Не съм виждал сервиза на Gree, но един друг сервиз е пълен догоре с такива машинки.
Колкото до Midea, до нас има две, едната е от старите и работи като вол, втората е от новите и ще падне стената от нея.
Преглед за печат
Мидеята е само на хартия до -25°, инфо от вносителя! [emoji23]
Иначе 7-ка на хеви е 4,2 kw /7° на отопление.
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Тея ша са от калпав монтаж там.:BigGrin,:BigGrin,:BigGrinЦитат:
Не съм виждал сервиза на Gree, но един друг сервиз е пълен догоре с такива машинки
Да ти кажа няма да се учудя. В един друг сервиз на марка, дето в Пловдив много я тачат, повечето машини за ремонт са от една фирма дето звучи като КлиМакс. А машините не се чупят много, държеливи са.
Значи да и кажа да потърси llcc12 за хола, а за спалнята на бората ли да остане?
Ако Чиго е производно на Мидеа 9-ката пада до 260w. на отопление. Но е стария модел с капилярка. Много тиха и топлеща машинка с 1кг.R410. Кайсая може да слиза повече ако е с еев.
Благодаря за отговорите на Necata и Mig. Питам, защото AUX и Gree на отопление имат висок минимум и по мое мнение не са особено комфортни за спални до 14-15 изолирани квадрата.
Благодаря за мненията, но искам да споделя още нещо. Всички тук ми препоръчахте MHI 20 ZS-S. Отправих запитване до Кондекс (официалния представител на MHI) и оттам ми отговориха, че съм за 25-ца. Ходих и в два магазина, откъдето също ми казаха, че ми е нужна 25-ца. Гледам че номиналната отдавна мощност при отопление на 20-цата е 2,7 kW, а на 25-цата е 3.2 kW, т.е. половин киловат разлика. Всичко това много ме обърква. Дали MHI 20 ZS-S ще стопли стаята безпроблемно или ще се мъчи? Все пак искам едни 23-24 градуса.
С 20ZS-S няма да стоите на студено в това помещение.
Разликата в цената с монтажа е 20-30 лева. Така че тук изобщо не говорим за пари, а за целесъобразност.
Черноморския, моят съвет е да послушаш хората, които са коментирали. Наистина не е до парите, профитата в този форум, като Александърс, както и повечето от потребителите, са и добронамерени, и дават наистина добри съвети с идея да помогнат, базирайки се на знания, личен опит и/или комбинация от двете... При климатиците не винаги повечето е по-добре... точното е най-добро, а не че някои иска да ти спести 30 пари. :)
Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
Явно не съм се изразил правилно или не съм бил разбран правилно. Ценя мнението на всеки един, който е писал тук и тъй като не притежавам нужната квалификация съм далече от мисълта да оспорвам написаното. Просто съветите във форума се различават от тези на търговците и това ме обърква. Затова и търся повече мнения.