Отговор: Избор на климатик '2019
Цитат:
Първоначално публикувано от
overboard
Първо да започнем, че не знам какво е бивалентна температура...
Първо тръгнете от там, че климатизаторът не е отоплителен уред. Той пренася топлина от студеното към топлото пространство. Подбира се по номинална мощност за обема, който трябва да темперира. Бивалентната температура показва до каква минимална външна температура се гарантира номинално топлоотдаване. От тази температура надолу, топлоотдаването му пада под номиналното, зададено от поизводителя и ще се налага да се компенсира с отоплителен уред.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Цитат:
rosswen
Имай в предвид, че максималната консумация на -15, няма как да е същата, като при +7.
Максималната консумация, винаги е максимална! ;)
От друга страна, с понижаване на външната температура под определени стойности, консумацията намалява.
Цитат:
Kasap
...От друга страна, с понижаване на външната температура под определени стойности, консумацията намалява.
Колеги писаха преди години, че при някои модели даже падала на нула! Но това е по-скоро силно стресиращо за запознатите с материята.
Цитат:
dodo_pv
Първо тръгнете от там, че климатизаторът не е отоплителен уред. Той пренася топлина от студеното към топлото пространство. Подбира се по номинална мощност за обема, който трябва да темперира. Бивалентната температура показва до каква минимална външна температура се гарантира номинално топлоотдаване. От тази температура надолу, топлоотдаването му пада под номиналното, зададено от поизводителя и ще се налага да се компенсира с отоплителен уред.
Първи смислен пост от 2г насам!
Не е вече особено смислено да се публикува тук. Всеки си купува, каквото си е наумил. Още по-лошото е, че размерът и качеството нямат значение.
Това че климатикът не е отоплителен уред го разбрах. Ясно е, че ефективността зависи от качеството на вложените материали, тяхното количество, както и от зададеният алгоритъм на работа на самият климатик. Всички стойности които се обявяват са при 7 градуса външна температура и 20 градуса температура в съответното помещение за което са проектирани. Както са дадени: минимални-номинални-максимални стойности на това което се консумира от компресора и съответно на това което топлопренася и съответно топлоотдава като мин.-ном.-макс. Духалка с максимална отоплителна мощност от 2,4 KW поставена в стая в която е 20 градуса консумира 2,4 KW. Същата духалка, ако се постави в стая с -5 градуса пак ще консумира 2,4 KW. Не е ли логично климатик на който външната температура е 7 градуса при проектна максимална мощност на компресора от 1500 вата да може и при външна температура -10 градуса да развърти до максималната проектна мощност? Логично е, че вече това което ще се извърши като топлопренасяне ще зависи и от останалия хардуер по трасето. Забелязал съм, че в по-старият ми климатик - конвенционален, тръбите по които се движи хладилният агент са медни, а при по-новите са от алуминий и само свръзката между тях е с медни тръбички.
Re: Избор на климатик '2019
При всички свястни климатици се използват само медни тръбички само лг и Самсунг си правят алуминиеви в ниските класове.
Да си пусна и аз едно запитване за климатик:
-град Пловдив,спалня 14кв.м високо 2,50м,ще се ползва за отопление предимно но и охлаждане в големите жеги
-дограмата е дървена със стъклопакет.
-къща,тухла без изолация отвън,има на тавана в помещението 3см стиропор.
-желана температура 22 градуса
-бюджет- до около 1500 с монтаж
Благодаря предварително.
Цитат:
vector
-град Пловдив,спалня 14кв.м високо 2,50м,ще се ползва за отопление предимно но и охлаждане в големите жеги
Благодаря предварително.
При мен стаята е аналогична и бюджета е същият - аз се спрях на MHI SRK / SRC 20ZS-W
Цитат:
overboard
При мен стаята е аналогична и бюджета е същият - аз се спрях на MHI SRK / SRC 20ZS-W
Как е като ниво на шум и комфорт?
Темата не е това което беше преди.:Drinks:
- - - - - - - - - -
Цитат:
vector
Благодаря предварително.
Щом сте от Пловдив,може и едно много хубаво К2У да си вземете за този бюджет.
Цитат:
vector
около 1500 с монтаж
Toshiba RAS-B10PKVSG-E Shorai
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W Premium
General Fujitsu ASHG09KMTA
Hitachi RAK-25RPD/RAC-25WPD Performance
Японски употребвян климатизатор
Здравейте имам въпрос, климатик за етаж от къща 47кв на 2.1 височина ще се използва по-скоро за студено.Баба и казали някакви 18 на Грий и кайсай,нещо да ми препоръчате
Тези квадратни метра, едно помещение ли е? Защо не дадете пълна информация?
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk