Здравейте на всички пишещи по темата. Имам един лек банален въпрос - струва ли си да г купя PANASONIC CS-Z35XKEW/CU-Z35XKE за отопление на стая около 23 квадрата. Досега се отоплявах с един Panasonic 12DKE, купен преди 17 години, който още работи, но остаря вече доста, харчи не много екологично. Не ме интересува писаното тук за шумни клапи или компресор, това за мен не приоритет. И досегашния е шумен отвън, подухва хладно от време на време и т.н. Дефроста също не е болка. Искам да знам дали ще топли до -15 - 20 градуса. Цената ме устройва и затова питам за него. И ми е по лесно с монтажа на същата марка, заради размера на външното тяло. Стойките са ми вградени в изолацията и не искам да разбивам. При монтажа са ми оставили много малко място отгоре, което също ме ограничава. С две думи, това съм се ориентирал засега. Ако имате идеи кой друг може да го замени при същите параметри на външното тяло ще съм благодарен. С две думи Височина 542 мм разстояние на стойката 570 мм. Цената също е от значение, не съм милионер и мога да си позволя до 2800 - 3000 с монтажа. Благодаря.