Дефлектор на въздушния поток ?
Здравейте колеги , преди 2 дни се сдобих с климатик за спалнята ми. Нямаше много възможни места за монтаж и по-точно имаше само 1 - отгоре над леглото , малко след края му (от към краката) , но за огромно съжаление точно срещу компютъра - (около 3 -3,5 метра разстояние) . Тъй като нямам голям опит с климатиците си правих илюзията , че ще може да се настроят клапите така,че да не духа точно в работещия човек на компа , но уви... пробвах сякакви конфигурации на клапите и на вентилатора , но винаги струята бие в човека отсреща.
Та въпроса ми е някой пробвал ли е въпросните дефлектори и може ли да даде мнение за тях? Или може би някаква друга алтернатива?
Отговор: Дефлектор на въздушния поток ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Nikit85
Здравейте колеги , преди 2 дни се сдобих с климатик за спалнята ми. Нямаше много възможни места за монтаж и по-точно имаше само 1 - отгоре над леглото , малко след края му (от към краката) , но за огромно съжаление точно срещу компютъра - (около 3 -3,5 метра разстояние) . Тъй като нямам голям опит с климатиците си правих илюзията , че ще може да се настроят клапите така,че да не духа точно в работещия човек на компа , но уви... пробвах сякакви конфигурации на клапите и на вентилатора , но винаги струята бие в човека отсреща.
Та въпроса ми е някой пробвал ли е въпросните дефлектори и може ли да даде мнение за тях? Или може би някаква друга алтернатива?
Кажете модела и марката на машината, може някой да даде съвет.
Honor Play с помощта на Tapatalk
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Nikit85
Тъй като нямам голям опит с климатиците си правих илюзията , че ще може да се настроят клапите така,че да не духа точно в работещия човек на компа
Малко са климатиците, които могат да се настроят по този начин.
Air-Robot на Национал:
https://www.youtube.com/watch?v=ojO3helHioI
Или коандата на Шарп:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=31693&stc=1
Цитат:
Nikit85
Hitachi RAS-AJ22Z
Пробвайте минимален вентилатор и вътрешните клапи ,максимално на дясно или ляво.
Благодаря Ви, но това вече опитах.
... и оплакванията ще се изместят в посока - неправилно поддържана температура.
Цитат:
Genadi80
Да , точно за този тип дефлектори питах - за мнения на хора , които ги ползват ?
"... и оплакванията ще се изместят в посока - неправилно поддържана температура."
Какво имате предвид?
Лепни му едно кашонче временно за да видиш ефекта. Ако те устройва си поръчвай джаджата.
Преди години в един офис си седяхме с кашона на климатика по цяло лято. Няма от какво да се притесняваш за поддържането на температурата, най-много да се наложи да държиш заданието с 1-2 градуса по-висока температура, но това не виждам какво те бърка.
Аз ползвам саморъчно направена версия от поне 4-5 години - понякога наистина се налага да си играеш с дистанционното, но там където е сложен нямаше друг начин- стаята е ниска и сравнително тясна и блъскаше точно в мен.
Даже сега поръчах един от геърбест-а , но не съм го сложил още , а и нещо не съм очарован от ползваните материали ... ама за 12$ толкова;)
Цитат:
svetlio1
Аз ползвам саморъчно направена версия от поне 4-5 години - понякога наистина се налага да си играеш с дистанционното, но там където е сложен нямаше друг начин- стаята е ниска и сравнително тясна и блъскаше точно в мен.
Колега би ли сложил снимка , за да видя как си го закрепил и какво представлява?
То не е много за снимка ама ще видя по-късно (макар, че сигурно и няма да е добра светлината)- две Г образни планки от тия за рафтове от "железариите" и ПВЦ плоскост с лека извивка в единия край .
Щях да правя по-добро изпълнение ама все не остава време , а и взеха да се появяват по магазините.
Цитат:
svetlio1
Даже сега поръчах един от геърбест-а , но не съм го сложил още , а и нещо не съм очарован от ползваните материали ... ама за 12$ толкова;)
Може ли линк към геърбест,да го погледна!
Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk