Daikin-ftxc35c свистене от вятър
Здравейте.
Проблема е следният. Когато климатика работи и има вятър духащ (дори и слаб) в лявата част на климатика се чува силно свистене.
Когато климатика не работи, при същата посока на вятъра, се чува свистене при по силно духане.
Това свистене е толкова силно, че се чува и в стаята.
Имал ли е някой такъв проблем и как го е решил?
Аз мисля да сложа ламарина пред лявата част на климатика на 10 см. разтояние от климатика (щото казаха че тази част не трябва да се затваря), дюбелирана в стената, за да спира вятъра. Какво мислите?
Благодаря.
Отговор: Daikin-ftxc35c свистене от вятър
Качи една снимка на тялото и тръбния път около вътр. тяло.Дупката на тръбния път отвън или отвътре не е ли опенена/ подмазана/изолирана? Може да ти духа и от кондезния маркуч.Ако имаш възможност, залепи/ запуши му изхода със скоч, да направим проба да не е от там.Да не духа от дограмата, сигурен ли си, че е от климатика?
И не забравяй да го отпушиш дупката лятото!
1 Прикачен файл(ове)
С опити установих, че когато запуша с нещо плътно защрихованият отвор на снимката, свистенето/виенето спира.
Вътъра влиза вътре и се случва нещо в тази точно посока.
От техника научих че този отвор не трябва да се запушва и за това си мислих за идеята за ламарина пред отвора да сложа за да предпазва от вятъра. Тя ще е на мин 10 см от отвора и ще трябва да е дюбелирана за стената.
Ако някой има по умно решение, моля да сподели.
Благодаря.
Свистенето (шума) от външното тяло ли е? И, толкова ли е силно, че да го чуваш вътре?
Щом ще изанасяш на 10 см. пред климатика, едва ли ще помогне много, вятъра пак ще минава от там, но може да опиташ.Странно, че други ползватели не са се оплакали от подобен шум.
Натикай едно дунапренче в кондензната тръба и не се занимавай с никакви ламарини.
Като го пуснеш на охлажфдане извади дунапренчето. Както ти е обяснил колегата горе
Май свистенето е от решетката на въшното тяло, а не от дренажния маркуч...........
Аз, затова му казах да запуши първо дренажния маркуч, да отметнем, че не е от него...
Като за начало аз бих махнал дренажа да не стои в тавата на външното тяло. :066:
Цитат:
Първоначално публикувано от
Palev
Свистенето (шума) от външното тяло ли е? И, толкова ли е силно, че да го чуваш вътре?
Щом ще изанасяш на 10 см. пред климатика, едва ли ще помогне много, вятъра пак ще минава от там, но може да опиташ.Странно, че други ползватели не са се оплакали от подобен шум.
Толкова е силно да, отвън доста се чува.
При лех полъх също започва да свисти.
- - - - - - - - - -
Цитат:
bobivg
Като за начало аз бих махнал дренажа да не стои в тавата на външното тяло. :066:
Да махна тръбата дето е хваната от дъното на Климатика. Това ли казваш? Ако да с какво ще помагне това?
Благодаря
Аз коментирах тази която се вижда на снимката и идва от вътрешното тяло и влиза във външното.
Иначе е добре и да се махнат всякакви запушалки отдолу на външното за да не замръзва толкова лесно и да се оттича по-добре.
Цитат:
bobivg
Аз коментирах тази която се вижда на снимката и идва от вътрешното тяло и влиза във външното.
Иначе е добре и да се махнат всякакви запушалки отдолу на външното за да не замръзва толкова лесно и да се оттича по-добре.
Тази тръба от вътрешното тяло не мога да я махна, защото не разбирам първо и второ този климатик е в гаранция.
Това черното отдоло е вързано за мъркуч и се оттича (кондез) т.е. няма нищо запушено.
Благодаря.
1 Прикачен файл(ове)
Ей тая гофра извади навън.Няма да ти падне гаранцията:).
п.с. сега се загледах - и “това черното” го махни ако ще се топлиш с машината през зимата щото ще има запушено…
Пак няма да пада гаранцията.
Така като гледам са ти заложили един потенциален курт капан!
Запушили са дупките на тавата на климатика и са оставили само една, която са отвели към отводняването.
Това нещо ще замръзне за нула време и в тавата ще почне да се трупа лед, който може да ти счупи перката.
Сложи си кондензна вана и махни тапите.
Под климатика има ли балкон къде се изтича? Дай една снимка по обща.
Изкарай кондензния маркуч от външното тяло, от него ти се предава шума, ако дупката за тръбите е запълнена с пяна.