Отговор: Избор на климатизатор '2021 година
Гледам за климатик за спалня 20кв.м в нова къща с изолация.Не се живее постоянно,така,че освен най-добрите показатели ми се иска да има подгрев за да се пуска студен климатика ,когато се наложи.Тъй като избора за това май не е голям за сега(9 ки) :
1.HITACHI Akebono 25. Струва ми се най-добрия избор цена/качество,но както казах не се живее постоянно,за това разглеждам и по-евтини варианти
2.MIDEA all easy pro Nordic
Midea breezeless-може би по-добър от първия,но охлаждането е голяма рядкост поради местоположението ,а и all easy го дават малко по-мощен
Gree G tech-мога да го взема на по-добра цена от пазарната,както и всичко от ME/MHI,DA,FU,Gree но за съжаление от тази група не виждам по-добър вариант от HI Akebono?
Здравейте,
Сменям жилището и искам да купя климатик. До сега използвах 3 годишен вече Фуджицу Дженерал 12 LUCA, от който съм изключително доволен. Искам пак такъв да купя, но дали е същия, като качество или ще ме насочите към друг модел, заместител на Луката.
Благодаря предварително.
Какъв е проблема да си преместите "луката"?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Какъв е проблема да си преместите "луката"?
Продавам жилището с обзавеждането и климатика. Има ли проблем с нов Лука?
По принцип няма, стига да успеете да намерите.
За помщение 40кв.м. за охлаждане и топлене само в преходните сезони техникът ми препоръча 18000btu, според разни таблици май е малко вповече? Но да предположим, че разбира повече от таблиците. Какво мислите за Mitsubishi-heavy-srk50zs-wt-Premium Titanium vs. Gree-gwh18uc-k6dna4a-U-crown? Върхът на евтината марка срещу базов модел на доста по-именита марка? Икономията не ми е важна, по-скоро безгрижната работа и ползване.
За 40 m² и упоменатите условия, може да заложите и на машина която е 14000 BTU в режим отопление. Споменато хеви от Вас, също ще Ви свърши работа, но може да минете и с машина която е по-евтина. Примерно - Mitsubishi Heavy Industries SRK45ZSP-W~SRC45ZSP-W Standart, Daikin FTXC50C~RXC50C Sensira, Fuji Electric RSG14KMCC~ROG14KMCC Professional series, Hitachi RAK-42RPE/RAC-42WPE Performance.
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте,
правя цялостен ремонт на жилище и съм на етап планиране на ЕЛ инсталация и разпределение. Изпитвам доста голямо затруднение в избор на климатик от гледна точка на това, че нищо не разбирам по темата. :) Ще съм изключително благодарна, ако ми помогнете със съвет в това отношение.
1. За какъв вид помещение ще се използва - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или за двете - предимно за отопление
3. Каква е:
- квадратурата - 32-33 кв. като е свързано с кухня от около 5-6 кв. - еркерно издадена, достъп и до коридор около 10 кв. (1 коридор с 4 "ръкава", начупен) към който ще ми се иска определено да отварям врати, че става доста студено през зимата.
- вид на дограмата - двоен/троен стъклопакет, КА
- квадратура на прозорците - трапезария - около 3-4 кв., кухнята - пак 3-4 кв.
- изложение на помещението и особености - трапезария и хол в съседство с малка кухня, изложение северо-изток, духа много, апартамента е краен, отдолу, на 3тия етаж не се обитава жилището и респективно никой не топли, отпред има училище, т.е. голо пространство е, на 4тия етаж от 5 общо, има изолация само на лицето на кухнята и трапезарията, и отдолу на еркера, т.е. на източната стена, която ходи по дължината на цялото помещение няма изолация.
- В коя част на страната? - град Варна
- Желена температура зимата - 24-25-26 градуса - искам да ми е топло
- Изолация на стени - само фасадно, където са прозорците на кухнята и трапезарията, откъм северната страна, с излаз към училищен двор, тази част е и издадена (еркер) - изолацията там е 10 см стереопор.
- Има ли елекрически уреди в помещението с климатика? - климатика граничи с кухнята (ще се монтира на около 40 см от входа на кухнята, където са всички уреди).
- Бюджет - търся си най-доброто решение за нуждите, ако има по-бюджетен вариант, супер, но, иначе съм склонна да инвестирам колкото е необходимо просто искам да е топло.
- Прикачвам примерна схема на разпределението, като климатика ще бъде позициониран под прозореца в трапезарията, в непосредствена близост до входа на кухнята.
Много благодаря!
Прикачен файл 37973
Sonia, вижте подов Дайкин 18 или Фуджи/Фуджицу 14.
Цитат:
ccankov73
Sonia, вижте подов Дайкин 18 или Фуджи/Фуджицу 14.
Много благодаря за бързия отговор, само може ли да потвърдите дали тези модели имате предвид, че всички са ми еднакви, а уж не са:
Daikin:
Подов климатик Daikin FVXM50F RXM50R Perfera 18000 BTU
Подов климатик Daikin FVXM50F RXM50M9 Professional 18000 BTU
Fuji:
FUJITSU GENERAL - AGHG12LVCB Nordic 12000 BTU
FUJI ELECTRIC - RGG 14LVCROG 14 LVL 14000 BTU
Също така, всички ми коментират, че Mistsubishi били най-добри (ако съдя по цената, сигурно са). Моля, ако е възможно и за тях да ми дадете някаква обратна връзка, не знам дали са най-добрия избор за отопление, но, ако са по-добър вариант от горните опции, бих искала да знам.
Mitsubishi:
Подов климатик Mitsubishi Heavy SRF50ZSX W SRC50ZSX W2 Diamond 18000 BTU
Подов климатик Mitsubishi Electric MFZ KT50VG SUZ M50VA 18000 BTU
Благодаря!
Daikin FVXM50A~RXM50R Perfera Floor standing
General Fujitsu AGHG14LVCA Floor Standing
Hitachi RAF-50RXE/RAK-50FXE Shirokuma floor
Panasonic KIT-Z50-UFE Floor Console
Цитат:
Aleksandars
По принцип няма, стига да успеете да намерите.
Ако не успея да намеря, може ли някакъв друг модел да ми препоръчате моля?
Цитат:
Aleksandars
Бюджет? Условия?
Просто близки параметри, качество и цена около Луката
Цената на луката не е критерии вече...Отдавна цените са увеличени и сега се очаква ново увеличение. Като варианти с подобни параметри:
Fuji Electric RSG12KGTB~ROG12KGCA Luxury series
Panasonic CS-Z35XKEW~CU-Z35XKE Etherea
Hitachi RAK-35RXЕ/RAC-35WXЕ Akebono