1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Избор на климатик '2019
Здравейте,
предстои ми голям ремонт в апартамента, така че все още избирам с какво да се отоплявам.
Засега съм се спрял на котел на газ (с газови бутилки) или климатици. Свикнал съм на топло, затова и гоня такава висока температура при отопление.
Все още се колебая за газ понеже ще мога да отоплявам и коридора и ще мога да си оставям вратите спокойно отворени, но чак пък толкова... нека да видим с климатици какво може да ми предложите.
Държа и на тишината, така че... :D
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете - предимно за отопление - в редки случаи и за охлаждане
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
хол и трапезария - 42 м2 (100m3); 3 спални по 12 m2 (28m3); височината навсякъде е около 2,40
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - пвц дограма с двоен стъклопакет
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa - втори етаж, като север и юг са покрити
· апартамент - старо строителство, тухла
4. B ĸoя част на България - Несебър
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe - зима - около 25 - 26
6. Имa ли изoлaция - изолация на външни стени - 10 см, изолация по пода - фибран и паркет
7.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа - на тази квадратура - и идея нямам
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa - тук ветровете са ужасни, така че зима - поне минус 15
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=30515&stc=1
bubblebee, между 4 и 12 хиляди лв... примерно.
Не е лошо да конкретизирате бюджета: има коли в мобилето и за 1000 лв 3-та употреба, както и нови опели при вносителите, и S-класи в Силвър стар... :) Помогнете малко на хората, които ще отделят време си, за да ви отговорят, за да не кажете после: " Ми добре, а с 1000 лв. повече/по-малко, какво бих получил"... Не е много сериозно, идеята на форума не е да предлага, а да помага, дори и професионалистите тук помагат - предлагат се неща в големите известни фирми и търговските вериги - за съжаление в повечето случай "ей така", колкото да се вземат парите на клиента, пък после... Има и изключения, ама всичко опира до " информиран избор", както би казал един съфорумец, с когото не мога да не се съглася.
Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
Как да конкретизирам нещо, за което си нямам и най-малка идея колко може да струва...
Вие сте специалистите и Вие може да кажете кое ще ми свърши работа... да речем за хола и трапезарията около 3000-3500 лв
Цитат:
Първоначално публикувано от
bubblebee
Как да конкретизирам нещо, за което си нямам и най-малка идея колко може да струва...
Вие сте специалистите и Вие може да кажете кое ще ми свърши работа... да речем за хола и трапезарията около
3000-3500 лв
За хола мога да ти препоръчам да сложиш едно Дайкин уруру 12-18 .
Прочети и погледни ,но има доста екстри и според мен като собственик на такъв е перфектен .
Ето - има бюджет, има машина... макар Урурото да го надвишава- струва ми се. А за спалните?
За спалните до 2000 ... ако е възможно да са от една марка с този от хола ...
Цитат:
Rado Smilkov
Ето - има бюджет, има машина... макар Урурото да го надвишава- струва ми се. А за спалните?
Ако парите не са проблем да слага Дайкин нексура и да черпи после.
В тези малки стай ще може да работи само на панел .Това е нещо безценно .
:offtopic:
Рафа , тоя "панел" не са ли лъчисти нагреватели ?
Цитат:
Mig82
:offtopic:
Рафа , тоя "панел" не са ли лъчисти нагреватели ?
Заповядай
https://youtu.be/vqhN8CiHZjE
За спалните: Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-S~SRC20ZS-S Premium, за хола: Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZS-S~SRC50ZS-S Premium или новата серия на триото: за спалните - General Fujitsu ASHG07KGTA; за хола - General Fujitsu ASHG14KGTA. Бюджетът е малко по-щадящ от предложения от Рафата, а да обърнем и внимание на това, че е много важен и монтажът, и това да вземете техниката от читави хора... Още един плюс на климатиците - лятото охлаждат. :)
Окей, благодаря, както Ви казах не разбирам нищо от климатици, така че предложения и разяснения са добри дошли :)
Преди време като съм ходил при приятели е много неприятно това с дефроста ... започва да духа студено и прочие...надявам се, че при новите климатици това е сведено поне до минимум
Според това :
https://www.meteoblue.com/bg/времето...lgariya_728825
почти всеки сносен климатик би те стоплил.
Това, че духа много не му пречи на климатика.