здравейте!имам chigo CS-35V3G-1C169AY4,климатика бе монтиран преди 2г в стаята на баща ми,който не се справяше вече с дървата и въглищата, 30м3,единствена отопляема в къща на 10км от софия,без изолация,стара дървена дограма,единствено горният етаж ,бе с дюшеме(10см въздушен джоб).външното тяло бе под тераса и дори при -3гр работеше он/+офф.никога не се е обледявал и за периода 11/2018-3/2019 в кофатапод него, я съм изхвърлил 20л вода,я не.външно и вътрешно тяло,не се чуват,при работещ телевизор и температура в стаята 24-25гр.е така стана,че миналата есен преместих машината в друга ,подобна по топлозагуби стая.демонтаж-монтажа бе извършен от фирмата ,която го монтира първоначално.Добавиха (запоиха) още 2м тръби,вакумираха и тн.
да,обаче машината сега не ще да размразява и за 5-6 дни заприличва на айсберг,успява да подържа 16градуса,а като дойде детето(събота-неделя) 22гр,но гледката е потресаваща.по цимента около външното тяло няма никаква вода от дефрост.след като включих на охлаждане,външната пита се изчисти отлично и включвайки отново на отопление на макс ,извади 51+гр на жалюзите,при външна т -1гр ,тъй,че едва ли е от липса на фреон.тъпото е ,че миналата седмица изтече гаранцията и веднага след това застудянощем пада до -4-5 и е мъгливо.
знам,че ще викам техник,но някой и друг съвет няма да е излишен.
предварително благодаря!