Отговор: Избор на климатик '2018
Цитат:
Първоначално публикувано от
bate
Ми имам 3000 бюджет, че има мога и 3300 да си позволя ако ще си заслужава кой знае колко повече от това да дам 3000
- - - - - - - - - -
Ми имам 3000 бюджет, че има мога и 3300 да си позволя ако ще си заслужава кой знае колко повече от това да дам 3000
Няма да си заслужава. Не очаквай извънземна технология щом дори машини за по 3000 лева са с пластмасови лагери на турбината.
Важно е да топли, да разскрежава рядко (или кратко) и да има тихи тела.
Колкото по-големи очаквания имаш, толкова по-разочарован ще останеш :)
И аз бих се набутал с един, ама нямам помещение за него. :) Истината е, че наистина и MHI ZS-S и Luca-та биха му свършили чудесна работа. При това машините работят комфортно. Само не разбрах, защо МХИ-то да е 9-ка, а Luca-та 12-ка?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Цитат:
bate
- - - - - - - - - -
Ако може да се напънете без да трябва да гладувате бих взел 2 x 20zmx-s. На добра цена са, защото ги изчистват старите бройки и са хубави машини. Не ви знам стаите, но ако не са много студени би трябвало да пеят тези двата. Уж са седмици, но имат запас като някои 12ки.
Цитат:
rosswen
Той баш пък Рафата се обади за скъпите климатици. [emoji16][emoji485]
:Drinks:Щото гледаш климите който ползвам лично аз.
Ела да видиш офиси и други помещения дето давам под наем.
Климатик 12 над 1000 лв с монтажа няма 18 до около 1500.
Никой не се е оплакал.Дори напротив.
За момента лично мое мнение ( от опит)
За спални слагам Дайкин бобче 9-12 ка.
За хол също .Ако хола е по-голям слагам ЛЛЦ 12.
В офиса също съм с ЛЛЦ и нямам оплакване ( от старите бройки са тези в офиса и ще им сменят турбината гаранционно)
Истаната е ,че всички са доволни.
Доста добро е бобчето на Дайкин за парите си .
Цитат:
babati
Няма да си заслужава. Не очаквай извънземна технология щом дори машини за по 3000 лева са с пластмасови лагери на турбината.
Важно е да топли, да разскрежава рядко (или кратко) и да има тихи тела.
Колкото по-големи очаквания имаш, толкова по-разочарован ще останеш :)
Ценово ги гледах че са сходни, а за Мицубишитата човек който се занимава с такава техника ми каза че за едната стая 25ца,а за другата 20ка от тази серия са перфектни.
- - - - - - - - - -
Цитат:
rosswen
И аз бих се набутал с един, ама нямам помещение за него. :) Истината е, че наистина и MHI ZS-S и Luca-та биха му свършили чудесна работа. При това машините работят комфортно. Само не разбрах, защо МХИ-то да е 9-ка, а Luca-та 12-ка?
Ценово ги гледах че са сходни, а за Мицубишитата човек който се занимава с такава техника ми каза че за едната стая 25ца,а за другата 20ка от тази серия са перфектни.
bate, на пръв поглед, спрямо квадратурата, наистина тези 2 машини биха били подходящи. Споменавали ли сте по-напред специфики на помещенията?
Южен среден апартамент. Много топъл - в момента му правя ремонт, отвсякъде се отваря и вътре е 17 градуса. Изолация има само на тавана и сменена нова дограма среден клас. Едната стая е 15 кв за спалня,другата 23 кв хол. Основно искам с климатиците да ги топля.
bate, ако в този много топъл южен апартамент има кухненски кът, вчизащ към 22-та квадрата, 25-ца може и да не може да охлади през лятото. В подобно помещение при мен, но малко по-високо, работи дайсейкай 13-ка, който се товари много повече през лятото, отколкото през зимата. МНОГО повече!
В тия 22 23 кв. си е общо всичко с отворен кухненски бокс. 4 на 5 е стаята и 1.5 на 2 кухненския бокс
Бабати сега поразгледах малко постовете от ден- два и гледам си писал че 18 LFC не е с двойно роторен компресор което не е вярно.
Цитат:
necata2
Бабати сега поразгледах малко постовете от ден- два и гледам си писал че 18 LFC не е с двойно роторен компресор което не е вярно.
Грешния документ да съм набарал освен. Благодаря за корекцията.
Цитат:
babati
Грешния документ да съм набарал освен. Благодаря за корекцията.
Ако гледаш документите е само ротари,а иначе е 2роторен.Мога да пратя снимки ама тук ли или в раздела Фуджицу.
Цитат:
necata2
Ако гледаш документите е само ротари,а иначе е 2роторен.Мога да пратя снимки ама тук ли или в раздела Фуджицу.
А същият като на старата Нокрия ли е? На мощност, гледам и 2-та са по 900W.
Цитат:
rosswen
А същият като на старата Нокрия ли е? На мощност, гледам и 2-та са по 900W.
Не мога да ти отговоря точно,но най-вероятно да.