Отговор: CHIGO CS-35V3G-1C169AY4
Изглежда ниско количество на хладилен агент, или повреден ТРВ ака капилярка, и изпарителя започва да работи на замразяване -40 ;)
Моят съвет е, викай техник.. ;)
Може би проблемът е в датчика за размразяване във външното тяло? Ако има лесен достъп до тялото няма да е лошо да се измерят съпротивленията на двата термистора - за дефрост, и за температурата на въздуха.
Гледам, че на този модел са му написали реклама "интелигентен дефрост". Да не се окаже, че "интелигентният" дефрост е недостатъчен за такива тежки условия.
При загуба на фреон би трябвало да прави чести дефрости, а не обратното.
Той интелигентният дефрост, е толкова интелигентен че може да ни бие на шах и на табла, ама не знае кога да размразява:lol:
https://chigo.bg/dokumenti/Service-manual-CS25-35.pdf тук имам някакъв мануал за чигото, още не съм гледал,
но алгоритъма на дефрост трябва да е описан ЕВЕНТУАЛНО в сервизният наръчник, може би!!!
здравейте пак!благодаря за мненията!
значи след като размразих,цепеницата,я изключих от контакта и извадих батериите от дистанционното за 4-5м.както писах,набримчих го на мах и загря яко.следващите дни бе на 16гр при -1,-5гр външна и имаше само 5-6см лед ,най отдолу на питата.после дойде детето климатика го сложих на 22-23гр и започна да си размразява,дори видях питата абсолютно чисто и суха и това при отрицателни външни и леко мъгла сутрин.вече си мисля,че тъй като машината е яко преоразмерена и работи на 16гр,нещо се бъгва,май и друг път някой бе писал за подобно поведение,отделно и тока "премигва",макар и рядко.разбира се вероятно има и още някакъв проблем,но засега майстор няма да викам.като застудее ще наблюдавам "външното" и ще пиша,все на някой може да му е от полза.
аз за туй си взех конверторче, защото станах специалист по климатична техника!!! имам даже везна и уреди и вакуум помпа ;)