Отговор: Избор на климатик '2019
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
DOT, при така разположено вътрешно тяло в хола, ефект към другото помещение няма да има. Иначе, за самото помещение е ок, като разположение. В спалнята позицията е сгрешена според мен. Тялото е добре да бъде над леглото, за да не усещате въздушната струя, при работеща машина в режим охлаждане. Предвид условията, са Ви необходими малки машини. Тоест, модели отдаващи номинално в режим охлаждане 2.0~2.5 kW. При новите бюджетни модели, избора Ви се ограничава до модели с номинал 2.5 kW. Колко ще работят тихо и комфортно е друг въпрос. При японски модели, избор имате голям.
Благодаря ви! И аз така си мисля, най-вероятно при по-голям климатик в хола ще е прекалено студно, а пък в спалнята само ще набива топлия въздух и накрая ще се получи едно нищо. Лаишки казано говорим за "7-ца" за спалнята и 9-10 за по-голямото помещение, нали така? При всяко положение тишината и комфортът са по-важни от икономията, тъй като говорим за 4 месеца в годината. А за спалнята сте прав, по проект леглото трябваше да е от другата страна, под климатика.
Цитат:
SPSt
Готов съм да се обзаложа, че в 36 m2 , с която и да е машина с номинал 4 kW, в полите на Витоша, под 0 гр. ще си отстоЙте на студено, като стой та гледай! Ако ще е Фуджи, бих Ви препоръчал :
General Fujitsu ASHG18LFCA/AOHG18LFC
Аз че не се занимавам професионално с клими като теб е така ,но пък от изолации разбирам.
Сметни приблизителни загуби с външна изолация и само една външна стена ?
Не че ЛФЦ е лош избор !
Цитат:
donjo
Здравейте,
Моля и аз за съвет. Нищичко не отбирам от климатици, а съм се засилил да си взема за всекидневната.
Накратко за ситуацията. 22 кв.м., височина 2.60. Изложението е югозападно и помещението е с голям прозорец с алуминиева дограма. Панел. Без изолация. Втори етаж. Почти целодневно е слънчево и доста горещо летните месеци. Сега направих ремонт, за да си осигуря детска стая и помещението от хол е трансформирано в кухня с трапезария и всекидневна. Тоест, още по-топло. Търся решение основно за охлаждане и малко отопление в граничните месеци около отоплителния сезон. Зимата съм на парно.
Насочил съм се към 12-ка, че стаята не е малка. Препоръчаха ми Gree, но нямам наблюдение. Те са китайска марка, доколкото зная... Стават ли? Какви други марки бихте препоръчали? Модели, които да гледам? Бюджетът ми не е особено голям - иска ми се да се справя с докъм 1200 лв. с монтажа. Става въпрос за София. Ще се радвам, ако някой може да препоръча направо и фирма за монтаж. Районът е Борово.
Много благодаря предварително и извинявайте, ако информацията е малко объркана или недостатъчна. Ще допълвам, ако зная какво още е нужно.
Sent from my iPhone using Tapatalk
За бюджета който сте определил ,има доста голяма избор.В София избора на фирми е доста голям,а за машина може да погледнете Хитачи,Фуджицу нещо в средния клас.
Цитат:
Genadi80
За бюджета който сте определил ,има доста голяма избор.В София избора на фирми е доста голям,а за машина може да погледнете Хитачи,Фуджицу нещо в средния клас.
Благодаря! Може ли пример, от който да започна? Поне да разбера кое се води "среден клас"...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Е, за 1200 с монтажа хитачи или фуджицу може ама по към ниския им клас.Един Dodai на хитачи точно му се вписва.
Колега разгледай го HITACHI RAK 35PED
Цитат:
mimojef
Е, за 1200 с монтажа хитачи или фуджицу може ама по към ниския им клас.Един Dodai на хитачи точно му се вписва.
Абсолютно! ДоДай още едни 200лв...
Hitachi RAK-35PPB
General-Fujitsu ASHG12LMCA
Привет и всичко хубаво на всички
в този климат форум.
Реших да пенсионирам една 15 годишна мидея
и да я пратя да си заслужи пенсията на вилата.
Мидеята се справяше с тази стая ...
а стаята нямаше външна изолация
и беше с 55 годишен прозорец .Леко от него хладееше.
Сега вече не е така.
Местоживеене-ВАРНА.Тухлена къща първи етаж.
Къщата има и полуприземен етаж.
Стаята е квадратна.Височина-2,40м.
Квадратура-17КВАДРАТА.КУБАТУРА-41КУБИКА.
Стаята е на завет.Но тя цялата къща е на завет.
Стаята е на калкан е с друга къща,която се отоплява.
Отдолу стаята се отоплява от същата такава стая в полуприземния етаж.
Подовата настилка е дюшаме.
Под него има дебел слой сгурия. Така ги правеха
преди години.
Стаята има една външна стена,която гледа на юг-югоизток.
Изгре е ли слънце....тя го вижда.Изолация-5 сантиметра стиропор.
Прозорец -2,7 квадрата.5 камерна pvc дограма.Стъклопакетът е енерджи + бяло.
Тъванът има гипсокартон без вата.Винаги мога да му сложа вата.
Стаята има две плътни дървени врати.Едната към коридор,другата към бокс.
Стаята не е основна спалня, но в нея се и спи.Нещо като всекидневна.
Има телевизор и компютър.Те ще са разположени по диагонал на вътрешното тяло
на климатика на разтояние 3.50-4,00 метра.
Желана температъра на отопление и охлаждане 22-23 градуса.
Бюджет за климатика до 2200 лева,разбира се,без монтаж.
Цената на монтажа не ме вълнува.Предпочитам да е малко по-скъпо,но
да има качество.Не искам после да губя време,да хабя нерви.
Те ми трябват!Пазя си ги!
За сега съм се загледал към следните климатици.......
М_ХЕВИТА
SRK25ZS-S/SRC25ZS-S
SRK25ZSX-S/SRC25ZSX-S
M_ЕЛЕКТРИЦИ
MSZ-AP25VG/MUZ-AP25VG
MSZ-EF25VEW/MUZ-EF25VE
MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE
Този е 1,8 минимум на отопление.
По-малък минимум има FH25VEHZ-ZUBADAN.
Има нагревател за под нулата.Има и решние за него.
ХИТАЧИ
RAK25RPD/RAC25WPD
RAK25RXD/RAC25WXD
Stiivi, аз бих Ви посъветвал да сведете избора си до Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-W~SRC20ZSX-W Diamond или Toshiba RAS-10PAVPG-E Super DaiSeiKai 9 - надхвърля малко бюджета, но сам сте написали нещо много вярно... Цитат:
Stiivi
да хабя нерви.Те ми трябват!Пазя си ги!
Цитат:
donjo
иска ми се да се справя с докъм 1200 лв. с монтажа
Gree GWH12ACC-K6DNA1D (LCLH) Fairy
General Fujitsu ASHA12KLWA
General Fujitsu ASHG12LLCC Eco² Inverter или General Fujitsu ASHG12KPCA
Hitachi RAK-35PED/RAC-35WED Dodai
Chigo CS35V3G-1C169AYA4
Японец на 100V
ОК,Aleksandars.
Благодаря за този бърз отговор.
Нямам проблем за ДАЙСЕКАЯ.
Ще се съсредоча върху тези два климатика,но ще пожелая и оглед на място.Все пак така е малко на тъмно.
Оглед преди всичко заради ZSX-W.
Дали ще е достатъчна двайсетицата ?
Щом го казвате ...значи е така,но все пак.
Пожелавам ВИ лек и успешен ден
Здравейте,
Дойде и моят ред да се наредя за опашката за климатик, но познанията ми граничат с 0.
Надявам се да ми помогнете да направя най-добрия избор!
Ето и характертистиките на помещението:
Площ - 17 квадрата
Под - ламинат
Дограмата - добра
Една външна стена с врата към зле остъклена тераса
Етаж - 1
Врата - 1 лошо уплътнена. (с изключение на тази към терасата)
Помещението ще се охлажда и топли, като охлаждането НЕ е приоритет. Под мен има мази и подът е винаги хладен, а и лятото често не съм вкъщи. Смятам, че всеки климатик ще се справи.
Отоплението вече е приоритет. Стаята е всекидневна, но спя в нея, така че тишината и отоплението имат превес над охлаждането. Зимата работя от вкъщи, така че ще се ползва здраво.
Бюджет 1000лв.
Благодаря предварително и се извинявам, ако съм нарушил някое форумно правило, първи пост ми е :)
Живи и здрави!