Отговор: Избор на климатизатор '2024 година
Здравейте, моля за съвет за избор на климатици.
Характеристики на помещенията:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно-апартамент, хол, кухня и две спални
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? Ще се ползва и за двете.
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo: Хол: 19 квадрата, 46 куб.м ;Кухня: 15 квадрата, 34 куб. м; Спалня 1: 14 квадрта, 32 куб. м; Спалня 2: 17 квадрата, 40 куб.м
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa ΠBЦ ,тpoeн cтъĸлoпaĸeт
· изложение нa пoмeщeниeтo: Хол, Кухня и Спалня 1 са с източно изложение, а Спалня 2 е със западно изложение
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa: Етаж е 8 от 13, ЕПК, на двете спални има остъклени тераси
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? Апартамент.
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? Желана температура зима: 25 градуса, Лято на 23 градуса.
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Има изолоция на тавана-вата.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Стандартните уреди за помещенията.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? Около 10-12 хиляди за 4 климатика
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Зимата -15 градуса, лятото до +35 градуса
Набелязал съм следните климатици:
За Хола обмислям 12ка с идеята да се отваря към коридора:
1: Mitsubishi Heavy SRK35ZSX-W/SRC35ZSX-W DIAMOND, 12000 BTU
2: Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE, 12000 BTU
За останалите 3 стаи:
1: Mitsubishi Heavy SRK25ZSX-WB/SRC25ZSX-W DIAMOND, Black & White 9000 BTU
2: Mitsubishi Electric MSZ-LN25VGW/MUZ-LN25VGHZ NATURAL WHITE ZUBADAN WiFi, 9000 BTU
Отворен съм и за други предложения включително и по отношение на марката.
Като ще даваш 3К за машина сложи си подови Дайкини.
Дани90, за хол 19 m² e пълна грлупост да заложите на 35ZSX-W. ccankov73 Ви е дал идея която подкрепям напълно. 4 бр. Daikin FVXM25A3~RXM25R Perfera Floor standing ще са монго добър избор. Ако пък държите на стенни модели:
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSX-W~SRC25ZSX-W Diamond + 3 бр.Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZTL-W~SRC20ZTL-W Smart Plus
Mitsubishi Electric MSZ-LN35VG2W~MUZ-LN35VG2 + 3 бр. Mitsubishi Electric MSZ-EF25VGKW~MUZ-EF25VG KIRIGAMINE ZEN
Daikin FTXM25R~RXM25R BluEvolution Perfera + 3 бр.Daikin FTXM20R~RXM20R BluEvolution Perfera
Aleksandars Благодаря Ви за предложенията.
Здравейте.Отново се обръщам тук с въпрос.И друг път съм се консултирал,.Става въпрос за помещение 33-35 кв.м/5.7 х 5.7 м/ мога да го охарактеризирам като навес.Затворен от всички страни с плътно/бетон/Серната страна ще бъде с PVCдограма.Плъзгаща.Тип френски стил.Покривът е термопанел 6 см.На метална конструкция.Ще се ползва периодично.Няма да е ежедневно.За празненства,банкети и събиране с приятели.Какъв климатик ще ми предложите?Преди 10 тина години след коментари тук се спрях на Daikin FTX50GV.Много съм доволен.Няма равен,но сега нещо сходно очаквам като препоръка.Предварително благодаря
Daikin FTXF50D Sensira BluEvolution
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
3 Прикачен файл(ове)
А твоето компетентно мнение за Gree Fairy 18 ка?
Обича да консумира електроенергия....
Здравейте,
Бихте ли препоръчали климатици за 2 стаи: хол 34кв.м. и спалня 14кв.м.
Ще се ползват предимно за охлаждане в жилищна сграда в София, ново строителство с изолация, изложение Изток/Север.
Предпочитам да са висок клас.
Благодаря предварително!
Mitsubishi Electric MSZ-EF35VGK W/B/S~MUZ-EF35VG KIRIGAMINE ZEN + Mitsubishi Electric MSZ-EF25VGK W/B/S~MUZ-EF25VG KIRIGAMINE ZEN
Daikin FTXM35R~RXM35R BluEvolution Perfera + Daikin FTXM20R~RXM20R BluEvolution Perfera
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZSX-W~SRC35ZSX-W Diamond + Mitsubishi Heavy Industries SRK15ZTL-W~SRC15ZTL-W Smart Plus
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Mitsubishi Electric MSZ-EF35VGK W/B/S~MUZ-EF35VG KIRIGAMINE ZEN + Mitsubishi Electric MSZ-EF25VGK W/B/S~MUZ-EF25VG KIRIGAMINE ZEN
Daikin FTXM35R~RXM35R BluEvolution Perfera + Daikin FTXM20R~RXM20R BluEvolution Perfera
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZSX-W~SRC35ZSX-W Diamond + Mitsubishi Heavy Industries SRK15ZTL-W~SRC15ZTL-W Smart Plus
А вариант за подов за хола?
Имате ли положени тръбни пътища? Ако нямате, Daikin FVXM35A9~RXM35R Perfera Floor standing е перфектен избор.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Имате ли положени тръбни пътища? Ако нямате, Daikin FVXM35A9~RXM35R Perfera Floor standing е перфектен избор.
А дали ще е достатъчно това тяло за хола? Прилагам и схема на апартамента. Има коридор и още една спалня, на които няма да се монтират климатици, понеже няма къде да разположа външното тяло. Няма прокарани тръби за климатици никъде в апартамента. В синьо съм маркирал двете стаи, на които искам да сложа климатици. Холът + кухнята е едно общо помещение около 34кв.м. Като спрямо каквото позволява интериора съм предвидил следното разположение на вътрешните тела в хола: Позиция1 ако е стенен климатик, позиция 2 ако е подов климатик. За спалнята позиция 3 за стенен климатик.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41390&stc=1
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте! Имам нужда от климатик и се надявам да ми препоръчате нещо, което ще е максимално ефективно, но не на цената на уруро сарара.
Това, което аз харесах като данни е Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE, но видях мнения на хора, които не са доволни от начина му на работа.
Евентуално мисля за два климатика, от двата края на помещението (един на южната стена и един на западната), за да не ми фучи един голям само от единия край. А и два по малки няма ли да работят по икономично от един голям?
1. Жилище което се обитава целодневно
2. За топло и за студено
3. 51 квадрата - 130 кубика
Дограмата е алу с термо мост, а стъклата нямам спомен, но когато е слънчев деня и температурата навън дори да е паднала до 4 градуса, както е в момента, вътре поддърж 25 градуса че и повече без отопление. Дори спираме отоплението към 10 часа и го пускаме пак чак в 16 часа, но това в случай че има слънце без облаци.
Прозорци 5,2 + 4,76 тези са с южно изложение, и един западен, но до него слънце не стига- 1,56.
Помещението е в къща на приземен етаж и гледа на юг с още две външни стени - изток и запад, а северната стена се пада гараж, стълбище и коридор, които не се отопляват.
4.Свиленград югоизточна България.
5. Жeлaнaтa тeмпepaтypa 24-25 градуса.
6. Изолация под ламината 2см фибран, на тавана 5см вата с плътност 35 или 50 кг, не си спомням точно.
7. До сега бяхме на термопомпа вода-вода, но се развали тия дни и тук няма кой да я оправи, а честно казано конвекторите ме дразниха(щракане от релето, което ги включва и сменя скорости и като цяло шумната работа на вентилатора, въпреки че се водят безшумни). Не ми се иска да ремонтирам тази или да купувам нова термопомпа. Предпочитам климатици, защото в другите помещения имам и трябва да взема само за това помещение.
8. Бюджета от това което виждам трябва да е над 4к за да се топлим по-икономично.
9. Дo външнa тeмпepaтypa -20/+42
10.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41395&stc=1