Отговор: Избор на климатизатор '2021 година
itbalabanov,
По - добре отидете при вносителите на марките, които сте набелязали, за да ви консултират и да ви дадат оферта.При толкова дълъг път със сигурност ще има допълване с фреон, а дали изобщо ще работи "схемата" с мултисплита с 3*25 метра тръбен път, те най - добре ще преценят.
На MHI:
https://condex.bg/
На Дайкин:
https://mmc.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1...D0%B8-t62.html
На Тошиба:
https://ahi-carrier.bg/contact-us-partners/?t=1
След като вземете оферти, ако желаете може да споделите, ако се двуомите за нещо.[/QUOTE]
Здравейте Palev,
Вече го направих. MMC и Kondex казаха че външните тела с 70м макс път би трябвало да се окей. Това казаха като минимум. И ето какво се получава. Ценово Дайкина идва в повече, но пък МХИ го нямат наличен, дори и 80ката.
Daikin
4MXM80N9 - 5916лв
2x FTXM25R - 1680лв
FTXM42R - 1248
MHI
SCM 71 ZS-W - 3 698,00 лв. - но го нямат наличен
2x SRK 25 ZS-W - 1,124лв
SRK 50 ZS-W - 800лв
За Тошибата ходих в Антонов Клима но там не получих компетентно мнение, доста се разочаровах от тях четно казано. Дали мога да отида директно при вносителя AHI CARRIER, продават ли и монтират на крайни клиенти?
Относно последното изречение, можеш да отидеш, но май не продават, минава се през дистрибутори. Поне така беще преди няколко години.
itbalabanov,
Доколкото разбрах, в Кондекс очакват внос през м.11-12.2021 г., те, това не го ли потвърдиха?
Системата на Дайкин-а е близо 3800 лв.по-скъпа от MHI .Оскъпяването, част от него идва заради вътр. тела на Дайкин, които имат flash streamer, за пречистване на въздуха, отделно Дайкина се води "Мерцедеса" на климите:), а дали качеството отговаря на цената, не знам.
Цитат:
Първоначално публикувано от
itbalabanov
Здравейте,
Пътищата са доста дълги според мен, затова искам консултация тук.
хол 27м
спалня 26м
детска 25м
Сигурен ли си, че са точно толкова дълги. Масово е максималното разстояние до някое от телата да не надвишава 25м. има и други ограничения.
Цитат:
bobivg
Сигурен ли си, че са точно толкова дълги. Масово е максималното разстояние до някое от телата да не надвишава 25м. има и други ограничения.
Всеки тръбен път е надписан от стрителя, или по скоро подизпълнител който е го е правил. Няма как да бъда 100% сигурен, но това ми е оставено като параметри.
Цитат:
Aleksandars
Hitachi RAK-25PSE-W/S~RAC-25WSE Shirokuma
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-W~SRC20ZSX-W Diamond
Daikin FTXM25R~RXM25R BluEvolution Perfera
Toshiba RAS-B10N4KVRG-E Haori
Panasonic CS-Z25XKEW~CU-Z25XKE Etherea
Здравейте, тези дни имах възможността да обиколя няколко фирми. Но удрям на камък с Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-W~SRC20ZSX-W Diamond и Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSX-W~SRC25ZSX-W Diamond, понеже ги няма налични
Предлагат ми Mitsubishi Electric MSZ-AP25VGK/MUZ-AP25VG или MSZ-AP35VGK/MUZ-AP35VG, Daikin FTXM25R~RXM25R BluEvolution Perfera, Toshiba RAS-B10N4KVRG-E Haori. Но тук идва въпросът дали MSZ-AP25VGK/MUZ-AP25VG, ще се справи ли с параметрите на помещението (пост номер #1471). Понеже като започна с квадратура на помещението все 12 ки ми предлагат. Знам, че е по-нисък клас, но ако за парите си е ако е добър има и WI-FI. Все ми се иска да е митшубиши иначе трябва да сложа Daikin.
Благодаря
Нормално е да удряте на камък, след като основният вносител на MHI, Кондекс няма наличности. Има информация, че ноември или декември ще дойдат бройки, но дали ще е така не се знае със сигурност. Времената са доста динамични и много от производителите страдат да докарат планираните за производство неща.
Така, както гледам скоро ще се избира само между налични бройки.
Ти пак си добре, при нас 'на село' и под нулата падат.
Здравейте, търся си машина за стая приблизително 20 м2 ( блока е тухла с вътрешна изолация съм за сега и пвц дограма) първоначално се спрях на Mitsubishi MSZ-HR35VF понеже съм чувал добри мнения за мицубиши , като гледах и конкуренцията хеви- SRK35ZSP-W , Fujitsu ASYG12LMCE и Daikin FTXC35C и дилемите започнаха. След консултации с магазини и хора които уж разбират доста често ме насочват към по-високия клас като Daikin Comfora FTXP35M и Mitsubishi Heavy Premium SRK35ZS-W и вече много се чудя какво да правя .Не разбирам от климатици като цяло гледам ги на хартия и не виждам значителна разлика в характеристиките ако някой ме насочи ще съм много благодарен . Първо дали е базовия и кой от изброените и второ дали си струва още 300-400 лв за по-високия клас и кой от тях да бъде? Благодаря предварително
В началото на темата има едни въпроси. Ще е добре да отговорите адекватно на тях, за да получите и адекватни отговори.
Каква е разликата между ниския клас Daikin FTXC35B и средния или висок клас незнам как се води Daikin Comfora FTXP35M ?
Цитат:
HoBaK
Здравей. Аз съм в същата ситуация. Исках SRC, обаче ги няма налични. И на мен ми казаха,че края на Ноември се очаква доставка, но не обещават дали ще има бройки за всички градове и складове. Поради тази причина сложих два броя AP - AP25 (спалня 13м2) и AP35 (хол 20м2). За момента съм доста доволен и утрв ще идват са ми сложат още едно AP25 за другата спалня.
Моя съвет е да си избереш AP35 щом държиш вратата на помещението отворена. Аз го държа ня 22 градуса на 1 перка и в стаята е лято.
За сега ще изчакам да получа още мнения от форума относно AP серията. Понеже преди това коментирахме, че 9ка висок клас ще е достатъчна, но сега когато климатика е по-нисък клас, не съм сигурен дали отново 9ка ще бъде достатъчно ефективна или вече 12ка ще трябва да се сложи?
При теб видях, че холът ти също е 20кв, но не намерих поста ти с характеристики на помещението изолирано ли е, дограма и т.н. ?