Отговор: Онлайн магазини?
Makoto, един съвет... Климатизатор се купува от фирма която се занимава само с доставка, монтаж и сервиз на такава техника. Всичко останало е свързано с излишни главоболия... Лошото е, че в последно време, масово фирмите не са чували и за сервиз.... Важното е да се бодне нещо на стената...
Цитат:
Първоначално публикувано от
zillion
За жалост единият от двата магазина тук в градът, се водят свързани с булклима, точно в какъв капацитет не знам, но до колкото разбрах, взимат от тях техниката си.
Проблемът обаче, е че не само нямаха въпросният модел, продавачката/консултантката нонстоп ме натискаше да купя 9ка или 12ка които са с по 400+лв отгоре.И за черешка на тортата, като запитах за заплащане, ми отговори само кеш. Нямали нито ПОС терминал, нито можело по банков път. И това тотално ме отказа. :(
Цитат:
Aleksandars
Makoto, един съвет... Климатизатор се купува от фирма която се занимава само с доставка, монтаж и сервиз на такава техника. Всичко останало е свързано с излишни главоболия... Лошото е, че в последно време, масово фирмите не са чували и за сервиз.... Важното е да се бодне нещо на стената...
Абсолютно съм съгласен. За това и не гледам по разни мулти маркет места, като Технополис и т.н. А само места пряко свързани с тази техника.За това и се допитвам тук във форума :BigGrin
Какъв е проблема да си изтеглиш кеш и да го дадеш?
Ти може да искаш през пос терминал, обаче знаеш ли какви такси плаща търговеца?
Цитат:
slip in
Веднага ти отговарям на въпросите.
1. Проблемът ми е, че не искам да се разхождам с 2000+лв в джоба, и второто е, че чрез банков превод, има проследим път на транзакцията. Една хвърчаща квитанция от продавачката, няма да ми даде спокойствие. А аз съм на мнението, че пазаруването на техника, не трябва да е свързано с дискомфорт на клиента.
2.Не знам какви такси плаща, и честно казано, не ме интересува.Всичко си е отразено в цената.Аз не съм отговорен за това как някой си води бизнеса.
Цитат:
slip in
Огромен е проблема - даваш пари на измамници, които не плащат данъци.
Знам каква е таксата, плаща се по цял свят, плаща се вече и почти навсякъде в България.
Отделно че, за какви такси говориш, когато се отказва превод по банков път???
Пълен бойкот на подобни фирми трябва.
Таксите се плащат за ПОС терминала и се плащат от търговеца.
Не знам какви са съображенията на търговеца за отказ от банков превод и не ме интересува.
Никой търговец няма да си позволи да пусне само "квитанция", както се изрази клиента. Издава се гаранционна карта, фактура и касов бон.
Клиента, като иска да му е "по-евтино" си поръчва от онлайн магазин.
После си търси фирма която да извърши монтажа "по-евтино"
Но трябва да е наясно, че гаранцията на стоката се носи от търговеца от който е закупил стоката, а не от фирмата която е монтирала климатика и съответно, ако настъпи събитие което да включва гаранционно обслужване на клиента това "евтино " ще му излезне през носа.
Цитат:
slip in
Клиента, като иска да му е "по-евтино" си поръчва от онлайн магазин.
После си търси фирма която да извърши монтажа "по-евтино"
Но трябва да е наясно, че гаранцията на стоката се носи от търговеца от който е закупил стоката, а не от фирмата която е монтирала климатика и съответно, ако настъпи събитие което да включва гаранционно обслужване на клиента това "евтино " ще му излезне през носа.
Хайде само да не се слагат думи в устата на "клиента" които не са казани. Никъде не съм казал че търся "по-евтино". просто не искам да плащам повече от колкото е необходимо.Като всеки човек си имам бюджет, и си го следвам. С нищо не съм длъжен на който и да е засегнат търговец, че е решил да работи само с пари на ръка.Ако си засегнат, това си е твой проблем.
Всички магазини които съм прегледал се занимават изрично с климатична техника и предлагат поддръжка и монтаж. Не става въпрос за Емаг или тем-подобни мулти магазини. Което също го споменах,преди това.
Оригиналният въпрос в темата беше, кои от тези магазини имат добра репутация. Не съм назовавал специфични, тъй като не знам дали е против правилата на форума или не.
Не знам каква ти е целта да дерейлираш темата така, но по-добре се спри.
Пробвал ли си да питаш вносителя за модела и монтажа.
Да им дадеш парите на тях за ВСИЧКО, пък те да си изберат кой да го монтира от дилърите/представителите/фирмите с които работят.
Така ако има проблем вносителя да си бере гайлето и няма да има прехвърляне на отговорност.
Моят Фуджак е купен директно от Булклима- направо на място от офиса им. Имат си монтажни групи, които ми издадоха гаранция.
Някой случайно да е чувал за eclima ?Имат интересни оферти, но никъде онлайн не мога да намеря отзиви от хора. И ми стои съмнително. Иначе изпратих запитване до Булклима, очаквам отговор.