Отговор: Избор на климатик '2019
Цитат:
Първоначално публикувано от
GeorgiBonev
Често излизане в Дефрост, не достига зададената температура.
Подменяха платка, после цялото външно тяло...няма и няма
До преди 3 дни температури на въздуха бяха 15`C, а той не можеше да достигне исканата от мен температура /говоря за 22-23 зададени по дистанционното/
Или имате много големи загуби и сте за 18 ка или машината не е била наред .
Така като гледам имате доста прозорци ,а и предполагам вратата на коридора стой отворена.
Най- вероятно може да сте за 18 ка,но това трябва фирмата да ви каже.
От фирмата какво ви казаха за Дайкина ?
И какво ви предлагат на негово място ?
Цитат:
splendor
Всичко хубаво, но човека си търси климатик за преходния сезон преди да пуснат парното, а не да се отоплява през цялата зима. Също така Амбър 12 не е комфортна машина с оглед високия миниму на, който работи. Иначе няма спор, че топли.
Е да де, но аз разбрах..., евентуално търси: един климатик с по дълга въздушна струя? :-) Високият минимум според Вас,какво общо има с конфорта? Конфорта за мен е тишина и безветрие, което с климатик е трудно достижимо. Високият минимум е пари, но при Амбъра това се държи под контрол. но както и да е! Амбъра е точно за такива просторни помещения, 35кв. и малко отгоре! За мен и сега е преходен сезон. :-).
valyo68, “Конфорта за мен е тишина и безветрие”,
за коНфорта не знам, но за да постигнеш някакъв коМфорт в режим охлаждане при използване на климатик
“безветрие” няма как да няма.:)
Цитат:
GeorgiBonev
Здравейте,
моля за помощ избор на климатик:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· къща
2. Предимно за отопление и по-малко за охлаждане.
3. Kaĸвa e:
· квадратурата на помещението: 30 квадрата, климатика ще е разположен на късата страна под прозореца
· ПВЦ дoгpaмa
· изложение нa пoмeщeниeтo; югозапад
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- дневен тракт
4. B ĸoя част на България:
- Варна
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe: зимата около 22-23 градуса.
6. Имa ли изoлaция:
- по външните стени 10см стиропор.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди:
- готварска печка, хладилник, фризер, телевизор,
8. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
- зимата до -15 С - мястото е много ветровито
9. Бюджет - 3000лв - ПОДОВ КЛИМАТИК
Върнах на Официалният представител на Дайкин един такъв FVXМ35F/RXМ35М не желая същата марка
Обмислям варианта за: GENERAL FUJITSU AGHG14LVCA
Очаквам вашите мнения и предложения.
Благодаря предварително
Посочената машина 14lvca, ще се справи с ветровитото местоположение, няма база за сравнение с Дайкина!
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Здравейте,
от фирмата за Дайкин не дадоха никакво обяснение.
Щели да го изпратят в завод на Дайкин да бъде тестван там......
Не са ми препоръчвали и нищо друго, а и освен това те имат 2 модела подови клим само.
Врата към коридора е постоянно отворена, защото там имам едно Фуджитсу, монтирано за да топли коридора, а и да "помага" на Дайкина.
Моля за други предложения за климатици от Ваша страна, че в събота ще трябва да реализирам покупка. Зимата е все пак още в средата :)
Благодаря!
Цитат:
GeorgiBonev
Здравейте,
от фирмата за Дайкин не дадоха никакво обяснение.
Щели да го изпратят в завод на Дайкин да бъде тестван там......
Не са ми препоръчвали и нищо друго, а и освен това те имат 2 модела подови клим само.
Врата към коридора е постоянно отворена, защото там имам едно Фуджитсу, монтирано за да топли коридора, а и да "помага" на Дайкина.
Моля за други предложения за климатици от Ваша страна, че в събота ще трябва да реализирам покупка. Зимата е все пак още в средата :)
Благодаря!
Иван над вас го е написал, послушайте го.
Трябва ми съвет за климатици.
Предстои ми да оборудвам двустайна панелка в София на 2-ри етаж изцяло южно изложение и вътрешен.С ПВЦ дограма троен стъклопакет ка-б-енерджи 5 камерна.Трябва предимно за отопление и ЕВЕНТУАЛНО ако се налага охлаждане по малко лятото.Двете стаи са по 17кв./44м3 и една 8кв./22м3.Във всички стаи живеят хора.Ще се слага вътрешна изолация на всички външни стени и тавани -фибран 2см.Външна също се планува ,но за момента няма никаква отвън.В едната голяма и малката стаи ще има телевизор и ПЦ като техника.Бюджета е до 1,3-1,4к за брой, но варира взависимост дали ще трябват 2 или 3 климатика и какви ще са цените,защото нямам представа от климатици и ценови класове.
1.Пъво възниква въпросът дали да са 2 или 3 климатика.защото малката стая е под въпрос дали е удачно да се слага и там климатик?
2.След това вече какви ще са подходящи като марка , модел и мощност?Разбира се за инверторни става дума.
3.Къде е най -добре да се монтират?
4.Всичко друго ,което пропускам да спомена .
http://prikachi.com/thumbs/813/9504813.jpg
Цитат:
izzy58
Трябва ми съвет за климатици.
Предстои ми да оборудвам двустайна панелка в София на 2-ри етаж изцяло южно изложение и вътрешен.С ПВЦ дограма троен стъклопакет ка-б-енерджи 5 камерна.Трябва предимно за отопление и ЕВЕНТУАЛНО ако се налага охлаждане по малко лятото.Двете стаи са по 17кв./44м3 и една 8кв./22м3.Във всички стаи живеят хора.Ще се слага вътрешна изолация на всички външни стени и тавани -фибран 2см.Външна също се планува ,но за момента няма никаква отвън.В едната голяма и малката стаи ще има телевизор и ПЦ като техника.Бюджета е до 1,3-1,4к за брой, но варира взависимост дали ще трябват 2 или 3 климатика и какви ще са цените,защото нямам представа от климатици и ценови класове.
1.Пъво възниква въпросът дали да са 2 или 3 климатика.защото малката стая е под въпрос дали е удачно да се слага и там климатик?
2.След това вече какви ще са подходящи като марка , модел и мощност?Разбира се за инверторни става дума.
3.Къде е най -добре да се монтират?
4.Всичко друго ,което пропускам да спомена .
http://prikachi.com/thumbs/813/9504813.jpg
Така разположена малката стая си плаче за конвектор. Иначе за лявата стая аз бих сложил MHI srk20zs-s за дясната понеже има и кухня, която предполагам ще се отоплява MHI srk25zs-s. Ще се спи във всички стаи?
Да, във всички ще се спи,пропуснах да спомена ,че през стаите минават тръбите на парното,без радиатори,защото е спряно. Иначе от моето проучване за марки се насочих към митцубиши,генерал и дайкин ама май последното не е много оферта за качество?
Ако още не си сложил Ка стъклата ги сменяй с. бяло,
че с това изцяло южно изложение няма да ти се наложи”евентуално” да охлаждаш,
ами цяло лято.
Toчно вчера ги сложих ,бях писал и за тях тук за съвет пък никой не спомена да махна ка-то...Ама карай,свирено е вече.
Аз съм с юг/изток и по ми допада "к" стъкло. Пак троен стъклопакет. С 4-сезона пускам отопление и май месец.
Цитат:
izzy58
Toчно вчера ги сложих ,бях писал и за тях тук за съвет пък никой не спомена да махна ка-то...Ама карай,свирено е вече.
Не се впрягай излишно. Тези неща зависят не само от изложението, а и от това дали имаш засенчване. Тази подробност, обаче се пропуска редовно. За едната стая където имаш балкон лятото няма да е проблем, защото слънцето е високо и горния балкон над теб ще прави сянка. Зимата ще пропуска повече слънчева радиация, когато слънцето е ниско. За другите прозореци на другите стаи, ако няма някое дърво или съседна сграда да ти хвърля сянка ще е проблем в някаква степен, но пък ще си ползваш климатиците по първичното им предназначение.
:Drinks:
Това е троен стъклопакет с Ка и енерджи, което не е същото като двоен със Ка. Проблем няма никакъв - изборът е чудесен по мое мнения. Освен това като цяло Ка стъклото е проблем на югозападно изложения. За климатиците има по-вещи да ти предложат.
Какъв е евивалента на предложените мицубишита от колегата по-горе ,но на дженерал ? И последно за малката стая дали е наложително и какъв?