Съвсем го обърнахте на зарзаватчийница.
Преглед за печат
Съвсем го обърнахте на зарзаватчийница.
zlativ, например MHI SRK20 или 25ZS-S, ако е за спалня или детска. Ако не, има и други машини.
Като гледам предложенията от фирмата в Бургас и предложенията във форума, не са ви насочили в този ценови диапазон май само към:
Gree Hansol 12
Fuji/Fujitsu/General LUCA12 и
Toshiba Suzumi 13
Може ли да дам предложение за още 2-3 модела и потребители/спецове да кажат техните недостатъци и предимства за спалнята
панасоник етерия 7-9 ка
МИ SF25
Hitachi rpc 25 .
Освен тишината на хеви ( аз нямам хеви и не твърдя че е тих) какви други предимства има и недостатъци.
От тези по-горе изброените за Етерията предимства
повече екстри
йонизатор ( дори някой машини висок клас го нямат)
Добре е за спалня / детска тих и ненатрапчив.
Икономичен с реален минимум.( нещо важно за климатик според повечето тук)
Външното също е тихо
Недостатък при минус -17 изключвал ( не ми се е случвало ,но не е и ставало толкова тук ) има мод за това.
може и някой модел на Дайкин да се добави или друга марка
Относно МЕ SF25 изказах какви са преките ми впечатления, след което ме попита за други марки. МХИ имат добър дефрост алгоритъм и повече мощност при отрицателни температури, спрямо МЕ. За Etherea-та, ти спомена основния недостатък, откъм тишина нямам преки впечатления, затова нищо не казвам за тях (йонизаторът е хубава екстра). За Хитачи също нищо не мога да кажа, доколкото съм чел и техния дефрост не е от "най-умните" и се налагат интервенции.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Рос нищо към теб идеята е да се покажат страните на монетата на тези модели който стават за спалня според повечето съфорумци в ценовия диапазон 1000-1500 лв.
Затова ако съм пропуснал модел/ марка нека се добави.
За мен йонизатора е много важна екстра.
Дефрост при Етерията без нужда не съм видял.
Разбира се, нали това е целта. Аз на йонизатор не държа, но за други хора, това е водещ критерий. Аз лично хванах 2 "паразитни" дефроста на МЕ онази вечер, но няма какво да я дъвчем повече тая тема, не е такава болка за умиране. За спалня е доста прилична машина според мен. По-скоро препоръчах само МХИ, понеже се доближава доста като тишина до въпросното МЕ, а не че е единствения климатизатор, ставащ за спалня. Моля да бъда извинен за недоразумението.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Здравейте,имам нужда от климатик за заведение-кафе,не държа на ниски нива на шум,но искам да е възможно по икономичен, цена до около 2200лв.обекта е 30кв.,височина 3м ,дограма дървена,две врати,прозорци 3кв.,под теракот,няма изолация,да отоплява добре поне до -10гр.искам да подържа температура от 21-22гр.мисля за Fujitsu 12LTCB-NORDIK става ли за тази работа и добър климатик ли е,ако не препоръчайте ми други модели...
Благодаря предварително на всички който ще ми помогнат...
Той става и е добър, но ззащо ти е нордик? Обикновен 12LT
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Сложи 2 по-малки, че да им е по-комфортно на клиентите. Иначе ще искат все да сядат на масата до климатика :)
Ей тия 7-ци са по 1000 лева в момента:
Heavy SRK20ZM-S/SRC20ZM-S
Имат по-голям минимум (1.2 kW) и ще работят добре. Общо двете имат номинал 5.40 kW и максимал 7.8 kW, срещу 6.3 kW и съответно 9.1 kW на 18LFCA. LFCA е по-мощен, но сам няма да работи по-добре от 2 по-малки според мен. Все пак височината ти е 3 метра. Излиза, че на климатик (ако сложиш от 7-ците) се падат по 17 м2, ако приемем че височината ти беше стандартна 2.60 м. Според мен една такава машина без проблем ще се справи да качи 22 градуса в 17 m2.
Човек, ще се повторя вероятно - вземи съвет от хора дето монтират, а тук има такива.
Смятам обаче, че ти трябва мощна и надеждна машина.
Ок, разбирам,благодаря
- - - - - - - - - -
Ок, разбирам,благодаря
- - - - - - - - - -
Не духа ли по топло нордика при минусови температури
- - - - - - - - - -
Може би имате право
- - - - - - - - - -
А какъв ще му е разхода за месец през зимата