Отговор: Избор на климатик '2019
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo2000
Между другото да питам колко трябва да е минималния тръбен път на 12LMCA?
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...eneral-2.html#
Виж Aleksandars какво е написал.
lycho
За това помещение от 16м2
Mitsubishi 25 zs-s
Fujitsu 09 LUCA
Fujitsu 12LMCE
Fujitsu 12LLCC
Който и да избереш ще ти върши работа.
Цитат:
ccankov73
цели 4 метра... при условие, че при мен двете тела идват на едно и също място разделени само от 40см стена е абсурд да се сложат толкова дълги тръби. При Панасоника ми е като тръбите са 3,50м фреона се чува доста силно как "шурти" особено при дефрост.
Ми не е абсурд, могат да се сложат поне 3м.
3 Прикачен файл(ове)
Навиват се на "охлюв" зад външното тяло.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=30238&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=30239&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=30240&stc=1
извинявам се,че ползвам чужди снимки.
п.с. или премести някъде външното тяло - хем да е по-достъпно - беше споменал,че ти трябва стълба - е сега може да я "елиминираш" - хем да
си ползваш поне полагащите ти се 3м.
Аз ако съм в къща нито едно външно тяло няма да е на фасадата . със сигурност няма да се чува никакъв звук вътре в сградата от него .
Цитат:
ccankov73
Навиват се на "охлюв" зад външното тяло.
извинявам се,е ползвам чужди снимки.
п.с. или премести някъде външното тяло - хем да е по-достъпно - беше споменал,че ти трябва стълба - е сега може да я "елиминираш" - хем да
си ползваш поне полагащите ти се 3м.
Само да видя какво ще стане с рекламацията, че нещо взеха да си правят оглушки от магазина. Всеки си прехвърля топката - управителя каза монтажниците да вземат отношение, те пък изкоментираха, че не е тяхна работа, момичето в магазина не може само да реши какво да прави, тъй като техника, който идва онзи ден да мери не е предал нищо и не е дал каквото и да било мнение. А собственика казал, да не го занимават него с този климатик... с две думи едно нищо.
Цитат:
dodo2000
Само за видя какво ще стане с рекламацията, че нещо взеха да си правят оглушки от магазина. Всеки си прехвърля топката - управителя каза монтажниците да вземат отношение, те пък изкоментираха, че не е тяхна работа, момичето в магазина не може само да реши какво да прави, тъй като техника, който идва онзи ден да мери не е предал нищо и не е дал каквото и да било мнение. Собственика каза, да не го занимават него... с две думи едно нищо.
Пусни жалба в КЗП и ще почне да ги интересува.
Привет!
Имам намерение да закупя стенен инверторен климатик за офисно помещение от 17 кв.м., 2,5 м. височина, изцяло северно, с алуминиева дограма, без изолация. Климатикът ще се ползва предимно за отопление и по-малко за охлаждане. Искам също да е по-безшумен. Бюджет: 1000-1200 лева.
Всякакви мнения и предложения са добре дошли!
P.S. По препоръка от магазин ми предложиха Toshiba RAS-13BKVG-E1/RAS-13BAVG-E1 MIRAI R32, 13000 BTU, Клас A+ (цена 1250 лв. с включен монтаж).
Няма ли да е по-шумен и за моето помещение не е ли по-добре да е с по-малка мощност?
Завишете бюджета за Mitsubishi heavy 20 zs-s.
newbee, спрямо бюджета и условията...Малко "изнасилена работа" за хубава и тиха нова машина, ама хайде...
General Fujitsu ASHA12KLWA
Chigo CS-35V3A-1C169AY4J
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSP-S Standart
Цитат:
Aleksandars
newbee, спрямо бюджета и условията...Малко "изнасилена работа" за хубава и тиха нова машина, ама хайде...
....Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSP-S Standart
26 децибела на първа степен.............е малко далеч от тихо.
Chigo-то е дооста тиха машинка и комфортна.
Цитат:
corsairman01
26 децибела на първа степен.............е малко далеч от тихо.
Ти виждал ли си машината на живо или важното е да се пише?!
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Цитат:
bobovo
lycho
За това помещение от 16м2
Mitsubishi 25 zs-s
Fujitsu 09 LUCA
Fujitsu 12LMCE
Fujitsu 12LLCC
Който и да избереш ще ти върши работа.
Само с Mitsubishi 25 zs-s не съм съгласен, от 3бр. който имам и 3-те не стават. MHI са голяма щета, имат проблеми с турбината на вътрешното тяло.