Отговор: Hitachi Rak35 PPB
не е от мотора на турбината ,той си работи очевидно .. пробвай да изкараш датчика извън корпуса
Цитат:
Първоначално публикувано от
Стефчо 84
.След като го почистихме работи една седмица перфектно и изведнъж пак почна с магариите.
Тези "магарии" кога започна да ги прави преди ли след почистването и какво точно и как сте почиствали - имало е ли е демонтаж на вътрешно тяло,разкачане на платки, датчици? При мен се получи нещо подобно след разкачане на тялото за профилактика, явно при "операцията" сме прекъснали някой кабел на някой от датчиците -тръбен или въздушен (вървят двойка).След замяна на датчиците с пак оригинални, работата заспа. Както ти е обяснил Алекси, не е проблема в мотора, въздушния датчик чист ли е от прах, пробвай да го изкараш навън, хвани в ръка и виж дали климатика реагира.Може да е прекъснат/ окъсен тръбния датчик на вътрешното тяло, оттам климатика да си "мисли", че фреона е с твърде ниска температура и може да замръзне системата и влиза в авариен режим.
Търси проблема в датчиците, според мен.
Правеше ги преди да се почисти.По съвет от форума го почистих и всичко беше наред за една седмица.Смених въздушния датчик но не с оригинален и заработи.10килоома.Освен да пробвам с тръбния днес пак 10килоома ще сложа.Тъй като той отговаря за скороста на турбината мисля.Иначе в един момент тръгва и работи плавно на всяка скорост на турбината сякаш нииищо му няма.