .
Аз поне така направих миналата година и не съжалявам .
Цитат:
Първоначално публикувано от
popaay
Писал съм бюджет 2500лв с монтаж, мисля че го надхвърляме!
Една подова 10-ка на Тошиба ще заспи с пусната само долна клапа.[emoji41]
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Цитат:
Rafailiev
Аз в детската на малката сложиш етерия 9 ка .( малката е вече на 1 и 4 месеца )
Срещу леглото е климатика.
Според мен за детска е по- добре стенен .Скоро ще видиш като проходи как обикаля и пипа и пъха разни неща навсякъде.
Аз бих сложил някоя 7 ца за 1300-1400 лв и да я държа само на тих режим .
Аз поне така направих миналата година и не съжалявам .
Аз за стенен имам идея кой да е Mitsubishi electric MSZ/MUZ-FH25VE , но това ще е в краен случай.
За бюджет 2500 може да се намери Нексура.
FH в 12 квадрата...:confused:.
Цитат:
popaay
Аз за стенен имам идея кой да е Mitsubishi electric MSZ/MUZ-FH25VE , но това ще е в краен случай.
Нещо мислим еднакво.
Имам го Електрика в спалнята .
Дори си мислех в детската да сложа същия ,но е прекалено голям/ силен за стайче от 12-13 кв.
Помисли за етерия ( има йонизатор за пречистване на въздуха за детето)
Иначе фуджака също е добра машина .
Нотка мазохизъм долавям тук :BigGrin
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте!:)
Нужна ми е препоръка относно отопление на помещение от 65 квадратни метра. Помещението е едно цяло хале:) ползва се за изработка на детски играчки, но е по-скоро офис.
2. Основно ни е важно отоплението, през лятото температурата вътре си е много добра и без нищо да правим
3. Намира се на първия етаж, едната стена има много прозорци, не съм ги мерила точно,прикачам снимка. Слънчево е следобед добре си напича макар да е на първия етаж.
4.Във Варна се намира
5. Желана температура поне 20-21 градуса зимата, лятото 24
6. Нямам идея дали има изолация, но и да има не е много добра
7. Вътре имаме един лазерен плотер, който реже дърво като машини и https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29194&stc=1термопреса за щамповане на тениски, 2 компютъра и 10 човека, които също топлоотдават
8. Бюджет не сме определили, но възможно по-нисък за постигане на желаната цел:) Под наем сме и хазяина ни изненада с отказ да подмени неработещите климатици, така че ни е непредвиден разход.
9. Зимата във Варна рядко пада под -3 -4 градуса, обикновено е над нулата.
Също ни е важно да не е шумен климатика, имаме проблеми със съседите заради това. Според вас има ли шанс тази машина да се справи: https://www.emag.bg/klimatik-midea-m.../pd/DLZV7HBBM/
Или да се насочим към търсене по-скоро на 2 броя климатици?
Може да са нови или втора употреба
Благодаря предварително за препоръките!
1 Прикачен файл(ове)
Моля за съвет при избора на климатик
- За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? предимно за отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 17 кв.м., 42 куб.м.
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - обикн. пвц дограма
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; около 3 кв.м.
· изложение нa пoмeщeниeтo; запад
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa - 1 етаж - · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- вceĸиднeвнa
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? тухлен апартамент
4. B ĸoя част на България е помещението? Стара Загора
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 25 градуса
6. Имa ли изoлaция? няма
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? телевизор, пералня, хладилник и готварска печка, на която не се готви всекидневно
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 1300 лв. до 1500 лв с включен монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -15
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29192&stc=1
Fujitsu 12LMCE, 12LUC или Toshiba 13Suzumi+, 13Shorai. Топлят, но не са от тихите води:)
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте,
да ми дадете съвет какъв климатик да сложа. Става въпрос за барбекю което ще се използва доста и през лятото и през зимата. Град Пловдив помещението е 30 кв. едната стена е от горе до доло цялата със стакла , 5 камерна дограма с к стъкла. На тавана има изолация с 5 см фибран и отделно над самия кнауф има вата. От вън стенте ще има изолация 5-6 см. Строено е с тухли четворни.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29193&stc=1
Така като глядам децата ще си играят вътре цялата зима за това ще трябва да е топло.
Благодаря за съвета.
Бюджета е около 1500 лв +- 200 лв цена с монтаж .
Цитат:
popaay
Някакво мнение за подов...
С втория ще имаш по-приятни сънища.
Цитат:
popaay
Някакво мнение за подов...
За подов гледай 9ки.
За Фуйджи-то излезнаха няколко отзиви във форума, че били шумни външните тела. Поразрови се.
Тошиба съм виждал и не ми харесваше как работи в по сурови условия.
Старите Дайкини FVXS съм ги виждал и не бяха лоши. Може да се контролира долната клапа от ключе разположено под капака за филтрите
МХИ са малко по шумнички сякаш от останалите, но топлят и работят добре според мен. От бутон на вътрешното тяло може да се контролира долната клапа. Като са отворени и двете леко утихва.
За това малко стайче гледай да е максимално тих. Новия Дайкин на хартия изглежда добре с неговите 23дб, но ме съмнява някой да даде мнение от личен опит. Нов е като модел.
Цитат:
ivailovv
Здравейте,
да ми дадете съвет какъв климатик да сложа. Става въпрос за барбекю което ще се използва доста и през лятото и през зимата. Град Пловдив помещението е 30 кв.
Бюджета е около 1500 лв +- 200 лв цена с монтаж .
При мен в подобно (35кв) работи : Fujitsu AO/AS-E50S2 и топли харно.
Даже преди малко го пуснах, че чакам гости (от Пловдив :) ).
Но е К2У.Не знам кой нов може да се вмести в бюджета ти