Климатик STAR LIGHT 09WIFI
Здравейте,закупих въпросният климатик от EMAG преди 2месеца.Монтиха го,но понеже беше топло през тези месеци не беше ползван.От около 10дни се ползва,но при зададена температура в стята 21градуса ги надминава и температурата става 24градуса.При това положение климатика спира да работи за около 3минути и се включва отново като продължава да духа горещ въздух.Вчера за около 5часа въобще не се включваше и на дисплея светеше Е9 Р0.След изключване от контакта за захрване и последващо включване заработи отново,но по същият начин с често включване на същият интервал от време.На ясно съм ,че това не е нормално затова моля за съвет от някого.Предварително ви благодаря.
Отговор: Климатик STAR LIGHT 09WIFI
Тая марка е някаква еднодневка.. :(
От колеги чувам, че доста от тази велика оферта са на това дередже. Ово е стандарт!
Мен ми се струва, че който техник отиде, после ще се само псува много.. :)
Единствено можеш да провериш, тая велика известна фирма, която за пръв път чувам,
дали има някаква поддръжка у БГ и да се надяваш че не е на 300 400 километра :scared:
Другият начин е някой техник да провери поне тривиалните неща!! естествено без гаранция срещу заплащане..
Цитат:
Първоначално публикувано от
miro72
Здравейте,закупих въпросният климатик от EMAG преди 2месеца.Монтиха го,но понеже беше топло през тези месеци не беше ползван.От около 10дни се ползва,но при зададена температура в стята 21градуса ги надминава и температурата става 24градуса.При това положение климатика спира да работи за около 3минути и се включва отново като продължава да духа горещ въздух.Вчера за около 5часа въобще не се включваше и на дисплея светеше Е9 Р0.След изключване от контакта за захрване и последващо включване заработи отново,но по същият начин с често включване на същият интервал от време.На ясно съм ,че това не е нормално затова моля за съвет от някого.Предварително ви благодаря.
Здравейте, имам същия проблем с въпросния климатик, вие отстранихте ли проблем и как ако сте го отстранили.
TCL Air Conditioner Error Codes
E0 - Indoor/outdoor communication fault
EC - Outdoor communication fault
E1 - Room temperature sensor (IRT)
E2 - Indoor pipe (coil) temperature sensor (IPT)
E3 - Outdoor pipe (coil) temperature sensor (OPT)
E4 - System abnormal
E5 - Model configuration wrong
E6 - Indoor fan motor fault
E7 - Outdoor temperature sensor
E8 - Exhaust temperature sensor
E9 - Intelligent power module of drive and module fault
EF - Outdoor fan motor fault (DC Motor)
EA - Current sensor fault
EE - EEPROM fault
EP - Temperature switch fault (on top of the compressor)
EU - Voltage sensor fault
EH - Intake temperature sensor
P1 - Overvoltage / undervoltage protection
P2 - Overcurrent protection
P4 - Exhaust overtemperature protection
P5 - Subcooling protection under cooling mode
P6 - Overheating protection under cooling mode
P7 - Overheating protection under heating mode
P8 - Outdoor overtemperature / undertemperature protection
P9 - Drive protection (software control )
P0 - Module protection (hardware control)
Твърде верятно пропуск на фреон
Здравейте, благодаря за отговора кодовете за грешки и аз ги открих, при мен на дисплея се редуват грешки P0 и E9 като поточета грешките през приложението ми дава само E9. От 23.03.2022г.до сега ми е записвал четири пъти въпросните грешки след обръщане на щепсела ( фазата беше на N преди обръщането) е записвал само веднъж грешка но беше в режим Turbo. По големия проблем е че претопля и много често " зависва" с отворена клапа и светещ дисплей и не тръгва докато не му подадеш някаква команда от дистанционното. Направи ми впечатление че при 7-8 градуса не пада под 380 вратата и спира почива и пак тръгва вдига до 500 вата после сваля до 380 вата и спира, ползвам го за стая и коридор общо 16-17 кв.м без изолация със сменена дограма в еднофамилна къща.