2 Прикачен файл(ове)
Помощ при избор на Климатици
Здравейте,
първо да споделя че съм чел малко но не съм супер наясно коя марка какво използва като технологии. Основните ми грижи са марка/R32 или R410a/стенен или подов
Сторя си къща в Бургас на 400м от морето (мек климът с малко дни с минусуви температури)
- тухли виненбергер,
- 8см изолация отвън
- ПВЦ дограма с 52мм стъклопакет с 4 сезона + бяло + к стъкло
- опаковал съм терасите от всякъде за да няма термомостове.
- ЮГ е долен ляв ъгал на сградата
- на партера имам едно голямо помещение от 110кв на две нива 2.60 и 3.65 (борих се с денивилация)
- там ще имам камина + може би радятори от котел който е в мазето и който ще работи за да прави топла вода за миене.
- прозорците са около 35кв.
искам да сложа и климатици 2 броя 12/18 които да работят за поддържане на основната темепратура в помощението която да не пада под 20 градуса зимата
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28516&stc=1
отделно отгоре имам 3 спални по около 35 квадрата всяка с баня отделно и искам и там да сложа по 1 климатик в спалня които да държат 20-22 градуса в зависимост от това дали има няма хора вътре.
- прозорци 9-12 квадрата.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28517&stc=1
Искам да взема климатици които не са с COP по нисък от 4, и сякаш не ме интересуват екстри от сорта на 3Д и други подобни измислици. за 12 сякаш ми се дават до около 2000лв но ако прецените че нещо отгоре си заслужава много бих се спрял и на 2500.
Също за спалните се вуомя дали да са подови - тъй като ще се намират точно до/над нощните шкафчета в близост до терасата.
Охлаждането не ме притеснява тъй като това лято наблюдавах и не стана много топло в стаите с вече монтираната дограма и изолация. Вярвам че избраните климатици ще могат да се справят с охлаждането.
Отделно съм прекарал тръби за рекооперация, дали има смисъл да мисля за подгряване и охлаждане на свежият въздух след рекооператора с климатично тяло, претърпяло нещо от сорта на направи си сам ?
П.С.решението ми за климатиците дойде след като получих оферта за изграждане на термопомпа въздух вода + подово + конвектори :)
Отговор: Помощ при избор на Климатици
Задайте въпроса си в правилната тема.
Избор на климатик 2018.
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
Отговор: Помощ при избор на Климатици
radosi, както е упоменал Genadi80, прехвърлете въпроса си в правилната тема.